Dodaj do ulubionych

Problem z rozmiarem

06.09.05, 16:14
Bielizna jest dla mnie wrażliwą kwestią, bo mam problem z dobraniem rozmiaru.
Bardzo ciężko mi sie na ten temat rozmawia, ale skoro Sloggi zaprasza, to
pomyślałam, że powinnam się z Wami podzielić swoim problemem.
Aha, bo majtki, rajstopy i pończochy to pikuś, mnie to chodzi o dobre fajne
wygodne biustonosze. W trudnych rozmiarach.
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: Problem z rozmiarem 06.09.05, 17:27
      To znaczy masz na myśli takie raczej poważne rozmiary,,,Moja znajoma
      niestety ,albo kupuje w Anglii, albo szyje u zaprzyjażnionej gorseciarki,,,a ja
      nawet nie potrafię określić tego gigantycznego rozmiaru..
      • regata7 Re: Problem z rozmiarem 08.09.05, 22:47
        moja znajoma, z dużym biustem i niedużym obwodem pod biustem kupowała w
        Nienczech w firmie Comfort - sama handlowała bielizną, miała piękny sklep z
        Gdyni i nic z tych setek rzeczy, które miała na półkach na nią nie pasowało.
        Tylko ten Comfort...
        Staniki były tak znakomite, że wcale po niej nie było widać, że ten biust aż
        taki duzy.
        • drzazga1 Re: Problem z rozmiarem 17.10.05, 23:48
          Mam dokladnie ten sam problem: pod biustem 75, w biuscie F albo nawet Gsad
          W Polsce nosze Feline, nic tanszego na mnie nie pasowalo.

Orientujesz sie moze czy bielizne, ktora nosila Twoja znajoma mozna dostac
          gdzies poza Niemcami?
          • nowy_login73 Re: Problem z rozmiarem 21.10.05, 11:40
            w Warszawie gdzieś na Pradze, jest sklep, właściwie mały sklepik z bielizną, a
            w nim niesamowita właścicielka potrafiąca dobrać stanik na najbardziej
            nietypowy biust. typowy lub nie, ona każe sie rozebrać, ogląda, przynosi,
            zakładasz i nie czujesz że masz biustonosz smile ja jeszcze tam nie byłam, ale
            ponoć kto raz zajrzy, zawsze wraca. trochę może apodyktyczna ale ponoć świetny
            fachowiec. z każdego biustu potrafi wydobyc to co najpiękniejsze. ponoś "ściąga
            cycki z pleców i wstawia na miejsce" - cokolwiek by to znaczyło smile
            tylko nie pamiętam gdzie to jest. sad
            --
            • drzazga1 Re: Problem z rozmiarem 22.10.05, 19:20
              Sklep nazywa sie "ATUT", miesci sie na ul.Grochowskiej, numeru nie pamietam,
              jadac od centrum po prawej stronie tuz przed sklepem Hondy. Rzeczywiscie pani
              Hania jest prawdziwym fachowcem od doboru stanikow, sprzedaje glownie Feline i
              Valisere, kiedys takze Triumpha, ale podobno od niego odchodzi(i nic dziwnego,
              zszedl na psy).
              Mieszkajac w Warszawie zakupy bielizniane robilam tam lub w firmowym sklepie
              Feliny w centrum handlowym LAND (stacja metra Sluzew).

No dobra, ale ja bym chciala miec nieco wiekszy wybor, dlaczego producenci
              dyskryminuja panie z wiekszym biustem??? Wcale nie jest tak, ze aly popyt,
              latem widze mnostwo dziewczyn w ewidentnie zlych stanikach: za male miseczki, a
              za duzy obwod pod biustem - z tylu zapiecie podjezdza im prawie na kark.
              • saqqara Re: Problem z rozmiarem 25.10.05, 12:00
                moja kolezanka byla ostatnio u pani Hani. normalnie nosi D, dostala G.
                biustonosz dobrano ale do odebrania dopiero, bo panie na miejscu robia
                wszystkie potrzebne poprawki. biust ma podobno sie uformowac na nowo.

a ja z wiekszych rozmiarow polecam Avocado, bielizna piekna, NAPRAWDE duze
                rozmiary i ceny nie usmiercaja. slyszalam wiele pozytywnych opinii na ich
                temat, sama sie przymierzam, ale jako posiadaczka zwyklego D udaje mi sie
                niekiedy znalezc cos zastepczego do przymierzenia/kupienia od razu.

www.avocado.pl albo com.pl
                • drzazga1 A ja na Avocado sie zawiodlam dwa razy:( 27.10.05, 19:46
                  1)Jedna trzecia piersi mi gora ze stanika wylazila, bo maja plytkie miseczki
                  (spojrz na ich staniki "z profila"), to co mialo byc F w praktyce bylo najwyzej
                  E, za to pod biustem niby 75 bylo za luzne.
                  2) Staniki uszyte z drapiacej koronki, jakiejs sztywnej, po godzinie silna chec
                  zdarcia z siebie cyckonosza chocby i w miejscu publicznym.
                  3) Fiszbiny z drutu okraglego w przekroju, moim zdaniem znacznie gorsze od
                  plaskiego.
                  4) Beznadziejnej jakosci guma w ramiaczkach wrrr....

Przetestowalam dwa modele i mialy wady jak wyzej. Z drugiej strony moja
                  kolezanka (rozmiar 85E) jest z nich zadowolona. Problemow ze zwrotami w kazdym
                  razie nie robili.
                • drzazga1 Ps 27.10.05, 19:49
                  Heh, ja przed pania Hania wciskalam sie sila w 80DD..., formowanie formowaniem,
                  ale jaka ulge czlowiek czuje, kiedy w staniku z Grochowskiej biegnie sie do
                  autobusu bez grozby wybicia zebow wlasnymi cyckamismile))
                  • saqqara oj.... a ja mam upatrzone jedne ladne avocado 28.10.05, 23:31
                    teraz sie bede bala.

hehehe, o tym bieganiu to racja, kumpela odebrala biustonosz. piekne wszystko
                    poprawione, ramiaczka zaszyte NA STALE!! efektem jest pancerz, ktory
                    unieruchomil popiersie na amen. obciera podobno niemilosiernie, ale faktem jest
                    ze pod kazda bluzka wyglada zachecajaco. sama sie galami wlepiamwink)
                    • drzazga1 Re: oj.... a ja mam upatrzone jedne ladne avocado 30.10.05, 20:01
                      Szaki, zaryzykowac mozesz, najwyzej odeslesz i zwroca Ci pieniazki, a nuz
                      trafisz na cos fajnego? A ktore to, dasz linka?

Co do zaszytych ramiaczek - zawsze sama tak robilam w kazydm nowym staniku, bo
                      czasem guma jest sliska i ramiaczka sie samoczynnie wydluzalywink

Co do obcierania to sie nie wypowiem, mnie zaden stanik z ATUTA nigdzie nie
                      obcieral (a wczesniej zdarzalo sie to miekkim staniczkom:/, mam bardzo
                      delikatna skore), przeciwnie, wygodniej mi w staniku niz bezwink

A kolezanka prawidlowo "uklada" piersi w staniku, tak jak p. Hania pokazywala?
                      Jesli przez lata nosila zle staniki, o zbyt duzym obwodzie pod biustem a za
                      malych miseczkach to niestety biust moze byc troche znieksztalcony, ale
                      spokojnie, mysle ze jej sie poprawi z czasemsmile

Acha, a moglabys ja podpytac, jaki konkretnie model jej p. Hania dobrala?
                      • drzazga1 Ps.Przypomnial mi sie adres Atuta 31.10.05, 19:04
                        Grochowska 93
    • modern_witch Re: Problem z rozmiarem 26.10.05, 22:07
      Dzień dobrywink zaglądam to forum od jakichś dwóch tygodni, to postanowiłam się
      odezwać...
      Problem z rozmiarem można mieć nie tylko mając "trudny rozmiar". ja jestem niby
      standardowa, a i tak często ze sklepów wychodze z kwitkiem, mierząc czasem i
      cztery rozmiary na raz. Cały dowcip polega na tym, że mam 73 cm pod biustem i
      to załatwia mnie równo - czasem muszę mierzyć i 75 i 70 i jedno jest za ciasne,
      drugie za luźne - tak mam z Triumphem, najbardziej znienawidzoną przeze mnie
      firmą, przez tyle lat udało mi się raz tylko znaleźć tam coś pasującego, a
      nieraz mierzę od 70 a do 75 b bo sam biust mam też taki "pośredni" że pasuje na
      mnie z jednych firm a, a z innych b;-P
      Chyba też muszę się tam na Grochowską przejść... ciekawe, co mnie by ta pani
      zaproponowaławink
    • butters77 Re: Problem z rozmiarem 02.11.05, 16:24
      Aż dziw, że dopiero wpadłam na to forumsmile
      Dziewczyny, ktore maja problem z zakupem DUZYCH rozmiarow, zapraszam na forum
      DLA BIUSCIATYCH (link ponizej). Jest tam sporo na ten temat, dziewczyny polecaja
      konkretne modele i firmy - dzieki temu mozna sobie oszczedzic rozczarowan przy
      zakupach (zwlaszcza przez internet).
      Jednym z polecanych adresow jets www.avocado.com.pl (choc przyznam, ze opinie
      bywaja rozne), ale takze www.dalia.pl, www.bellissima.com.pl - i wiele innych.
      Zajrzyjcie i pobuszujciesmile

Pozdrawiam wszystkie pasjonatki bielizny!!smile)
      • butters77 Jeszcze odnosnie DUZYCH rozmiarow... 02.11.05, 16:35
        Zapomnialam jeszcze dodac www.comexim.pl i www.samanta.pl - wybaczcie, ze pisze
        tak chaotycznie, ale jestem w biegu. Na forum sa komentarze nt. konkretnych modeli.
        • ju.bi Re: Jeszcze odnosnie DUZYCH rozmiarow... 07.11.05, 07:19
          ja już w wątku o sprzedaży wrzuciłam kilka linków, bywaja tam modele dla
          trudnych rozmiarów

w sklepach, naszych krajowych, rzeczywiście jak pisze drzazga tylko fellina
          natomiast co do pani hani to słyszałam tak skrajne opinie...sama nie mieszkam w
          wawie, więc nie mam osobistych doświadczeń, ale skierowałam tam dwie koleżanki
          jedna zachwycona i poleca dalej, inna...ech...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka