Dodaj do ulubionych

głośna praca lodówki

12.09.16, 18:45
Od tygodnia mam w domu lodówkę, która dość głośno pracuje. Mam pokój z aneksem kuchennym, w którym nocuję- praca lodówki jest uciążliwa w nocy. Pewnie nie zwracałabym na to uwagi, gdybym miała zamkniętą kuchnię. A tak budzę się w nocy, czy nad ranem i nie mogę spać, czekam aż lodówka przestanie buczeć. Ostatnio wstałam i ją wyłączyłam.
Nie wiem, czy w takiej sytuacji mam szansę z reklamacją? Czy sprzedawca nie orzeknie, że są to normalne dźwięki pracującej lodówki? Czy jest szansa, że zacznie pracować cicho?
Wg instrukcji powinna wydawać dźwięki o natężeniu 40 db. Na różnych forach czytałam większość opinii, że lodówka jest cicha.
Przez te problemy ta lodówka zupełnie mi obrzydła, zaczęłam szukać innych wad tego sprzętu już mi się nie podoba wizualnie i myślę teraz że powinnam była kupić zupełnie inną, mniejszą.. Ta ma 140 cm, teraz mi się wydaje, że jak dla 1 osoby jest za duża. Wybór okazał się zły i nie wiem co zrobić. Zwrotu nie przyjmą bo po podłączeniu sprzęt uznaje się za używany, są pozrywane taśmy zabezpieczające i część folii zabezpieczającej została wyrzucona.
Obserwuj wątek
    • daxter Re: głośna praca lodówki 14.09.16, 08:13
      A może lodówka jest żle wypoziomowana . lub cos na niej stoi drgania tez powoduja hałas .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka