Dodaj do ulubionych

Kolory w łazience

05.03.07, 08:35
Mam do zrobienia łazienkę. Zastanawiam się nad płytkami. Wszechobecne beże i
brazy raczej odpadaję (mam już jedna w kolorze kremowo-brązowym). Niebieski i
zielony zdają się być zimne. Piomyślałam o podłodze z płytek ceramicznych z
motywem drewna (szafka pod umywalkę będzie w kolorze bambusa)natomiast ściany
lila z białym lub same białe płytki. Dekory niekoniecznie. Co wy na to ? A
może ktoś ma kolorową łazienkę.
Obserwuj wątek
    • Gość: jiijij Re: Kolory w łazience IP: *.devs.futuro.pl 07.03.07, 03:26
      hejj

jeśli mogę ci doradzić, to ja naprawde polecam kolory beżowe, stonowane,
      ciepłe...takie neutralne, ale z kolei nie biel szpitalna itp...Są to kolory
      które ci się nie znudzą i zawsze będą w modzie.Widziałam mnóstwo pięknych
      łazienek i one nigdy się nie znudzą!!!

Co do kolorków...hmmm...sprawa wygląda tak,że jak sobie wymyślisz łazienkę np
      zieloną, czerwoną, czy jaaką inną, to przysięgam ci, bo niejedni znajomi tak
      mają, po jakimś czasie nie bedziesz mogła patrzeć na ten kolor!!!!!!! Dziś
      czerwony np ci się podoba...fajnie, wytzymasz ze dwa lata (oby) i bedziesz
      miała dość! Zaszw to co neutralne, jest dłużej do zniesienia.No chyba,że stać
      cie i planujesz częściej remontować czy zmieniać wystrój, to oki.Ale nad
      kolorową łazienką radze się dobrze zastanowić.
      Mój brat ma niebieską i już też "rzyga" za przeproszeniem na ten kolor, i
      zawsze mu "zimno" w tej łazience....Znajomi z innymi kolorami mają podobnie :)
      • Gość: ek Re: Kolory w łazience IP: 83.145.164.* 07.03.07, 19:32
        Nieprawda - niebieskie łazienki wcale nie muszą być zimne - moja taka nie jest.
        To właśnie wszelkie beże i brązy są oklepane i szybko się znudzą - bo to nudne
        kolory.
        Jeśli dasz np białe kafle, ale nie na całą łazienkę - ściany możesz wymalować
        na jaki kolor będziesz chciała i to nawet wtedy kiedy już Ci się dany kolor
        znudzi. Zmienisz dodatki i masz co jakiś czas inną łazienkę - do tego kafle
        będą służyć Ci przez wiele lat. Biel może jest zimna, ale można ją ogrzać
        zawsze jakimś ciepłym kolorkiem.
        • Gość: zizziziziii Re: Kolory w łazience IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 04:05
          ek ile ludzi tyle gustów i zdań..... :/ Jak dla mnie akurat nie masz racji, ale
          zbedne jest tu pisanie, bo tak jak napisałam wyżej każdy ma swój gus (dzięki
          Bogu!) :))

PS-polecam autorce kolory beżowe.Niebieski zawsze i wszędzie jest , był i
          będzie chłodnym kolorem (a tym co nie rozumieją polecam trochę zagłębić się w
          naaukę o kolorach...)

Pozdr
          • Gość: ek Re: Kolory w łazience IP: 83.145.164.* 08.03.07, 14:03
            Owszem niebieski to kolor z palety barw zimnych, ale jaki problem - można ją
            ocieplić odpowiednim oświetlenie, drewnem i dodatkami. Dla mnie beżowy zawsze
            będzie bury i nudny.
            Dalej obstaję przy bieli kafelek i pomalowaniu ścian niewykafelkowanych na
            jakiś ciepły kolor. Myślę, że decyzja i tak należy do właścicielki łazienki.
            • Gość: A_A Re: Kolory w łazience IP: 212.160.172.* 09.03.07, 07:40
              A ja wlasnie skonczylem swoja :-) jes, jes, jes

kolorek moja pani wybierala i efekt przeszedl moje oczekiwania, fajniutka blado
              zólta, jasna i cieplutka

na zdjeciach kolory wygladaja troche gorzej niz w rzeczywistosci u mnie dalem
              biege i giallo i w polaczeniu z halogenami kolor jest rewelacyjny, nie za
              intensywny i jako ze plytki sa nieszkliwione to takie wrecz sciany sie az
              miekkie wydaja :)

cersanit.pl/product_b.php?idz=01e92d8c3418ab5e57d651cf1d845c73&prod_dzial_id=6&ig=0&w=25x35&lang=pl&mod=s_
              prod
              • Gość: A_A Re: Kolory w łazience IP: 212.160.172.* 09.03.07, 07:42
                sorki poprawka linku bo cos mi sie poprzedni rozjechal

cersanit.pl/product_b.php?idz=01e92d8c3418ab5e57d651cf1d845c73&prod_dzial_id=6&ig=0&w=25x35&lang=pl&mod=s_
                prod
            • Gość: se niebieski IP: *.3.cust.bredband2.com 09.03.07, 08:02
              niebieska lazienka pewnie albo musialaby byc jasna, pastelowa
              (kolor "majtkowy", nie lubie), albo zdecydowana, granatowa, wtedy wygladalaby
              ponuro, nie mowiaz o tym, ze kazda kropla wody na granatowej plytce bylaby
              nieslychanie widoczna. Chyba, ze jakis maly fragment niebieski (granatowy), dla
              przelamania "nudy" bieli.
              moja poprzednia lazienka byla zolciutka, soczysta, intensywna, wesola zolc na
              podlodze i scianach (plytki do 2 m, potem zolta farba na scianach i suficie) +
              oswietlenie halogenowe + biala ceramika i kaloryfer+ "normalne", chromowane
              baterie. Do tego zolte dodatki (reczniki, sloje z zoltymi kulkami
              kapielowymi),bardzo mi sie podobalo.
              teraz rodzi mi sie w glowie lazienka zielono-biala, z dodatkami fioletowymi (w
              kolorze oberzyny). Zielen ma byc ciepla, wesola, raczej laczka-trawa niz mieta
              czy szalwia.
    • tuya Re: Kolory w łazience 09.03.07, 16:46
      Mam biało-fioletowo-zieloną łazienkę i bardzo ją sobie chwalę. Wszystko to
      kwestia doboru intensywności barw i odcieni. łazienki kremowe uważam za nudne
      białe - zimne. Ale to kwestia gustu:)
    • sadida Re: Kolory w łazience 12.03.07, 10:41
      Wybrałam !!!1
      Będzie seledynowa z nieco ciemniejszą podłogą. Ilość dekorów ograniczona. Biała
      ceramika, szafka kolor bambusa i dodatki, np kosz na bielizne także bambus.
      Może będzie OK.
    • Gość: jolantka Re: Kolory w łazience IP: *.75.52.75.debica52.tnp.pl 12.03.07, 13:22
      Swietne jest połaczenie pomaranczu i zółtego(oczywiscie stonowane)kolory ciepłe
      i pobudzajace do działania kazdego dnia, przecież pierwsze co robimy rano
      idziemy do łazienki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka