Gość: anka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.10.07, 12:10 Czy ktoś ma? Jestem ciekawa jak sie sprawdza:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: pralka Indesit Moon IP: *.chello.pl 18.10.07, 00:12 dzisiaj mi ją przywieżli ale jeszcze w niej nie prałem , może mogłem bosha kupić - te same pieniądze , ale zobaczymy w praniu Odpowiedz Link Zgłoś
orchid11 Re: pralka Indesit Moon 18.10.07, 18:46 sądząc po samej firmie to jest to badziewie a sądząc po ich elektronice to...szkoda gadać. tomku czekamy na opinię ;d Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagazetapl Re: pralka Indesit Moon 18.10.07, 21:15 Nie kupiłabym tego ze względu na firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAC6000 Re: pralka Indesit Moon IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 22:08 GRATULUJE BO JA SIE MECZE Z FIRMA INDESIT 1.5ROKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: pralka Indesit Moon IP: *.chello.pl 23.10.07, 21:53 zrobiłem pierwsze pranie w tej pralce i wszystko jest OK , bardzo prosta obsługa , pralka nawet przy 1200 obrotach wirowania cicho pracuje i jest stabilna . Pranie wyciągłem prawie słuche a naładowałem full tak ,że ledwo się domkła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdaxxx Re: pralka Indesit Moon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:44 jESTEM POSIADACZKĄ TEJ PRALECZKI OD JAKIŚ 5 MIESIECY , PIERZE SUER, WIRUJE JESZCZE LEPIEJ A PRZEDEWSZYSTKIM JEST CICHA, JEDYNY PROBLEM JAKI DOSTRZEGŁAM DOPIERO TERAZ JEST TAKI ZE ZE WZGLEDU NA OGRANICZONĄ MOZLIWOSC KOMBINACJI STEROWANIA NIE MOZNA USTAWIC NP DODATKOWEGO PŁUKANIA LUB WIROWANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
tam-ta Re: pralka Indesit Moon 26.10.07, 22:27 jest rewelacyjna:) dobrze i szybko pierze (uzywalam juz chyba wszystkich programow). poprzednia tez mialam indesita i byla... dosc leniwa... niby mieszala to pranie ale tak bez przekonania. 40C potrafila mielic 2,5godziny! ale tez - przez 8lat byla niezawodna! (i dalej jest! tyle ze u innych wlascicieli) ta jest moim ukochanym sprzetem! piore codziennie, min. raz (male potwory lubia siebie i innych brudzic), a czasem 2 razy dziennie. no i ta obsluga! kupilam w sklepie "nie dla idiotow" - pralke "dla idiotow":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wother Re: pralka Indesit Moon IP: *.elomza.pl 27.10.07, 17:23 Indesit, to gorsza wersja pralek Ariston, które produkuje ta sama firma. Cudów bym się nie spodziewał, a oceniać to można nie po pierwszym praniu, ale po pierwszym roku, dwóch latach cotygodniowych prań. Jeśli za te same pieniądze był Bosch, to jasne, że trzeba było brać Boscha, niezawodność i jakość, o której w Indesit nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tam-ta Re: pralka Indesit Moon 30.10.07, 09:27 Aristona darmo bym nie wziela. mialam zmywarke, ktora najpierw trzeba bylo "podokrecac" by NOWA ruszyla:) ok. 5 wizyt pana z serwisu, bo za kazdym razem inny bezpiecznik, slubka, "cos", nawalalo. zmywala tez bardzo "tak sobie". boscha jak kupowac to z wyzszej polki. te dla "przecietnego klienta" niczym szczegolnym nie zachwycaja - albo kuleje wyposazenie (tu warto przyjrzec sie lodowkom), albo estetyka (rodem z poprzedniej epoki), albo energooszczednosc (wow bosch... klasy B, C, D...). Odpowiedz Link Zgłoś
orchid11 Re: pralka Indesit Moon 30.10.07, 20:14 tam-ta a co ty chcesz mieć w lodówce? żelazko i maszynę do wiązania krawatów? No bez przesady z wyposazeniem-ma mieć półki, pojemniki... po co więcej rzeczy które gormadzą syf? podaj mi jakikolwiek model pralki, lodówki boscha z klasę B,c zjedynie pralko suszarki mają energ. C, suszarki: B i C. Odpowiedz Link Zgłoś
tam-ta Re: pralka Indesit Moon 31.10.07, 23:36 w lodowce indesita mam: polki szklane, polke na butelki (podwojna), dwa pojemniki na warzywa, pojemnik na sery, pojemnik na jajka i calkiem fajnie rozplanowane polki na drzwiczkach:) plus 3 szuflady w zamrazarce, w uchwytach ktorych moge robic sobie kostki lodu (taki maly bajer, a cieszy):) wysokosc 205cm:) klasa A+ lodowka kosztowala zdaje sie ok. 1600pln w tej cenie moglam miec boscha klasy B i A. z polkami szklanymi, pojemnikami na warzywa i jakimis kieszonkami na drzwiach. z rowniez 3 szufladami zamrazarki i o 10cm nizsza:) mam szukac w sieci modeli czy uwierzysz mi na slowo i sprawdzisz potem w MM np.?:) na tej samej zasadzie wybieralam zmywarke, plyte kuchenna, piekarnik - max. za min. przy zalozeniu, ze jesli w 3 sklepach 3 roznych rozsadnych sprzedawcow mi nie odradza sprzetu... to znaczy ze nie jest on zly:) oczywiscie - bosch - to jest klasa, o ktorej marzylam i pewnie jeszcze kiedys marzyc bede... ale na dzisiaj - liczylam kase wydana, kase, ktora wydam na rachunki (prad, woda, szambo) zwiazane z uzytkowaniem i dostosowywalam realia do mojej wygody (wlasnie polka na butelki z woda/napojami i pojemniki na sery przewazyly:) maz by pewnie dodal te uchwyty w zamrazarce:P). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAC6000 Re: pralka Indesit Moon IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 22:15 ZDECYDOWANIE BOSCH TYLKO NIE INDESIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAC6000 Re: pralka Indesit Moon IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 22:13 TAK.BRAKUJE KOMPETENTNYCH SERWISANTOW FIRMIE INDESIT.TO KOLEJNY ICH DUZY MINIUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: pralka Indesit Moon IP: 195.8.216.* 29.03.09, 15:09 A co Ty chcesz od Aristona... chodzi chyba od 6-7 lat, od 2 lat co drugi dzień... zero problemów. Model Margerita 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia05 Re: pralka Indesit Moon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 16:16 Zgadzam się z Panią w zupełnosci. Ja mam moon i jestem happy. A mam ją już ponad 2 lata i piorę często. Odpowiedz Link Zgłoś
kamw1807 Re: pralka Indesit Moon 05.02.08, 14:49 bosch?? nigdy w zyciu...czlowieku jezeli nawet glupia dioda ci sie przepali to wydasz kupe szmalu na naprawe..mialem 2 pralki niemieckie i faktycznie byly znakomite do czasu naprawy..pozniej albo 5 stowek za glupote albo zlom...wybralem dwukrotnie zlom!!tylko polski sprzet nie jest moze az taki rewelacyjny kazdy model ale czesci tanie i dostepne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: pralka Indesit Moon IP: *.gprs.plus.pl 20.12.08, 23:03 A Bosch to gorsza wersja Siemensa więć jak coś polecasz to sprawdz dobrze co jest co.Jeźeli chodzi o pralki to Siemens i AEG maja najlepszej jakości ale cene też niestety,indesit jest dobry i u wielu się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maki Re: pralka Indesit Moon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 18:35 Niestety mam już kilka miesięcy. Nie działa prawidłowo program codzienny 30-minutowy. Po reklamacyjnym zgłoszeniu kazali prać w wyższej temperaturze i sypać mniej proszku. Po jakimśczasie pojawił się serwisant i stwierdził, że nie jest w stanie tego naprawić bez konsultacji z producentem. Na drugi dzień dzwonił i kazał uruchamiać innym programem, który pierze dłużej i drożej. Gdyby nie gwarancja sam bym szybciej naprawił. Ze względu na podejście serwisu nie polecam!!! Maki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: pralka Indesit Moon IP: 217.153.8.* 19.02.08, 11:08 Stereotypy..... Moon wygląda ładnie. To nieco inna filozofia, chodzi o prostotę obsługi. Nie chcesz się zastanawiać nad programami, kupujesz tę pralkę. Moim zdaniem wszyscy najpoważniejsi udziałowcy rynku mają produkty bardzo podobne jakościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAC6000 Re: pralka Indesit Moon IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 22:05 JEZELI CHODZI O SAMA FIRME TO JUZ JEST PROBLEM.JA KUPILEM 1.5ROKU TEMU I PRALKA OD SAMEGO POCZATKU PLAMILA BYLY ZGLASZANE REKLAMACJE I BEZ SKUTKU.TERAZ JESZCZE MAM POKAZNE SLADY KOROZJI,PRALKA GLOSNO ZACZELA PRACOWAC A INDESIT MI ODPISAL ZE TEGO GWARANCJA NIE OBEJMUJE JAK I TEGO ZE NIE MA ZWROTU GOTOWKI ANI WYMIANY SPRZETU NA SPRAWY.ODRADZAM I TO BARDZO FIRME INDESIT.ICH SPRZEDAZ SPADLA O 80% I TO JUZ CHYBA COS ZNACZY.INDESIT NIEEEEEEEEEEEEEEEEE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: pralka Indesit Moon IP: 84.38.160.* 10.01.09, 12:49 a ja pralke polecam ! mam ja juz od ponad roku nigdy nie narzekalam a maz jest w 7 niebie bo potrafi ja obsluzyc ;) przeszla ze mna przeprowadzke i tez nic sie jej nie stalo - kazdy program dziala bez zastrzeżen a co do uwag na temat nie dopranych rzeczy to mam dobra rade - kupic dobry proszek a nie narzekac na pralke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrynek Re: pralka Indesit Moon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:11 hej! zastanawiamy sie z dziewczyna nad kupnem pralki indesit moon 129, widze ze Ty sie dosc pochlebnie o niej wypowiadasz, moze nam doradzisz, bo boimy sie po pierwsze - tego prostego programatora - stara pralka ma z 15 guzikow, kazdy od czego innego, a ta tu tylko 4 az strach ze nie podola naszym wymaganiom!:)poza tym, czy mozna w niej tylko odwirowac? czy jest opcja samo wirowanie? jak jest z energooszczednoscia? i czy zwyczajnie latwo jej sie nauczyc:) prosimy o pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: pralka Indesit Moon IP: 194.183.32.* 14.02.09, 23:57 Pralki Moon nie mają samego odwirowanie.Mają 4 przyciski ale są tam takie programy jak:Bawełna na 60stopni,Kolor mix łatwe prasowanie na 40 stopni. wełna czy jedwab oraz program szybkiego prania w 30 min.Pralka posiada czujnik czystości wypompowywanej wody.Jeżeli wsadzi się ubrania wyprane ręcznie pralka wykryje w ubraniach detergent i uruchomi cykl płukania.Pralka z wyglądu jest fajna jak i z jakości prania ;) Odpowiedz Link Zgłoś