pinezka84 07.05.08, 16:39 Jaką baterie z termostatem na wannową i z możliwością podłączenia prysznica polecacie w cenie około 600zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinezka84 Re: Bateria z termostatem 07.05.08, 16:41 fotoforum.gazeta.pl/72,2,794,79247115,79254188,0,2.html?v=2 to łazienka w której będzie miała być ta bateria :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: Bateria z termostatem 08.05.08, 08:23 forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=653&w=79264230&a=79264230&rep=1 www.ceneo.pl/696690 nie znam ani jednej ani drugiej marki. Bardzo proszę o radę a może zaproponujecie coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: Bateria z termostatem 08.05.08, 11:41 w poprzednim źle wkleiłam link :P wiec jeszcze raz www.ceneo.pl/696690 www.ceneo.pl/1331307 lazienki-lux.pl/go/_info/?id=2168 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: Bateria z termostatem IP: 217.11.139.* 09.05.08, 13:47 grohę to na pewno bardzo dobra firma Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: Bateria z termostatem 09.05.08, 14:38 dziękuję za odpowiedź akurat ta też najbardziej mi sie podoba kształtem :) a czy ktoś wie może jak sie sprawdza taka bateria? Ma ktoś z was taką? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 12:10 Podaj źródło c.w.u a powiem czy sie bedzie dobrze sprawdzac czy nie. Termostat podnosi komfort ale nie nadaje sie do wszystkich rozwiazań. Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 12:50 jestem laikiem w tych sprawach co to jest c.w.u? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 12:53 ciepła woda użytkowa - jakie jest Twoje źródło cwu? Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 13:39 nie mam pojęcia :P mieszkanie będzie w bloku i mamy mieć jakąś własną przepompownie Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 13:56 Czyli woda jest dostarczana do mieszkania podgrzana? nie grzejesz jej w jakims przepływowym podgrzewaczu gazowym czy elektrycznym? To zdecydowanie dobry termostat uprzyjemni kąpiel. Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 14:09 dziękuje bardzo za pomoc w podjęciu decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Bateria z termostatem 12.05.08, 14:11 Pamiętaj żeby instalacje była zrobiona zgodnie z normami i ciepła woda żeby była po własciwej czyli lewej stronie (jak stoisz twarzą do sciany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se kwestia gustu IP: *.3.cust.bredband2.com 12.05.08, 14:13 mam baterie z termostatem, bo mam, bo juz byla w domu, gdy sie do niego wprowadzalismy. I nie uprzyjemnia mi kapieli, zapewniam ;-), moim zdaiem funkcja termostatu jest przereklamowana i przesadzona. Ja akurat lubie goraca kapiel i manipulacje pokretlem temperatury bynajmniej nie poprawiaja ergonomii uzytkowania tej baterii, nie wiedze roznicy w korzystaniu z baterii zwyklej i tej z termostatem. Jesli bede zmieniac te baterie przy okazji remontu lazienki, raczej wybiore taka bez termostatu, za to z ladniejszym wzornictwem (mam Oras, cos w tym stylu: www.oras.com/pl/consumer/products/Pages/ProductVariant.aspx?productcode=7462CY Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 14:21 Ja myślę o termostacie ze względu na oszczędność wody oraz przy dziecku myślę że to może być wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 14:30 w czym manipulacje przeszkadzają w ergonomii? to ciekawe bo pierwszy raz sie spotykam z taką opinią? w zwykłej baterii nie musisz regulowac? A termostat da Ci to że jak sobie ustawisz te 40 stopni czyli gorąco to jesli sąsiad w tym samym pionie nagle odkręci goracą to u Ciebie nagle nie spadnie temperatura o 10 stopni. A to juz komfort. Nie mówiąc oczywiscie o małej sznasie poparzenia przez dziecko ani o tym że jak zabraknie wody zimnej to automatycznie zostanie zablokowany dopływ gorącej żeby sie nie poparzyć wyższą temperaturą niz ustawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: kwestia gustu IP: *.3.cust.bredband2.com 12.05.08, 15:24 trypel napisał: > w czym manipulacje przeszkadzają w ergonomii? to ciekawe bo pierwszy raz sie > spotykam z taką opinią? w zwykłej baterii nie musisz regulowac? No wlasnie w tym przeszkadzaja/nie przeszkadzaja, ze nie widze zadnej roznicy (korzysci) w korzystaniu z baterii z termostatem. Ze sie dziecko nie poparzy? Juz dwulatek spokojnie sobie poradzi z przyciskiem zwalniajacym pokretlo regulacji temperatury, wiec o jakim bezpieczenstwie mowimy? A skoro nie widac roznicy, to po co przeplacac? ;-) Uwazam,jako kilkuletni uzytkownik baterii z termostatem, ze taka bateria to sztuka dla sztuki. Dobrze to wszystko brzmi w teorii i w reklamie, a w praktyce nie jest ani lepsza, ani gorsza od zwyklej, bez termostatu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 15:31 Porządny termostat ma poza przyciskiem oszczędnosciowym na stałe wbudowaną blokadę temperatury powyzej 43-45 stopni to zapobiegnie oparzeniom jesli w sieci jest woda o temperaturze np 60 stopni ( z uwagi na legionellę to dość czeste zjawisko) Jezeli nie widzisz różnicy to prawdopodobnie masz po prostu kiepski termostat. W tym przypadku zgadzam sie w 100% - jak ma być kiepski termostat to lepsza bateria jednouchwytowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: kwestia gustu IP: *.3.cust.bredband2.com 12.05.08, 17:32 ooo..to ja dziekuje za stala blokade temperatury, czasem chce z premedytacja uzyskac z kranu BARDZO goraca wode, taka blokada bylaby dla mnie jedynie zrodlem frustracji i zdenerwowania. To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, ze baterie z termostatem to nie dla mnie. Swoja droga, nawet nie wiem, jaka maksymalna temperature moge uzyskac z mojej baterii, byc moze wlasnie taka blokade mam, nawet o tym nie wiedzac. Tak czy owak, IMHO w praktyce nie ma roznicy w uzywaniu baterii z termostatem i bez,a te bez termostatu przynajmniej mala ladniejsze i bogatsze wzornictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 17:48 woda o temperaturze 45 stopni jest bardzo goraca, OK takie jest Twoje zdanie i masz do niego prawo :) mam tylko nadzieję że w kwestii pralki jednak uznajesz automatyczne a nie kijanki nad rzeka? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:11 trypel a co sądzisz o tym modelu groche co wkleiłam wyżej? Jest w miarę dobry? www.ceneo.pl/696690 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:16 Najprostszy model świetnego producenta. Najlepsza (w sensie najszybsza) głowica na rynku, kwestia kasy ale ja wolał dopłacic i kupić model 2000 , raz że zamiast tradycyjnego przełacznika ma duzo lepsze rozwiazanie i bardziej długowieczne a dwa że gwarantuje pełną ochronę przed poparzeniem bo korpus baterii nie nagrzeje sie bardziej niż woda która z niej wypływa a tego rozwiazania nie ma jeszcze w tym modelu w linku. Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:34 ten nie będzie mi pasować do łazienki :P szkoda że nie mają większego wyboru kształtów tych baterii Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 18:46 trudno :) poszukaj w seriach baterii - tam tez są termostaty... Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka84 Re: kwestia gustu 12.05.08, 19:01 chyba się zdecyduje na tę groche bo chyba lepiej nie warto ryzykować kupując firmy krzak Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: kwestia gustu 12.05.08, 20:05 w przypadku termostatu zwłaszcza :) grohe Odpowiedz Link Zgłoś