Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jakość sukienek Simple

28.05.09, 17:05
    Zamierzam kupic sobie sukienke firmy Simple za 699 zł. Czy uważacie że jakościowo warte są swojej ceny? Mam 4 wesela w czerwcu. Na szczęście wszystkie w innym miejscu i z innymi ludźmi więc nie musze kupować czterech sukienek ;-)
    Obserwuj wątek
      • mamamagic Re: jakość sukienek Simple 28.05.09, 20:18
        mam sporo ubrań z Simple i niestety jedwabie nie są trwałe. Po 2
        praniach chemicznych robią sie lekko zmechacone i rozchodza sie na
        szwach. Musisz zwrócić uwagę, bo wiekszość ubran z Simle nalezy prac
        chemicznie, jedną sukienke zniszczyłam, bo nie spojrzałam na metkę,
        a była z bawełny i byłam przekonana ze mogę normalnie ją uprać
        (uprałam recznie), niestety pusciła farbę i była do wywalenia. Tym
        sposobem wyrzuciłam 500 zł :(
      • malagracja Re: jakość sukienek Simple 28.05.09, 22:27
        Ja mam w większości ubrania z Simple, bo dają łatwo się przerobić. I wszystko
        piorę w pralce w 30 stopniach (pranie ręczne) i wszystko jest okej (chociaz to
        jest niezgodne z zaleceniami z metki) :-)

Sukienki mam 2, przerabiane. Zeby zmiescic sie z biustem musialam kupic 40 (a
        powinnam 34) - to jedyny (jak dla mnie) minus firmy :(
      • kociuapci Re: jakość sukienek Simple 29.05.09, 09:53
        zamiast kupować sukienkę za 699zł proponuję udać się do Outletu Solarowego i
        kupić za połowę ceny (albo wtedy kupić dwie na 4 wesela :)) No chyba, że masz
        już konkretnie wybraną.
        Sama mam masę ich ciuchów - do sukienek/spódnic nie mam większych zastrzeżeń
        oprócz tego, że strasznie kiepskie zamki mają i prawie we wszystkich spódnicach
        musiałam wymieniać. Sweterki nie zawsze są najlepszej jakości niestety.
        • malagracja Solar a Simple 29.05.09, 11:48
          W pewnym sensie masz racje, ale według mnie tegoroczona kolekcja Simple jednak
          przewyższa tą z Solara :-) Mają więcej pasteli i według mnie ciekawsze kroje.
          Poza tym warto pamiętac, ze XS z solara jest znacznie większe niż 34 z Simple :-)
          • kociuapci Re: Solar a Simple 02.06.09, 10:07
            Oj, namieszałam...
            Chodziło mi oczywiście o sukienki Simple z outletu (polecam ich sklepik w
            Factory w Ursusie).
            Z Solaru mam tylko jedną sukienkę. Jakoś do mnie nie przemawiają. Ale polecam
            ich sweterki i biżuterię/szale/etc.
      • fantastyczna Re: jakość sukienek Simple 29.05.09, 11:13
        Kocham sukienki z Simple,są piękne i oryginalne.Mam obecnie 5 z letniej kolekcji
        i nie mogę narzekać,że są nietrwałe.Jednak ceny mogliby mieć trochę niższe.
        • monia515 Re: jakość sukienek Simple 29.05.09, 12:06
          Ja mam kilka sukienek z Simple kupione w Factory w Ursusie (w cenach
          99- 199zł). Wszystkie noszą sie świetnie, z pralnią też nie ma
          problemu. Niedawno kupiłam tam kolejną z poprzedniego sezonu -
          przeceniona z 599zł na 59zł! Piękny jedwab!
          Reasumując- polecam Simple, ale nie w pierwotnych cenach. Uważam, że
          600 czy 700zł za sukienkę, to przesada.
      • jagoda_pl Re: jakość sukienek Simple 29.05.09, 11:37
        Mam jedną ich sukienkę i obskoczyłam w niej w tamtym roku dwa wesela. W tym roku może też się uda, bo też inna ekipa za każdym razem;).

Sukienki Simple są na ogół bardzo oryginalne, dobrze wykonane i niezbyt popularne na weselach;), więc uważam, że warto. Co do jakości to nie wiem, bo swoją miałam na sobie raptem dwa razy, więc ciężko mi się wypowiadać o jej wyglądzie po wielokrotnym praniu i noszeniu, ale wygląda na solidnie uszytą. Moja mama ma kilka ich rzeczy i jest nimi (m.in. sukienkami) zachwycona i też nic się z nimi nie dzieje.
      • magdalena.ko Re: jakość sukienek Simple 02.06.09, 13:27
        przede wszystkim to poczekaj na przeceny (kwestia dni bądź tygodni, do końca
        czerwca na pewno będą sukienki przecenione). po drugie, gdy już pojawią się
        przeceny, to zobacz, czy "przypadkiem" te same sukienki nie pojawiły się już w
        outlecie i czy "przypadkiem" nie są jeszcze tańsze (nie raz przyłapałam na tym
        simple i wittchen;).

a co do jakości: różnie z tym bywa, ale 4 wesela kiecka na pewno wytrzyma ;).
        ubrania z simple dobrze sprawują się jako okazjonalne, gorzej jako te codzienne.
        nie raz się przekonałam, że dużej eksploatacji ubrania tej marki dobrze nie
        znoszą. za to torebki mają nieśmiertelne - jak się już uda upolować sensowny
        model (co ostatnio robi się niestety coraz trudniejsze), to warto się skusić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka