Dodaj do ulubionych

Zmywarka Beko

09.04.13, 10:53
Witam. Jesteśmy z męże w trakcie zakupu zmywarki. Mamy dużo dylematów co do firmy. Myśleliśmy o Beko, ale nie wiemy czy jest to firma godna zaufania. Jeśli ktoś może coś doradzić w oparci o własne doświadczenia, jaką wybrać firmę to będę wdzięczna. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: Zmywarka Beko IP: *.ists.pl 09.04.13, 18:40
      A jakiej kwoty nie chcecie przekroczyć? 45 czy 60?
      • ola11mar Re: Zmywarka Beko 09.04.13, 22:44
        Szerokość zmywarki 45.Kwota - oczywiście im mniej tym lepiej, ale do ok 1200zł.
        • Gość: vvv Re: Zmywarka Beko IP: *.ists.pl 10.04.13, 17:35
          Od ponad 7 lat używamy Boscha, model który już nie jest produkkowany ale o parametrach podobnych do SPS53E02EU (ta jest nawet trochę cichsza). Myjemy tradycyjnie - proszek, nabłyszczacz i sól. Włączamy nie rzadziej niż co 2 dni. Domywa, suszy, nie hałasuje, z zewnątrz nie widać śladów zużycia.
          W ceneo jest cała lista sklepów które oferują ją w cenie do 1260 zł (osobiście wybrałbym ten sklep, który oferuje darmową dostawę).
    • mruwa9 Re: Zmywarka Beko 09.04.13, 23:01
      absolutnie nie beko.Chyba, ze serwisanci przystojni i chcesz miec nimi czesty kontakt.
      Przez 2 -3 lata bedziesz sie meczyc z telefonami do serwisu co poltora miesaica, a po 2 latach i tak zdechnie i bedziesz szukac nowego sprzetu.
      Szukaj Bosch, Siemens,Electrolux, , albo chocby Whirlpool.
      • ola11mar Re: Zmywarka Beko 10.04.13, 09:46
        Też tak słyszałam. Ale zastanawiam się, czy są to opisy własnych doświadczeń, czy też utarła się taka opinia i wciąż krąży?
    • Gość: vvv Re: Zmywarka Beko IP: *.ists.pl 15.04.13, 17:03
      Warto zwracać uwagę na decybele (dB) szczególnie jeżeli mamy owartą kuchnię. Im mniej tym lepiej, szczególnie jeżeli porównujemy produkty jednego wytwórcy.
    • Gość: homeMarket łódź Re: Zmywarka Beko IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.13, 14:38
      Moim zdaniem nie warto przepłacać, jeżeli za dużo niższe pieniądze można kupić zmywarkę Beko o porównywalnych lub lepszych parametrach.
    • Gość: AMELE Re: Zmywarka Beko IP: *.233.207.233.nsti.pl 19.04.13, 10:52
      Stanowczo odradzam. zakupiłam 5 lat temu z opcją 5 letniej gwarancji. Naprawy średnio 3 razy w roku trwające min. miesiąc. Aktualnie zgłosiłam 8 marca, do tej pory zmywarka jest nieczynna mimo 2 wizyt fachowca od nich, który przynajmniej szczerze przyznał się, że nie wie jak naprawić. Poprzedni udawali, że wiedzą i kleili przewody na taśmę izolacyjną, wymieniali to i owo a potem niestety i tak musieli zabierać zmywarkę do serwisu w zakładzie. Dodam tylko, że można sobie wyobrazić jak po tylu zabiegach wyciągania i wkładania niedbale i bez mocowania sprzęt pięknie wygląda w zabudowie i stabilnie stoi. Jeśli chodzi o samą pracę zmywarki BEKO w czasie gdy nie jest popsuta to mówiąc kolokwialnie d..y nie urywa. Nie chcę reklamować tu innej firmy, jak skończy mi się gwarancja na pewno nie będę naprawiać tego bubla tylko kupię nową - nie wiem jaką jeszcze - ale wiem na pewno, ŻE NIE BEKO.
      e
    • ola11mar Re: Zmywarka Beko 22.04.13, 18:07
      Mam mętlik w głowie. Beko zachęca ceną, ale z drugiej strony kupuje się to na lata. Więc te 300 zł to niewielkie pieniądze, jeśli w zamian za to będę miała dobrą jakość. Więc mam dylemat.
      • mruwa9 Re: Zmywarka Beko 22.04.13, 20:55
        co jest tanie, to jest drogie.
        Pamietaj o tym.
    • magdal80 Re: Zmywarka Beko 10.03.14, 20:48
      Dobra zmywarka, ale nie zapomnij o gwarancji na 5 lat, bo na 100% będzie potrzebna. Inne niestety też się zepsują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka