Dodaj do ulubionych

WC podwieszane Geberit

12.09.05, 11:16
Obserwuj wątek
    • jonta Re: WC podwieszane Geberit 12.09.05, 11:26
      Kochani forumowicze prosze o pomoc.
      Podajcie mi na jakiej wysokosci macie krawędź podwieszanego WC.
      U mnie po podwieszeniu do Geberita krawędź muszli wychodzi
      na wysokości 37 cm.
      Fachowcy twierdzą,że zamontowali ją dobrze, a moim zdaniem powinno
      być ok.40 cm. (nie wiem czy powinnam reklamować wykonanie tej pracy?).
      Z góry dziekuję za pomoc.

• klaudekk1 Re: WC podwieszane Geberit 12.09.05, 12:59
        Właśnie zmierzyłem, też mam Geberita i krawędż muszli jest na wysokości 39 cm.
        Pozdrawiam
    • jonta Re: WC podwieszane Geberit 14.09.05, 08:50
      dziekuje za odpowiedz.
      Czy nikt inny mi nie pomoże? nie macie podwieszanych WC? Bardzo prosze o pomoc.
      • Gość: wojtek651 Re: WC podwieszane Geberit IP: *.icpnet.pl 14.09.05, 09:42
        To jest kwestia decyzji inwestora.Ja mam 42 cm.gdyż chciałem mieć wysoko.Normy
        są stare i nijak mają się do wzrostu współczesnego Polaka.Zmierz sobie normalny
        sedes(miskę ustępową)-też są różne wysokości.Wydaje mi się iż szukasz dziur w
        całym.Czym ci się narazili,napisz szczerze.
        • jonta Re: WC podwieszane Geberit 14.09.05, 15:26
          witam
          Ekipa nie narazila mi sie, nawet jestem zła ze tak wyszlo, bo bylo to robione
          po znajomosci. Nikt w trakcie montazu nie spytal mnie o te wysokosc.Wszedzie
          kibelki sa na mniej wiecej standardowej wysokosci ( starszego typu sa tez na
          wys. ok. 40 cm.)Moj bez deski ma niewiele ponad 36 cm. - twierdze ze roznica 4
          cm. to duzo (zwłaszcza, ze umywalke obok zamontowano mi dosc wysoko bo na wys.
          90 cm). Mam tez problemy ze sprzatnieciem pod kibelkiem, bo nie wchodzi mi pod
          niego zadna szczotka, mop, czy nawet reka ze szmatka.
    • Gość: informator Re: WC podwieszane Geberit IP: *.internet.radom.pl / 193.111.144.* 14.09.05, 10:23
      Kochani mam pytanie wlasnie jestem na etapie decyzji co w ubikacji i chyba
      wlasnie geberit wygra, tylko jaka instalacje kupic zeby byc zadowolonym i nie
      przeplacic prosze o rady i na co zwrocic uwage przy kupnie...
      z gory dziekuje z pomoc
      • Gość: owiec do JONTY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.05, 17:15
        Moim zdaniem w dzisiejszych czasach nie ma co się patrzeć na jakieś stare normy
        montażu czegokolwiek. Montuje się zawsze urządzenie tak żeby nam było wygodnie.

Jak mi by np. odpowiadała wysokość 50 cm. kazałbym sobie zrobić sedes na tej
        wysokości i nikt nie byłby mnie w stanie przekonać jakimiś swoimi poglądami na
        temat wysokości montażu.
        Systemy podtynkowe jak się dobrze orientuje mają regulowaną wysokość stelarza.
        Też jestem zainteresowany Geberitem i oni taki system mają.

ps. Twoje pytanie na temat tego czy nikt nie ma podwieszanego sedesu Geberita
        było świetne. Ja bym poszedł dalej i zapytałbym się czy ktoś wogóle ma
        jakikolwiek sedes ;-)))
        • Gość: jaga Re: do JONTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:23
          To ja w takim razie mam pytanie - czy sedes podwieszany to w ogóle jest sens
          robić w mieszkaniu? Bo słyszałam, ze to sie nie opłaca, bo w razie jakiegoś
          problemu trzeba kuć ściany, że to niepraktyczne itp. Proszę o opinie - my
          stanęliśmy właśnie przed decyzją: sedes podwieszany czy tradycyjny?
        • Gość: Mat Re: do JONTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 01:06
          To nie jest kwestia normy ale też nie do końca wolny wybór. Ja mam krawedź na
          45 centymetrach mimo że może i chciałbym jeszcze wyżej. Ale wyżej po prostu już
          nie dało się rozkręcić stelaża, trzebaby go montować nie do podłogi tylko do
          jakichś podkładek itp. A to już trochę strach że bedzie niestabilnie. Także
          wiele więcej niż to nie zrobisz.
          • jonta Re: do JONTY 15.09.05, 09:34
            Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi i pomoc.
            Doskonale wiem jakie mozliwosci montazu daje Geberit i stad te moje pytania do
            Was. Niestety nie byłam obecna przy montowaniu - bylam w pracy, ekipa
            przyspieszyla prace i zamontowała wc bez konsultacji ze mna. Jak go zobaczyłam
            było juz za pozno na konsultacje ( moim zdaniem po prostu nie wzieli pod uwage
            wylewki + kafli na podłodze, przy montazu innych rzeczy tez im sie to niestety
            zdarzyło, może nie maja doswiadczenia w montowaniu takiej armatury, ale ja nic
            o tym nie wiedziałam). Pozniej nie chcac robic problemow probowalam przyzwyczic
            sie go takiej wysokosci kibelka - niestety jak sami widzicie nikt z Was nie ma
            go tak nisko zamontowanego, niby to tylko 3 cm, a jednak bardzo odczuwalne
            zarowno przy korzystaniu jak i sprzataniu.
            Moi goście (zwłaszcza meżczyźni) pytaja czemu tak nisko kibelek i czy celowo go
            obniżylam? Doszłam do wniosku,ze trzeba to poprawic i jesli nawet moja ekipa
            nie bedzie chciala mi pomoc to zrobimy to we wlasnym zakresie. Pytajac Was
            chciałam sie upewnić, ze to nie jest jakis moj wymysł. jeszcze raz dziekuje za
            pomoc.
        • Gość: MISTRZ Re: do JONTY IP: *.thebestmedia.net 17.09.05, 19:39
          odpowiem na wszystkie pytania dotyczace budownictwa,...rzeczywiscie fachowcy
          gibneli sie z wysokoscia , na stelarzu ustawiona jest wysokosc ..kreska , i
          wychodzi wtedy ok 40 cm ,...masz prawo zadac własciwego ustwienia,..ale
          spotkałem sie z sytuacjami ze sedes był powieszony za wysoko i dziewczynie
          nózki dyndały ,...
          • jonta Re: do JONTY 19.09.05, 10:02
            bardzo dziekuje
        • Gość: MISTRZ Re: do JONTY IP: *.thebestmedia.net 17.09.05, 19:41
          jak cos ktos chce to piszcie na adres jaclawj@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka