annaross 05.03.06, 18:10 Ktorej firmy sprzet wybrac. Interesuja mnie sprzety kuchenne do zabudowy min. zmywarka, plyta ceramiczna, piekarnik, kuchenka, okap. Czy macie jakies doswiadczenia?? prosze o rady!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcelik Re: Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:01 Zabiłaś ćwieka tym pytaniem. Tutaj są sami fani Simensa i Bosha! Jedni nie chcą podpaść drugim i dlatego nikt nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:24 hehe..obie dobre..ja raczej zastanowiłbym się nad tym jaki design bedziej cie interesuje i wówczas bym wybrał...tu: www.ceneo.pl/Sprzet_AGD powinny byc jakies opinie o tych markach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Bosh czy Siemens IP: *.crowley.pl 06.03.06, 18:37 z tego co wiem te firmy stanowią jedną całość i ich jakość jest identyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blum Re: Bosh czy Siemens IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 19:22 mam zmywarke Boscha do zabudowy i jestem bardzo zadowolona, bo myje i suszy swietnie. Choć za mało mam programów i ten najkrótszy trwa 90 min. Za długo. Ale reszta ok. Gdybym miała kupować raz jeszcze zróciła bym tez uwage na wielkość kosza na sztućce, mój jest za duźy, no i rączka mogłaby sie składać. b. Odpowiedz Link Zgłoś
annaross Re: Bosh czy Siemens 07.03.06, 19:56 dzieki za odpowiedzi. Zdaje sobie sprawe, ze sa zarowno zwolennicy jak i przeciwnicy kazdej z tych firm, ale interesuja mnie opinie osob posiadajacych chociazby ktorys ze sprzetow danej firmy takopinia jak blum. Bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi, ktore ulatwia mi wybor konkretnych typow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:10 Ja kupiłem do kuchni piekarnik, plyte ,okap, lodowke, zmywarke Bosch`a. A do lazienki pralke i suszarke - dla odmiany Siemensa. I bo mi sie akurat design podobal :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annaross Re: Bosh czy Siemens 08.03.06, 16:48 ts! i co jestes zadowolony z funkcjonowania sprzetu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:32 Tak, nie mam zastrzeżeń. Zresztą - gwarancja 2 lata, serwisów dużo (odpukac, jak by co) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Bosh czy Siemens 08.03.06, 20:33 Lodówkę, płytę ceramiczną i piekarnik mam Boscha, zmywarkę Siemensa. Z obydwu marek jestem tak samo zadowolona. Polecam obie. Raczej porównuj ceny urządzeń o tych samych parametrach (Bosch jest z reguły tańszy), bo nawet ich numery w symbolach są takie same. Ja np. miałabym wszystko Boscha, ale akurat trafiłam na promocję tej zmywarki, że wychodziła taniej niż identyczny Bosch i dlatego ją kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
omeri Re: Bosh czy Siemens 08.03.06, 21:15 Mam Boscha pralke, plytę ceramiczna, wyciąg i piekarnik, siemensa lodówke. Zmywarka tez będzię jednej lub drugiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Bosh czy Siemens 10.03.06, 14:50 To jest dokładnie to samo. A juz na pewno w przypadku zmywarek. Możesz wybrać tę, której nazwa bardziej Ci się podoba, bo inne kryteria w przypadku tego samego odpadają. Nawet ceny mają takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:57 simens i bosh to jedna fabryka, jedni ludzie tylko odmienne etykiety. Ja jestem z obydwu zadowolna Odpowiedz Link Zgłoś
annaross Re: Bosh czy Siemens 10.03.06, 20:01 dziekuje wszystkim za podpowiedzi, bardzo mi sie przydadza podczas wybierania sprzetu do kuchni. A jesli mozna jeszcze jedno pytanko! na co zalecacie zwrocic uwage podczas kupowania, tzn. co waszym zdaniem powinno byc, a co nie koniecznie, co jest bardzo przydatne a co zbedne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Bosh czy Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 10:07 Mnogośc programów w zmywarkach uważam za bezsens. I tak korzystac w 90 proc. bedziesz zapewne z programu automatycznego. Wazne we wszystkich urzadzeniach , gdzie jest dopływ wody funkcja zabezpieczenia przez zalaniem. To sie róznie u producentów sprzętu AGD nazywa, ale u Bosch`a zwie się to aquastop. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Bosh czy Siemens 11.03.06, 15:24 Gość portalu: ts napisał(a): > Mnogośc programów w zmywarkach uważam za bezsens. I tak korzystac w 90 proc. > bedziesz zapewne z programu automatycznego. No tak, ale nie kupisz zmywarki trzyprogramowej z której jeden będzie automatycznym. Z programami jest tak, że im zmywarka jest lepsza (cichsza, bezpieczniejsza, wydajniejsza itd), tym jest więcej programów. Taka marketingowa polityka. Czyli chcesz mieć dobrą zmywarkę, to kupuj tę co ma dużo programów, a myć będziesz i tak na jednym :D Odpowiedz Link Zgłoś
annaross Re: Bosh czy Siemens 11.03.06, 22:07 sluchajcie: juz wiem, mniej wiecej co ma byc w zmywarce, a co powiecie o piekarniku i okapie. Pytam bo do tej pory kozystam z piekarnika o funkcjach najprostszych na swiecie a okapu nie posiadam wcale. Wiem, ze teraz piekarniki maja funkcje somoczyszczenia itp. Co tak naprawde sie przydaje w zyciu codziennym. Odpowiedz Link Zgłoś