Dodaj do ulubionych

Blat kuchenny

23.11.11, 20:11
Witam,
Czy ktoś może polecić jakiś kamień na blat kuchenny by był tańszy niż granit? Jesteśmy na etapie wyboru kuchni. Początkowo myśleliśmy o blacie kamiennym z granitu, ale cena nas sprowadziła na ziemię. Góra kuchni ma być lakierowana w kolorze vanilia, zaś dół fornir w kolorze np heban. Dodatkowo miał być barek o długości ok. 2 x 0,3 m. Nie mamy zupełnie koncepcji z czego to wykonać. Już myślałam już o blacie w takim samym kolorze jak dół kuchni ale zupełnie tego nie widzę. Czy jakiś konglomerat typu bottocino można stosować na blaty kuchenne?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Blat kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 08:40
      Nie radzę konglomeratu na blaty kuchenne, poza tym są niewiele tańsze od granitu.
      • marcyszka Re: Blat kuchenny 24.11.11, 11:22
        a dlaczego? sama planuję blaty z kerrocku. co z nimi jest nie tak?
    • kasiak37 Re: Blat kuchenny 23.12.11, 19:24
      ja mam granit shivakashi.Granit jest super sprawa w kuchni.Powiedz mi tylko po co Ci kicha 30 cm w postaci barku?Ja mam blat robiacy za stol sniadaniowy/blat roboczy, dlugi na 220 i szeroki na prawie 80 cm.Mysle ze spokojnie zrob na 60 cm szeroki tak jak blaty szafek.Na 30 cm kiszce zupelnie nic nie wykonasz-strata kasy i miejsca.
      • Gość: Projektantka wnętr Re: Blat kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 18:53
        Niestety, ceny podskoczyły w górę i granit oraz konglomerat podrożał. Nigdy to nie był tani materiał ale można było jakiś czas temu znaleźć do 1000 zł/m2, teraz już nie ma szans. Albo ktoś zdecyduje się wydać odp. sumę albo ma do wyboru laminat, który może się i sprawdzi, nie ejst to zły użytkowo materiał natomiast zdecydowanie wg mnie ustępuje estetyką, widać łączenia na brzegach blatu, widać sztuczność tego materiału, nie ma szans z kamieniem.
    • Gość: tnell Re: Blat kuchenny IP: *.home.aster.pl 02.01.12, 11:04
      Dokładnie popieram przedmówczynie. Mało tego, coraz więcej teraz jesli nawet przejrzymy wszelkie czasopisma związane z projektowaniem wnętrz laminat na zmiane z granitem rządzi. Tylko tak jak ja pisałam wybrałam ten pierwszy. Jednak wydawał mi się bardziej praktyczny i estetyczny jeśli chodzi o wygląd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka