Dodaj do ulubionych

oświetlenie halogenowe w łazience

IP: *.aster.pl 23.11.06, 18:06
Witam, własnie musimy się zdecydowac na ilość i moc punktów halogenowych w
łazience. Prosze o rade - łazienka ma 7m2 w kształcie trapezu. Czy 8 punktow
po 20W wystarczy? a może to za duzo? Prosze doświadczonych o pomoc, nie
chciałabym mieć za mocnego oświetlenia, a nie mam żadnego doświadczenia.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek 651 Re: oświetlenie halogenowe w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:38
      Moim zdaniem za mało.Min 300 W. Pozdrawiam i zapraszam na stronę
      www.remonty.ltd.pl
    • Gość: Tomek Re: oświetlenie halogenowe w łazience IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 23.11.06, 19:48
      Na pewno 20W to za malo. I raczej nie stosuje sie takich zarowek do oswietlenia
      gornego. Najlepiej zamontuj oprawy na zarowki 50W/12V 38 stopni(ograniczenie
      olsnienia). Wtedy wystarczy jakies 6 opraw.
      • kreatywni Re: oświetlenie halogenowe w łazience 23.11.06, 20:07
        Ja mam 5 po 50W i wcale nie jest za dużo. Moja łazienka to niecałe 5m/2.
        Proponuje wymień poprostu 20 na 50 i będzie dobrze.
    • Gość: ala7777 Re: oświetlenie halogenowe w łazience IP: *.crowley.pl 24.11.06, 09:44
      a czy wielkość opraw halogenowych ma znaczenie? Ja kupiłam takie o średnicy 63
      mm do łazienki nieco ponad 5 m2, a planuję w sumie 10 punktów, i zastanawiam
      się teraz czy oprawki nie są za małe i czy nie będzie zaciemnionych miejsc w
      łazience? Czy ktoś wie???
    • Gość: marta Re: oświetlenie halogenowe w łazience IP: *.chello.pl 24.11.06, 12:13
      Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Ja byłam przekonana ze 8 punktow 20W to bedzie za
      duzo, ale kobietą jestem;)
      A jesli założe 8 punktów z oprawkami na 50W to czy bedzie dobrze z zarowkami
      35W? Czy lepiej zrobic 6-7 punktow z zarowkami 50? Jakos 8 po 50 wydaje mi sie
      baaardzo duzo....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka