Dodaj do ulubionych

Aster a Cyfra+

10.07.03, 15:49
Dostalem pismo od mojej ukochanej kablowki. Na szczescie nie informowali o
tym ze beda pokazywac wylacznie Pomykale, tylko o jakiejs podwyzce. No wiec
doroslem do pozegnania z Aster. Zwlaszcza ze zanim zdyszani przybiegli z
oferta podlaczenia do sieci ja mialem juz Neostrade. Czy ktos z klientow
Cyfry moze mi doradzic - jaki pakiet zamowic? Czy mozna jakos nie placic 10
zl miesiecznie za wynajem dekodera - kupujac go np.? Jaki to koszt?
Obserwuj wątek
    • Gość: dok Re: Aster a Cyfra+ IP: *.crowley.pl 10.07.03, 16:12
      a o ile wzrosly ceny?bo ja jeszcze pisma nie dostalem
      • niech Re: Aster a Cyfra+ 10.07.03, 16:17
        Chyba tylko o 3 zl. Teraz to daje 53 miesiecznie. Ale za te 3 zlote dostaje sie
        tez list z informacja o wzroscie jakosci uslug. Oraz info ze w przyszlosci...
        Tego to juz dla mnie za wiele. Chociaz boje sie troche rozstania z profesorem
        rektorem Pomykala.
        • punia68 Re: Aster a Cyfra+ 11.07.03, 07:58
          Oj, cos mi sie wydaje, ze za list z info o jakosci uslug i tym, ze w
          przyszlosci to ho, ho, bedziemy bulic 5 zl miesiecznie. Takie odnioslam
          wrazenie przy czytaniu ww. listu (pierwszy gratis).
          Pozdrawiam
    • hernandez Re: Aster a Cyfra+ 10.07.03, 17:24
      NIech, zbadaj dokladnie ceny bo C+ to w sumie jeszcze wieksze zlodziejstwo niz
      AS (qaczkolwiek jak mowie obie firmy maja niebotyczne ceny)
      -dodatkowa oplata za pakiet discoverry
      -dodatkowa oplata za C+
      +wg mnie najwiekszy feler - nie da sie puscic sygnalu na wiecej niz 1 TV tj. da
      sie ale ten sam kanal trzeba oghladac:(

Wg mnie najlatwieszy sposob na odbicie sobie podwyzki to puszczenie sygnalu z
      jendego gniazdka AS do kilku sasiadow:)Jak firma ma Cie kliencie w d**** i brak
      widokow na poprawe stanu to kliencie rob to samo:)
    • rubeus Re: Aster a Cyfra+ 10.07.03, 17:52
      niech - wejdz sobie na strone www.toiowo.pl
      tam sa ciekawe porady.
      a co do nieplacenia za sprzet - mam artykol na ten temat i moge ci go przeslac - tylko czy dojdzie pod adres
      niech@gazeta.pl ?
    • rubeus Re: Aster a Cyfra+ 10.07.03, 18:19
      niech - przeczytaj to:

" FERGUSON AF 8018UCI

Firma Telstar wprowadziła do sprzedaży zapowiadany od dłuższego czasu nowy model odbiornika Fergu-son AF 80I8UCI. Zewnętrznie odróżnia się od swych poprzedników, AF 2018 i AF SOI8CI, przede wszystkim wymiarami. Na panelu przednim umieszczono z lewej strony czytelny, zielony, czteropozycyjny wyświetlacz, z prawej zaś strony - klawisze standby, menu, OK, exit. Jest też okrągły klawisz zwany ?różą wiatrów". Płyta tylna to standardowo dwa eu-roziącza, przelotka konwerte-rowa, gniazda modulatora UHF, RS 232, wyjście napięcia 12 V, trzy gniazda RCA Oewy i prawy kanał audio oraz wideo), cyfrowe wyjście optyczne. Obsługą menu steruje pilot, dokładnie taki sam jak w innych modelach Ferguso-nów. Takie same są też parametry techniczne, a nawet menu ekranowe. Centralne miejsce na panelu przednim zajmuje uchylna klapka, pod którą znajduje się jedno wejście na kartę kodową
      i dwa gniazda na moduły przelotowe, tzw. Q. Tuner posiada wbudowany moduł uniwersalny UCAS, który, jak reklamuje producent, ?może wszystko''. W zależności od tego, jaką kartę włożymy, tuner ją rozpozna i podejmie współpracę. Bez problemów działa karta Cyfry +, karty systemu Yiaccess i Irdeto. ?Nie chodzi" natomiast karta dawnej Wizji TV, co oznacza, że moduł nie obsługuje systemu Cryptoworks. Możliwa jest za to współpraca z dwoma modułami przelotowymi CI, mogą to być także moduły tych systemów, które obsługuje UCAS. Układ nie rodzi żadnych problemów, a moduły nawet specjalnie się nie grzeją.
      Trzeba przyznać, że wspomniany model jest bardzo ciekawy. Łączy w sobie wszystkie pozytywne cechy dotychczasowych Fergusonów, głównie AF S018CI, jest prosty w obsłudze i pewny w działaniu. Zapewnia bardzo dobrej jakości obraz i dźwięk, możliwy jest też odbiór dźwięku cyfrowego. Za cenę ok. 1200 zł
      otrzymujemy odbiornik z dwoma wejściami na moduły Cl i uniwersalnym modułem, co pozwala na korzystanie z kań kilku systemów. Nie wszystko jest jednak doskonałe. Menu tunera nie pokazuje żadnej informacji ani o module, ani o użytej karcie - nie sprawdza wiec np. uprawnień dostępu. Nie wiadomo, jak moduł zachowa się przy przekazywaniu uprawnień do karty. Niejasne jest również, czy z modułem tym będą prawidłowo współpracować np. nowe karty kanałów erotycznych (Vuccess 2 i Irdeto 2). Przed ich włożeniem dobrze byłoby ustalić to z dystrybutorem kart, by uniknąć przykrych niespodzianek. Szkoda, że na ten temat nie znajdziemy żadnych informacji w instrukcji obsługi.
      Przedstawiciele firmy uważają, że brak informacji w menu
      o module i użytej karcie nie stanowi problemu. Ich zdaniem, Ferguson AF 8018UCI przeznaczony jest dla przeciętnego odbiorcy, nie lubiącego zagłębiać się w techniczne zawiłości. Odbiornik ma działać na zasadzie ?pług and płay" i z tego zadania się wywiązuje. Jeśli użyje się właściwej karty, nie powinno być kłopotów z prawidłowym odbiorem. Nowy model Fergusona ma wymiary 360 x 230 x 63 mm i waży 1,2 kg. Pobór energii jest na poziomie do 35 W, a w stanie czuwania - ok. 5 W."

Źródło - To&Owo TV-Sat Magazyn nr 27/2003
      • niech Re: Aster a Cyfra+ 10.07.03, 19:44
        O rany, jakie to skomplikowane. Ale wiem juz ze jest problem z puszczeniem
        sygnalu do dwoch odbiornikow - to kaszana. O tych dodatkowych oplatach
        przeczytalem na ich stronie. Jest na nich fajna informacja o kanalach
        dostepnych w kazdym z czterech pakietow. Nie ma ich nazw tylko loga, nie ma tez
        tabeli z porownaniem zawartosci pakietow. Troche to wkurzajace. No to moze UPC?
        Wazne zeby bylo Planete - odebrane mi przez AC.
        PS. niech@gazeta.pl jest oczywiscie sprawnym adresem pocztwoym
        • Gość: ziolo Re: Aster a Cyfra+ IP: *.itpp.pl 10.07.03, 23:13
          Planete na pewno w UPC jest. Oni akurat nigdy nie stawiali na ten
          ogólnodostępny chłam z satelity (czytaj: 15 kanałów niemieckich), tylko na
          kanały tematyczne. Polsat Sport też mają w W-wie, a Aster City chyba nie. I z
          rektorem Pomykałą też nie będziesz musiał się w UPC żegnać...
        • rubeus Re: Aster a Cyfra+ 11.07.03, 13:15
          niech - zakladaj sobie UPC - naprawde - oferta programowa ciekawsza niz w Aster City abonament to 55 zł/mies
          • niech Re: Aster a Cyfra+ 11.07.03, 13:23
            No i tak wlasnie zrobie.
            Nb. Ile kosztuje dodatkowe wykupienie w UPC Canalu+?
            • rubeus Re: Aster a Cyfra+ 11.07.03, 13:54
              full cennik tu:
              www.upc.ic.pl/ibok/twoje_miasto.asp?region=1&headend=38&btnSubmit=Wy%B6wietl
              • rubeus Re: Aster a Cyfra+ 11.07.03, 13:56
                sorki nie ten link
                www.upc.com.pl/nowa/tv/cennik.asp.htm
                tu jest cennik. to wyzej to szczegolowa oferta...
    • Gość: kixx Re: Aster a Cyfra+ IP: *.acn.waw.pl 10.07.03, 23:22
      Jest jakaś promocja: jak masz własny dekoder kupujjesz tylko kartę,potem ,bez
      względu na pakiet,płacisz przez pół roku tylko(?) 50 % abonamentu i nie płacisz
      kosztu wynajmu dekodera.

Ps.Wszędzie dobrze ,gdzie nas nie ma.
    • Gość: Blekota Re: Aster a Cyfra+ IP: *.crowley.pl 14.07.03, 11:44
      Nie wiem jak jest w UPC, ale do Aster można sobie na Wolumenie kupić filtr za
      około 100, podłaczyć go na kabel z sygnałem, i HBO odbiera sie za darmo. A
      wtedy to tylko żyć nie umierać :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka