Dodaj do ulubionych

suszarka do naczyn

IP: 194.205.246.* 15.05.06, 16:09
bede miala kuchnie otwarta na pokoj zastanawiam sie jak ukryc suszarke do
naczyn...macie jakies sugestie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaga Re: suszarka do naczyn IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:26
      Ja miałam w szafce nad zlewem wyciętne "dno". I tam powieszoną suszarkę. Kapało
      sobie prosto do zlewu, nie martwiłam się, że mi spód szafki spęcznieje albo co.
      A sterty naczyń nie było widać.
    • karawoj Re: suszarka do naczyn 16.05.06, 10:47
      Wlasnie projektuje swoja kuchnie i tez mam otwarta, a sprawa suszarki dusila
      mnie juz za gardlo. Postanowilam zrobic ja w szafce nad zlewem. Niech sobie
      cieknie.
      • zzz12 bezwarunkowo zmywarka 16.05.06, 11:20
        i precz ze szpecacymi suszarkami! Ewentualna dopuszczalna IMHO mozliwosc, to
        metalowy "krzyzak"- suszarka stojaca na zlewozmywaku, lub-lepiej- wpuszczona w
        komore zlewozmywaka.
    • Gość: asik Re: suszarka do naczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:06
      kup zmywarke i nie będzie potrzebna Ci suszarka do naczyń
      • kkk Re: suszarka do naczyn 16.05.06, 14:35
        o jejuuuuu! Czyto taki problem?? juz od zarania dziejów suszarki do naczyń są w
        szafkach! i nic nie kapie do zlewu (bez sensu, bzdura) tylko pod spodem jest
        plastikowe dno na wodę.
        Ludzie! skąd się wzieliście na tym świecie?
        • Gość: auxanne Re: suszarka do naczyn IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 16.05.06, 15:08
          Ale wówczas plesnieje szafka i wnętrze nabiera stechłego zapaszku. To dobry
          pomysł przy wstawionych w drzwiczki kratkach, takich plecionych, do kupienia w
          salonach kuchennych - niestety są one tragiczne do utrzymania w
          czystości /kurz/. Najlepiej kupić zmywarkę :)
          • Gość: safi Re: suszarka do naczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:30
            Gdzie Ci plesnieje? Moja mama ma od 30 lat suszarke w szafce. Trzeba tylko
            wyjac dno szafki a w nozki od szuszarki wsunac plastikowa tacke. Nie kapie i
            masz cyrkulacje powietrza. a co do zmywarki to sie zgadzam:-)))
            • Gość: happycow Re: suszarka do naczyn IP: *.Boya.ip.WRO.Korbank.PL 16.05.06, 21:15
              nawet przy zmywarce potrzebna jest mala suszarka - wystarczy poczytac o wszystkich wyjatkach ktorych nie mozna myc w zmywarce
              poza tym trzeba cos na szybko czasem przemyc i osuszyc, co prawda mozna to polozyc na koszu zmywarki do wyschniecia, ale czesto akurat wtedy zmywarka pracuje :)
            • auxanne Re: suszarka do naczyn 16.05.06, 22:31

ja nie miałam wyjętego dna od szafki i stąd te kłopoty /dziura od spodu
              denerwowałaby mnie :)/. A co do małych, zgrabnych suszareczek na zlewozmywak-
              nie mam nic przeciwko.
              Pzdr
              • Gość: MM Re: suszarka do naczyn IP: *.org 17.05.06, 20:57
                Suszarka na zlewozmywaku zajmuje miejsce i w dodatku niepotrzebnie szpeci
                wnętrze kuchni.
                • Gość: happycow Re: suszarka do naczyn IP: *.Boya.ip.WRO.Korbank.PL 18.05.06, 07:25
                  polecam taką - moze stan na szafce obok zlewu

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15576&catalogId=10103&storeId=19&productId=14668&langId=-27&parentCats=15576*15733*16065*15738
                  i o szpeceniu nie ma mowy
                  • Gość: gościówa Re: suszarka do naczyn IP: 212.244.31.* 19.05.06, 10:03
                    rówież mam kuchnię otwartą na pokój - do tego moim marzeniem był brak górnych
                    szafek co dodatkowo wyklucza szafkę-suszarkę
                    moje rozwiązanie to zmywarka + jakaś gustowna suszarka do postawienia na zlewie
                    i złożenia kiedy nie jest potrzebna

w kwestii szafki-suszarki potwierdzam że nic się z nią nie dzieje kiedy nie ma
                    spodu - w moim rodzinnym domu taka szafka funkcjonuje odkąd pamiętam
                  • Gość: MM Re: suszarka do naczyn IP: *.org 20.05.06, 17:24
                    Jeżeli postawisz taką suszarkę obok zlewu, to zajmuje niepotrzebnie kawałek
                    blatu. Postawiona w zlewie - zajmuje niepotrzebnie komorę zlewu, którą można
                    inaczej wykorzystać. Co do szpetoty, to rzecz gustu. Jeżeli kuchnia jest
                    otwarta na pokój, to musi z nim harmonizować i stanowi jego przedłużenie.
                    Dlatego uważam, że ociekające talerze, garnki, kubeczki nie stanowią elementu
                    dekoracyjnego, szczególnie gdy można je w umiejętny sposób ukryć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka