Gość: magda IP: 194.205.246.* 15.05.06, 16:09 bede miala kuchnie otwarta na pokoj zastanawiam sie jak ukryc suszarke do naczyn...macie jakies sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaga Re: suszarka do naczyn IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:26 Ja miałam w szafce nad zlewem wyciętne "dno". I tam powieszoną suszarkę. Kapało sobie prosto do zlewu, nie martwiłam się, że mi spód szafki spęcznieje albo co. A sterty naczyń nie było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
karawoj Re: suszarka do naczyn 16.05.06, 10:47 Wlasnie projektuje swoja kuchnie i tez mam otwarta, a sprawa suszarki dusila mnie juz za gardlo. Postanowilam zrobic ja w szafce nad zlewem. Niech sobie cieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 bezwarunkowo zmywarka 16.05.06, 11:20 i precz ze szpecacymi suszarkami! Ewentualna dopuszczalna IMHO mozliwosc, to metalowy "krzyzak"- suszarka stojaca na zlewozmywaku, lub-lepiej- wpuszczona w komore zlewozmywaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: suszarka do naczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:06 kup zmywarke i nie będzie potrzebna Ci suszarka do naczyń Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: suszarka do naczyn 16.05.06, 14:35 o jejuuuuu! Czyto taki problem?? juz od zarania dziejów suszarki do naczyń są w szafkach! i nic nie kapie do zlewu (bez sensu, bzdura) tylko pod spodem jest plastikowe dno na wodę. Ludzie! skąd się wzieliście na tym świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxanne Re: suszarka do naczyn IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 16.05.06, 15:08 Ale wówczas plesnieje szafka i wnętrze nabiera stechłego zapaszku. To dobry pomysł przy wstawionych w drzwiczki kratkach, takich plecionych, do kupienia w salonach kuchennych - niestety są one tragiczne do utrzymania w czystości /kurz/. Najlepiej kupić zmywarkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safi Re: suszarka do naczyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:30 Gdzie Ci plesnieje? Moja mama ma od 30 lat suszarke w szafce. Trzeba tylko wyjac dno szafki a w nozki od szuszarki wsunac plastikowa tacke. Nie kapie i masz cyrkulacje powietrza. a co do zmywarki to sie zgadzam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happycow Re: suszarka do naczyn IP: *.Boya.ip.WRO.Korbank.PL 16.05.06, 21:15 nawet przy zmywarce potrzebna jest mala suszarka - wystarczy poczytac o wszystkich wyjatkach ktorych nie mozna myc w zmywarce poza tym trzeba cos na szybko czasem przemyc i osuszyc, co prawda mozna to polozyc na koszu zmywarki do wyschniecia, ale czesto akurat wtedy zmywarka pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
auxanne Re: suszarka do naczyn 16.05.06, 22:31 ja nie miałam wyjętego dna od szafki i stąd te kłopoty /dziura od spodu denerwowałaby mnie :)/. A co do małych, zgrabnych suszareczek na zlewozmywak- nie mam nic przeciwko. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: suszarka do naczyn IP: *.org 17.05.06, 20:57 Suszarka na zlewozmywaku zajmuje miejsce i w dodatku niepotrzebnie szpeci wnętrze kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happycow Re: suszarka do naczyn IP: *.Boya.ip.WRO.Korbank.PL 18.05.06, 07:25 polecam taką - moze stan na szafce obok zlewu www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15576&catalogId=10103&storeId=19&productId=14668&langId=-27&parentCats=15576*15733*16065*15738 i o szpeceniu nie ma mowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: suszarka do naczyn IP: 212.244.31.* 19.05.06, 10:03 rówież mam kuchnię otwartą na pokój - do tego moim marzeniem był brak górnych szafek co dodatkowo wyklucza szafkę-suszarkę moje rozwiązanie to zmywarka + jakaś gustowna suszarka do postawienia na zlewie i złożenia kiedy nie jest potrzebna w kwestii szafki-suszarki potwierdzam że nic się z nią nie dzieje kiedy nie ma spodu - w moim rodzinnym domu taka szafka funkcjonuje odkąd pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: suszarka do naczyn IP: *.org 20.05.06, 17:24 Jeżeli postawisz taką suszarkę obok zlewu, to zajmuje niepotrzebnie kawałek blatu. Postawiona w zlewie - zajmuje niepotrzebnie komorę zlewu, którą można inaczej wykorzystać. Co do szpetoty, to rzecz gustu. Jeżeli kuchnia jest otwarta na pokój, to musi z nim harmonizować i stanowi jego przedłużenie. Dlatego uważam, że ociekające talerze, garnki, kubeczki nie stanowią elementu dekoracyjnego, szczególnie gdy można je w umiejętny sposób ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś