Dodaj do ulubionych

Piekarnik - jakie funkcje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:39
Witam!
Stoję przed wyborem piekarnika do zabudowy. Wcześniej myślałam o Boschu albo
Simensie, ale czytając opinie na forum zdecydowałam się na Amicę - bo po co
przepłacacać :). Mam jednak problem z tymi funkcjami, nie wiem co jest tak
naprawdę potrzebne i czego się używa (dopiero zaczynam " kuchenną karierę").
Gdyby ktoś mógł mi to wszystko jakoś wyjaśnić będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mejbi Re: Piekarnik - jakie funkcje? 29.05.06, 14:34
      Odpowiem Ci tak - jesli martwisz się wyborem 8 czy 12 funkcji, to daruj sobie,
      nie stanowi to istotnej różnicy w wyborze modelu. Kieruj się raczej innymi
      aspektami.
      Pozdr
    • lepremo Re: Piekarnik - jakie funkcje? 29.05.06, 21:39
      Witam
      Wg mnie funkcje piekarnika które mnie się przydają to:
      - blachy wysuwane na teleskopach - chyba najbardziej się z tego cieszę
      - termoobieg
      - chłodna szyba - szczególnie jeśli masz/planujesz dzieci
      - szybkie nagrzewanie piekarnika - gdy masz mało czasu

A tak w ogóle kieruj się marką i wyglądem piekarnika. SPrawdź jeszcze czy są
      teleskopy i bierz w ciemno. :-)
      Ja mam ślicznego electroluxa i jestem baaardzo zadowolony
      Pozdrawiam
      • jk Re: Piekarnik - jakie funkcje? 31.05.06, 22:50
        lepremo napisał:

> Wg mnie funkcje piekarnika które mnie się przydają to:
        > - blachy wysuwane na teleskopach - chyba najbardziej się z tego cieszę
        > - termoobieg
        > - chłodna szyba - szczególnie jeśli masz/planujesz dzieci
        > - szybkie nagrzewanie piekarnika - gdy masz mało czasu

To reczywiście najpotrzebniejsze funkcje w piekarniku, chociaż ja bez telespopów
        sobie radzę :)
        Czasem może się też rożno przydać, ale co kto lubi.
      • Gość: magjug Re: Piekarnik - jakie funkcje? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.06, 10:31
        witam, to mże pochwal się jaki masz model:) tez mam electroluxa i nie
        zamieniłąbym go na żaden inny. chodziłam koło niego dłuuugo i to tylko dlatego,
        że przerażała mnie cena. ale wreszcie się udało:) faktycznie, termoobieg
        genialna rzecz, szybkie nagrzewanie też (to wręcz u mnie najważniejsze -
        pamiętam piekarnik rodziców), chłodna szyba - faktycznie jest chłodna!! to tez
        ważne, bo mój pies ma durną tendencję to sprawdzania nosem co tam pani
        pichci.... teleskopy..... no fajnie, że są, ale akurat to nie jest wg mnie aż
        tak ważne.
        • lepremo Re: Piekarnik - jakie funkcje? 01.06.06, 11:09
          Magjug
          Mam Electroluxa EOB6697X.
          Tez mnie przeraziła cena i w związku z tym baaardzo długo wokól niego chodziłem.
          I też nie zamienię go na żaden inny. Jest idealny do moich potrzeb.
          Moim zdaniem inne piekarniki w tej i troche niższe cenie nie mają szans.
          Bosch i Siemens w tej cenie nic ciekawego nie oferował. Myslałem też o Amice bo
          słyszałem same dobre rzeczy, ale to wzornictwo... nie mogłem się przemóc.
          Wygląd to podstawa bo piekarnik jest duży i widac go non-stop, a używa tylko
          czasami.
          Pozdrawiam
          • Gość: magjug Re: Piekarnik - jakie funkcje? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.06, 11:16
            no ja mam EOB6690:) ale te modele (znaczy Twój i mój) nie różnią się chyba
            zbytnio.... przynajmniej funkcjami. I co do wyglądu to masz zupełną rację, no
            mnie najpeirw zachwycił wygląd:) ale ja nawet "jem" oczami:)
            • zielony_listek Electrolux 01.06.06, 12:38
              Cieszy mnie, że chwlicie Elektroluxa. Przymierzam sie właśnie do modelu EOB3612
              (a do tego płyta gazowa EGH671X). Sa w bardzo atrakcyjnych cenach, podobno taka
              jest polityka Elektroluxa, bo wycaofuja ten model.
              Pozdrawiam
              zielony_listek

• zielony_listek mocowanie blach - wytłoczenia wygodne? 01.06.06, 12:41
          > teleskopy..... no fajnie, że są, ale akurat to nie jest wg mnie aż
          > tak ważne.

No właśnie, jakie macie odczucia co do sposobu mocowania blach? teleskopy sa w
          droższych modelach i z tego co piszesz, magjug, rozumiem, że nie warto za nie
          przepłacać? W tej chwili mam zwykłe drabinki mocowane do płyt katalitycznych i
          jest OK. Ale chce wymienić piekarnik i niektóre z modeli, które oglądała, maja
          tylko takie wgłębienia - prowadnice wytłoczone z blasze bocznej ścianki, czy to
          wygodne?

pozdrawiam
          zilony_listek
          • Gość: magjug Re: mocowanie blach - wytłoczenia wygodne? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.06, 13:37
            to znacyz, dla mnie to o tyle wygodne, ze faktycznie nie wyleci Tobie blacha z
            tych prowadnic, bo są takie ząbki blokujace.... ale przy wyborze piekarnika
            kierowałam się funkcjami tego sprzętu i prowadnice to akurat nie był nr 1 dla
            mnie.
    • qr700 Re: Piekarnik - jakie funkcje? 31.05.06, 19:27
      ale czytając opinie na forum zdecydowałam się na Amicę - bo po co
      przepłacacać :)
      Ostrożnie z tym entuzjazmem , ostrożnie
      Pozdrawiam
      • anetajon Re: Piekarnik - jakie funkcje? 01.06.06, 13:41
        Ja lubię kurczaka z rożna i ta funkcja jest dla mnie ważna. Chciałam kupić Bosch'a, ale niestety taka firma
        i jakoś o rożnie nie pomyśleli.... Ostatecznie chyba zdecyduję się na Amicę. Mam obecnie stary model i
        eksploatuję go na maxa, żadnych problemów, a kurczak z rożna jest fantastyczny!
    • Gość: re Re: Piekarnik - jakie funkcje? IP: *.crowley.pl 01.06.06, 13:56
      oczywiście chłodny front, oczywiście zabezpieczenie przed włączeniem przez
      dzieci , może chowane pokrętła (na razie sięsprawdzają)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka