dagi333 03.11.06, 00:06 Czy ktos ma moze kuchnie z Fabryki Mebli Chobot pod Warszawa? Jak sie sprawdzaja w uzytkowaniu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tadzik Re: kuchnie Chobot IP: 212.2.99.* 04.11.06, 10:01 Mam kuchnie z Chobotu i nie narzekam. Fronty drewniane, blat z laminatu. Projektant dotrzymał terminu, a ja jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń co do jakości wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
albertyna5533 Re: kuchnie Chobot 04.11.06, 10:31 W domu moich rodziców jest kuchnia z Chobotu - to juz chyba 9 lat (gdy zamówilismy tą kuchnię Chobot był jeszcze mało znaną firmą). Kuchnia jest bardzo duża i dobrze zaptrojektowana i pomimo upływu czasu wciąż robi wrażenie. Ma jasne, matowe, lakierowane fronty i blaty postforming - szerokie, chyba z 80 cm, wykonczone taśmą PCV. Przez te bodajże 9 lat z kuchnią nie stało się nic złego, w międzyczasie u tego samego projektanta (Sylwester Batko) domówiliśmy bibliotekę w drewnie, to chyba dobra rekomendacja. Za niecały rok sama będę się urządzać (na wiosnę startuję z budową swojego domu, więc śledzę, co dzieje się na rynku) i najprawdopodobniej skuszę się na kuchnie z Chobotu. Marzy mi się styl angielski (czyli jasne fronty lakierowane, jak u mojej mamy - sprawdzone;- ) - łatwo je się czyści) - widziałam takie kuchnie u nich na ekspozycji, są piękne, ciepłe i eleganckie. Wracając do tematu, polecam ci tą firmę, bo zarówno jakość wykonania, jak i obsługi jest na bardzo wysokim poziomie, a ja i moja mama jesteśmy raczej wymagajacymi klientkami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: kuchnie Chobot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:53 Ja mam już od dwóch lat. Są bez zarzutu, choć znajomi wcześniej ostrzegali mnie w ogóle przed blatami z laminatu. O samej firmie można powiedzieć, że specyficzna (fabryka nie tylko z nazwy), projektant, który mnie obsługiwał był w krótkich spodniach, ale w sumie w czasie rozmowy wypadł lepiej, niż gdyby był pod krawatem. Jakość mebli - z perspektywy czasu - oceniam bardzo dobrze. Warto dodać, że montaż odbył się w terminie, bez żadnych opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
marin155 Re: kuchnie Chobot 06.11.06, 12:24 W mojej pracy też stosuję elementy z chobotu i nie nażekam famabis.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
irena2606 Re: kuchnie Chobot 11.01.16, 00:10 A ja chciałam tez mieć kuchnię z CHOBOT Zadzwoniłam,poproszono mnie o sprecyzowanie zamówienia,napisałam o co mi chodzi i do dzisiaj cisza.Widocznie nie warto było sobie zawracać głowy takim drobnym zamówieniem.No cóż i tak bywa.Ale i tak życzę IM powodzenia z tymże niesmak zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś