Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:29 Mam mała łazienkę. Zastanawiam się nad żółtym lub zielonym, brzoskwiniowy odpada bo taki mam pokój. Może ktoś z was ma jakis ładny kolor i podzieli sie wrazeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barcina Re: Kolor łazienki??? 30.03.05, 19:56 Ja mam dwie ściany czerwone, jedną kremową i jedną zieloną i jest rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mari_paz Re: Kolor łazienki??? 30.03.05, 20:07 wanilia na scianie, na podłodze brzoskwinia Odpowiedz Link Zgłoś
amelani Re: Kolor łazienki??? 30.03.05, 23:00 Polecam dwie wersje (takie chciałabym mieć:) 1) Łazienka biało-lawendowa + dość neutralne dodatki, chyba, że lawendy nie byłoby dużo, wtedy i dodatki mogą byćw różnych odcieniach fioletowości 2) Łazienka biało-szara, a wtedy sporo dodatków lawendowych/fioletowych I co ty na to?:) Pozdrawiam, Ana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Kolor łazienki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 12:27 Też ciekawe rozwiązanie, dałaś mi do myslenia! Odpowiedz Link Zgłoś
irmina35 Re: Kolor łazienki??? 31.03.05, 19:11 p.1 ciekawy p2. oklepany - u co drugiej osoby widuje łazienkę w szarosciach Odpowiedz Link Zgłoś
krecik101 Re: Kolor łazienki??? 31.03.05, 13:37 jeśli myślisz o żółtym lub zielonym, to powiem Ci jak ja mam zrobioną łazienkę: kafelki biłae, podłoga intensywnie żółta (takie żółtko z wiejskiego jaja), na ścianach dookoła pasek z kolorowych kafelków (żółte, zielone, turkusowe, seledynowe). moja łazienka też jest mała, a nawet maleńka i te kolory ją powiększają. myślałam też o ładnej zieleni na podłodze, takiej świeżej, wiosennej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosemite Sam do AMELANI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 16:46 A to ci ;-))) Co ja o tym myśle? Myśle że lubisz kolor lawendy. :-))) A tak na poważnie ja będe kładł w łazience płytki z gresu polerowanego i do tego planuje zamontować jakąś olbrzymią tafle lustra która będzie optycznie powiększała łazienke. Co do kolorów to myślałem o błękicie albo beżach. Podział kolorów : troche ciemniejsze płytki na podłodze jaśniejsze na ścianach plus jakkieś małe dekory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monyaa Re: Kolor łazienki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:55 Ja mam łazienkę malutką płytki zielonkawo szare wygląda świeżo i przestronnie, ale gdybym sama mogła kłaść kafelki, to położyłabyum je poziomo wydaje mi się, że takie ułożenie poszerza wnętrze i lekko je obniż. No i jest choć trochę oryginalnie jeszcze u nikogo nie widziałam tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igloo Re: Kolor łazienki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:59 może różyk? Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: Kolor łazienki??? 13.04.05, 09:26 dzis moja łazienka ma płytki zółte i granat lekko mazgany. Na podłodze zółto. Do nowej łazienki wybraliśmy płytki z opoczna w odcieniach fioletu ale bardzo jasne prawie białe. Dekory i podłoga ciemniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kolor łazienki??? IP: 80.51.246.* 13.04.05, 13:20 hm ja polecam zielony bo jest chyba najbardziej niekonwencjonalnym rozwiazaniem. niedawno robilam remont i najpierw lazienka miala byc taka no kremowa, bezowa lub cos w tym stylu. koniec koncow zdecydowalismy sie na takie sliczne zielone kafelki z motylkami cersanitu i efekt jest boski, ten zielony jest bardzo jasny wiec wcale nie pomniejsza lazienki a po prostu czuc w niej wiosne i radosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzydzieścitrzy pomarańczowo-szary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:53 Hmmm, a ja właśnie zaprojektowałam sobie pomarańczowo-szarą z takich śmiesznych szklisto-matowych płytek 31,6 x 10,5 układanych poziomo, w rożnej wysokości słupki (tylko za umywalką, WC, grzejnikiem i wokół wanny). Do tego białe ściany, piaskowy gres techniczny i tyle - zadnych pralek, szafek itp (tylko masywne półki z ciemmnej dechy na wierzchach słupków, no i wąska szafka z ciemnego drewna pod umywalką). W jednym pomieszczeniu chcę mieć minimalizm, reszta mieszkania będzie tradycyjnie zagracona :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tynkiozdobne.pl Re: pomarańczowo-szary 13.04.05, 21:47 A ja się dziwię, że ciągle większość ludzi nie wyobraża sobie łazienki innej niż całej wykafelkowanej płytkami. Rozumiem, gdy płytki są na prawdę oryginalne i po prostu piękne. Ale gdy widzi się oklepamy format 20 x 25 kładziony w pionie lub poziomie to jest to już nudne. Można wpleść aluminiowe wstawki, a nawet płyty piaskowanego szkła, "ale to już było". Oczywiście kabiny, okolice wanny lub muszli powinny być obłożone ceramiką, ale reszta ścian z powodzeniem może zostać wykonana innymi technikami. Jakość farb, tynków, szpachli jest dzisiaj tak wysoka, że możliwe jest stosowanie ich w pomieszczeniach wilgotnych lub nawet mokrych. Przykład to system Dimensions Beckersa. W takiej łazience jedyną ceramikę stanowią umywalka, bidet i muszla. Ja oczywiście polecam odpowiednio zaimpregnowane tynki dekoracyjne lub farby strukturalne. Mam nadzieję, że nie wywołam ta wypowiedzią wojny. Piszę to jako wykonawca i osoba na codzień spotykająca sie z projektantami. Pozdrawiam, Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrojka Re: pomarańczowo-szary 22.04.05, 12:45 Do trzydzieśtrzy! Możesz podać jakiej firmy są te płytki (chodzi mi o rozmiar 31,6 x 10.5). Wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yka Re: pomarańczowo-szary IP: *.chello.pl 13.05.05, 00:05 Proszę, kto robi pomarańczowe płytki? Ja też takie chcę! Zapachu lawendy nie cierpię, żółty i zileń też odpada, ale pomarańczowy lub wyblakła cegła wpadająca w czerwień to jest to. Za chwilę będę wykańczać mieszkanie, Trzydzieści trzy, podziel się... Szare fugi niestety są praktyczne, bo wszyscy moi znajomi twierdzą, że te jaśniejsze i tak będą wyglądały jak brudne. Elementy metalowe - oryginalne, ale pierońsko drogie i upierdliwe w układaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_na_berdyczow Re: Kolor łazienki??? 16.04.05, 20:44 unikaj ciemnych kolorow w malym wnetrzu bialy tez sobie odpusc.... za duzo problemow z czyszczeniem pomysl o lustrach... zludzenie przestrzeni pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulciaj Re: Kolor łazienki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:09 ja mam lazienke zrobiona wg wlasnego projektu i jestem bardzo zadowolona.glazure biala,ale duze kafelki,polozona minimalnie-nad wanna i to schodkowo,a na reszcie scian do wysokosci 1,5 m.wkomponowane tez sa trzy plytki ze wzorem zeby to troszke ozywic.mam tez duze lustro co optycznie powieksza moja lazienke.wanne zbudowalam zolta terakota,a na podlodze leza zolto-biale plytki ulozone w karo.pomysl co bys chciala,poogladaj plytki,dodatki,itp,a pozniej szlej...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofik Re: Kolor łazienki??? IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 13:26 A ja bym ci zaproponowała klasyczną jasna łazienke.złamana biel lub beż i do tego piękne dodatki w jednej tonacji np. lawenda(jak juz któs wczesniej pisał)Łazienka jest mała wiec nie układaj duzy kafli(bo to tylko ja pomiejszy) proponuje mała terakote 10/10cm a na podłodze mieszkanka dwuch kolorów z dynamicznym wzorem(np. bez z lawendą) zadnych ciemnych kolorów-to ją tylko pomiejszy!!!!!!!!! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
scislo7 powiększanie kolorem 11.05.05, 16:31 www.muratordom.pl/6905_362.htm Pewnie większośc zna te "triki" ale czasem warto sobie cos przypomnieć... :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynagornas Re: Kolor łazienki??? IP: 80.48.238.* 13.05.05, 08:58 Czesc, Ja tez mam malutka lazienke, mam plytki zielone - do góry jaśniutkie - dol troszeczke ciemniejszy - daj mi maila - przesle zdjeci - ale dopiero w poniedzialek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu Re: Kolor łazienki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:53 Jak dla mnie łazienka tylko w niebieskościach. Może kolorystyka niemodna, sądząc po asortymencie w salonach, (wszędzie brązy, szarości i wszelakie "kolory ziemi") ale taki ładny Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Kolor łazienki??? 14.05.05, 22:35 Dla mnie ciemne kolory wcale nie pomniejszają wnętrza. Moja łazienka to 2,00 x 1,40 czyli mała. Położyłam rok temu granatową glazurę 20x20, a w kątach zrobiłam "schodki" z ciemnoszarej. Na podłodze szara terakota (jasna, bardzo jasna). Łazienka wydaje się być większa niż była (a była biała) - myślę, że to kwestia tych "schodków" w kątach: rozszerzają optycznie pomieszczenie. Zależało mi na prawdziwych i autentycznych kolorach a takie niestety (niestety z uwagi na cenę) były tylko glazury włoskie. Wysłuchałam przed remontem szeregu krytycznych uwag co do mego pomysłu [taka kolorystyka w małym wnętrzu!], ale ponieważ o takiej łazience marzyłam od wielu lat - nie uległam modom, trendom, poglądom innych. To jest moja łazienka i to mnie ma być w niej dobrze. Po remoncie ci krytykujący pomysł zmienili zdanie i opinie, szczególnie co do kolorystyki:-) A ja i tak wciąż myślę, że to kwestia tych kątów:-) Acha: urządzenia sanitarne i pralka - białe. Ręczniki: szary, granatowy i rudy (u nas trójka ludków). Dodatki (tych jest niewiele): satynowe. Lustro 60 x 100 na ścianie na wprost wejścia (nie ma żadnych półeczek). Jedna mała szafka narożna na ścianie z drzwiami zatem przy wchodzeniu niewidoczna [na podręczne i używane codziennie kosmetyki] robiona na zamówienie w kolorze ciemnoszarym (taka jak te "schodki"). Inne kosmetyki rzadziej używane - w szafie w przedpokoju. Żadnych ciuchów, szlafroków itp. Pusto i... znacznie bardziej przestronnie niż było. Szok dla sąsiadów - naprawdę nie zmieniałam układu ścian robiąc remont a zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś