Dodaj do ulubionych

Bateria z termostatem

07.05.08, 16:39
Jaką baterie z termostatem na wannową i z możliwością podłączenia prysznica
polecacie w cenie około 600zł
Obserwuj wątek
    • pinezka84 Re: Bateria z termostatem 07.05.08, 16:41
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,794,79247115,79254188,0,2.html?v=2 to łazienka w
      której będzie miała być ta bateria :)
    • pinezka84 Re: Bateria z termostatem 08.05.08, 08:23
      forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=653&w=79264230&a=79264230&rep=1
      www.ceneo.pl/696690
      nie znam ani jednej ani drugiej marki. Bardzo proszę o radę a może
      zaproponujecie coś innego
    • pinezka84 Re: Bateria z termostatem 08.05.08, 11:41
      w poprzednim źle wkleiłam link :P wiec jeszcze raz
      www.ceneo.pl/696690
      www.ceneo.pl/1331307
      lazienki-lux.pl/go/_info/?id=2168
    • Gość: owca Re: Bateria z termostatem IP: 217.11.139.* 09.05.08, 13:47
      grohę to na pewno bardzo dobra firma
    • pinezka84 Re: Bateria z termostatem 09.05.08, 14:38
      dziękuję za odpowiedź akurat ta też najbardziej mi sie podoba kształtem :) a czy
      ktoś wie może jak sie sprawdza taka bateria? Ma ktoś z was taką?
      • trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 12:10
        Podaj źródło c.w.u a powiem czy sie bedzie dobrze sprawdzac czy nie.
        Termostat podnosi komfort ale nie nadaje sie do wszystkich rozwiazań.
        • pinezka84 Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 12:50
          jestem laikiem w tych sprawach co to jest c.w.u?
          • trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 12:53
            ciepła woda użytkowa - jakie jest Twoje źródło cwu?
            • pinezka84 Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 13:39
              nie mam pojęcia :P mieszkanie będzie w bloku i mamy mieć jakąś własną przepompownie
              • trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 13:56
                Czyli woda jest dostarczana do mieszkania podgrzana? nie grzejesz jej w jakims
                przepływowym podgrzewaczu gazowym czy elektrycznym?
                To zdecydowanie dobry termostat uprzyjemni kąpiel.
                • pinezka84 Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 14:09
                  dziękuje bardzo za pomoc w podjęciu decyzji :)
                  • trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 14:11
                    Pamiętaj żeby instalacje była zrobiona zgodnie z normami i ciepła woda żeby była
                    po własciwej czyli lewej stronie (jak stoisz twarzą do sciany)
                • Gość: se kwestia gustu IP: *.3.cust.bredband2.com 12.05.08, 14:13
                  mam baterie z termostatem, bo mam, bo juz byla w domu, gdy sie do
                  niego wprowadzalismy. I nie uprzyjemnia mi kapieli, zapewniam ;-),
                  moim zdaiem funkcja termostatu jest przereklamowana i przesadzona.
                  Ja akurat lubie goraca kapiel i manipulacje pokretlem temperatury
                  bynajmniej nie poprawiaja ergonomii uzytkowania tej baterii, nie
                  wiedze roznicy w korzystaniu z baterii zwyklej i tej z termostatem.
                  Jesli bede zmieniac te baterie przy okazji remontu lazienki, raczej
                  wybiore taka bez termostatu, za to z ladniejszym wzornictwem (mam
                  Oras, cos w tym stylu:
                  www.oras.com/pl/consumer/products/Pages/ProductVariant.aspx?productcode=7462CY
                  • pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 14:21
                    Ja myślę o termostacie ze względu na oszczędność wody oraz przy dziecku myślę że
                    to może być wygodne
                  • trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 14:30
                    w czym manipulacje przeszkadzają w ergonomii? to ciekawe bo pierwszy raz sie
                    spotykam z taką opinią? w zwykłej baterii nie musisz regulowac?
                    A termostat da Ci to że jak sobie ustawisz te 40 stopni czyli gorąco to jesli
                    sąsiad w tym samym pionie nagle odkręci goracą to u Ciebie nagle nie spadnie
                    temperatura o 10 stopni. A to juz komfort.
                    Nie mówiąc oczywiscie o małej sznasie poparzenia przez dziecko ani o tym że jak
                    zabraknie wody zimnej to automatycznie zostanie zablokowany dopływ gorącej żeby
                    sie nie poparzyć wyższą temperaturą niz ustawiona.
                    • Gość: se Re: kwestia gustu IP: *.3.cust.bredband2.com 12.05.08, 15:24
                      trypel napisał:

> w czym manipulacje przeszkadzają w ergonomii? to ciekawe bo
                      pierwszy raz sie
                      > spotykam z taką opinią? w zwykłej baterii nie musisz regulowac?

No wlasnie w tym przeszkadzaja/nie przeszkadzaja, ze nie widze
                      zadnej roznicy (korzysci) w korzystaniu z baterii z termostatem. Ze
                      sie dziecko nie poparzy? Juz dwulatek spokojnie sobie poradzi z
                      przyciskiem zwalniajacym pokretlo regulacji temperatury, wiec o
                      jakim bezpieczenstwie mowimy? A skoro nie widac roznicy, to po co
                      przeplacac? ;-)
                      Uwazam,jako kilkuletni uzytkownik baterii z termostatem, ze taka
                      bateria to sztuka dla sztuki. Dobrze to wszystko brzmi w teorii i w
                      reklamie, a w praktyce nie jest ani lepsza, ani gorsza od zwyklej,
                      bez termostatu.
                      • trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 15:31
                        Porządny termostat ma poza przyciskiem oszczędnosciowym na stałe wbudowaną
                        blokadę temperatury powyzej 43-45 stopni to zapobiegnie oparzeniom jesli w sieci
                        jest woda o temperaturze np 60 stopni ( z uwagi na legionellę to dość czeste
                        zjawisko)
                        Jezeli nie widzisz różnicy to prawdopodobnie masz po prostu kiepski termostat. W
                        tym przypadku zgadzam sie w 100% - jak ma być kiepski termostat to lepsza
                        bateria jednouchwytowa.
                        • Gość: se Re: kwestia gustu IP: *.3.cust.bredband2.com 12.05.08, 17:32
                          ooo..to ja dziekuje za stala blokade temperatury, czasem chce z
                          premedytacja uzyskac z kranu BARDZO goraca wode, taka blokada bylaby
                          dla mnie jedynie zrodlem frustracji i zdenerwowania. To mnie tylko
                          utwierdza w przekonaniu, ze baterie z termostatem to nie dla mnie.
                          Swoja droga, nawet nie wiem, jaka maksymalna temperature moge
                          uzyskac z mojej baterii, byc moze wlasnie taka blokade mam, nawet o
                          tym nie wiedzac. Tak czy owak, IMHO w praktyce nie ma roznicy w
                          uzywaniu baterii z termostatem i bez,a te bez termostatu
                          przynajmniej mala ladniejsze i bogatsze wzornictwo.
                          • trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 17:48
                            woda o temperaturze 45 stopni jest bardzo goraca,
                            OK takie jest Twoje zdanie i masz do niego prawo :)
                            mam tylko nadzieję że w kwestii pralki jednak uznajesz automatyczne a nie
                            kijanki nad rzeka? :)
                            • pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:11
                              trypel a co sądzisz o tym modelu groche co wkleiłam wyżej? Jest w miarę dobry?
                              www.ceneo.pl/696690
                              • trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:16
                                Najprostszy model świetnego producenta. Najlepsza (w sensie najszybsza) głowica
                                na rynku, kwestia kasy ale ja wolał dopłacic i kupić model 2000 , raz że zamiast
                                tradycyjnego przełacznika ma duzo lepsze rozwiazanie i bardziej długowieczne a
                                dwa że gwarantuje pełną ochronę przed poparzeniem bo korpus baterii nie nagrzeje
                                sie bardziej niż woda która z niej wypływa a tego rozwiazania nie ma jeszcze w
                                tym modelu w linku.
                                • pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:34
                                  ten nie będzie mi pasować do łazienki :P szkoda że nie mają większego wyboru
                                  kształtów tych baterii
                                  • trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:46
                                    trudno :) poszukaj w seriach baterii - tam tez są termostaty...
                                    • pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 19:01
                                      chyba się zdecyduje na tę groche bo chyba lepiej nie warto ryzykować kupując
                                      firmy krzak
                                      • trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 20:05
                                        w przypadku termostatu zwłaszcza :)
                                        grohe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka