Gość: tygolasek IP: *.mofnet.gov.pl 20.05.04, 15:35 Czeka nas zakup pralki. Moja pierwsza pralka. Czy możecie poradzić, co jest ważne, co pralka powinna mieć obowiązkowo, a co jest zbytkiem, jakże często kosztownym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bekes1 Re: pralka - porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 15:23 Pralka powinna byc firmowa, a nie zadna z hipermarketow (np. Carrefour sprzedaje BLUESKY) wystrzegac sie tego !!! Ja moge polecic Amice bo takową mam, a to zalezy od Ciebie, co bedziesz prac, jak czesto. Zwracac uwage nalezy na energooszczedonosc (najlepiej A, ewentualnie B) oraz na predkosc wirowania (400obr/min nie kupuj) najlepiej 600- 1000obr/min. Wazny jest takze wyglad zewnetrzny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: pralka - porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 11:06 Ja juz 8 lat mam mala pralke Elektroluxa EW932S na 2.5 kg "wsadu" obr. 800/1000. Jest naprawde mala wiec zabiera malo miejsca w lazience. Dzisiaj kupilabym taka sama tylko "do zabudowy", zeby nie "wedrowala" po lazience jak piore np. 1 pare spodni. Nie chcialam pralki na 5 kg bo nie lubie zbierac prania wiec taka mala jest dla mnie akurat. Oczywiscie jak ma sie duza rodziene to wtedy jest sensowniejsze kupic pralke duza. Wszystko zalezy od potrzeb. ella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: pralka - porada IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 27.05.04, 16:49 preferuję pralko-suszarki obecnie użytkuję Indesit /cena była 4 lata temu - 1850 pln/ za chwilę kupuję Aristona /cena sklepowa 2.100 pl w internecie 1750/ suszarka przydaje mi się do suszenia spodni, poscieli i ręczników... jest swietna jak przestaja grzac kaloryfery, na dworze plucha w domu zimno i pranie nie chce schnać...POLECAM Fly Odpowiedz Link Zgłoś
life_vibrations Re: pralka - porada 09.06.04, 10:59 W którym sklepie internetowym Kupujesz? Stoje teraz przed koniecznością kupna pralki (straszne niężka praca) i rozważam właśnie Aristona, czy dobrze dopiera? Zastanawiam się też czy jest bardzo awaryjna? Pozdrawiam - Czarodziejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: pralka - porada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 02:56 Ważne jest to żeby pralka prała cała reszta to niepotrzebny zbytek. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: pralka - porada 21.06.04, 11:33 Gość portalu: tygolasek napisał(a): > Czeka nas zakup pralki. Moja pierwsza pralka. Czy możecie poradzić, co jest > ważne, co pralka powinna mieć obowiązkowo, a co jest zbytkiem, jakże często > kosztownym. Moja: -podaje czas do końca prania - czasami się przydaje -posiada opóźniony start do 8 godz. - rzadko z tego korzystamy -waga wodna - żonka w żadne wagi nie wierzy więc pakuje ciuchy do pełna. Paradoksalnie ta funkcja stała się gadżetem. -koniec prania powiadamia sygnałem - patrzę się wymownie na żonę a ona na mnie -jest kilka innych przycisków, których nigdy nie użyłem. Spojrzę na nie dziś, to może jutro coś napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaross Re: pralka - porada IP: *.tebo.net / *.tebo.chelm.pl 07.08.04, 12:44 moja ma świetną rzecz" pranie w 30minut" - bardzo uzyteczny program. A po za tym ma jeszcze "łatwe prasowanie" co pomaga przy pościeli, obrusach i różnych gniecących sie tkaninach. Ważne jest też ile pralka pobiera wody-ale to już w zależności od wsadu. Mam Aristona AVSL85 i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś