Dodaj do ulubionych

Skarga na moderatora FS

25.10.11, 03:30
forum.gazeta.pl/forum/w,396,130068941,130068941,Posel_Kotlinski_byly_ksiadz_1_5_ksiezy_to_geje.html
Jak małe IQ trzeba mieć, aby taki wątek słać na Oślą? Czy widzicie JAKIKOLWIEK powód? Podajcie choć jeden.
Ta sprawa to dowód, że moderacja na gazeta.pl to klika paru osób, które się wzajemnie moderują i mogą sobie dowolnie kasować wszystko, co im światopoglądowo nie po drodze. Adam Michnik jako udziałowiec by się wstydził, jakby wiedział co trolle za darmo adminujący forum robią z postami.
Obserwuj wątek
    • klosowski333 Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 07:16
      Nie jestem pewien czy wiesz, ale o Kropce i Giwi pisze sie juz na innych portalach, dajac je za przyklad jakimi moderatorami byc nie nalezy.

Kropka zaczela ingerowac w przebieg dyskusji, opowiadajac sie stronniczo po jakiejs stronie swiatopogladowej. Na przyklad ostatnio zaczela "chronic" rasistow, antysemitow czy ludzi o pogladach, powiedzmy, faszyzujacych, natomiast posty krytykujace tego rodzaju postawy i poglady coraz czesciej usuwa.

W niektorych tematach dokonuje czystek kompletnie irracjonalnych. Usuwa wpis, pod ktorym zamieszczonych zostalo kilkanascie merytorycznych komentarzy. Robi sie w watku bajzel, bo nie wiadomo do czego te komentarze sie w zasadzie odnosza, chyba, ze wyraznie jest w nich zaznaczony kontekst.

Ja tego nie rozumiem, jak mozna w ten sposob potegowac chaos na forum. Zniknal najwiekszy spamer FS, Oszolom z Radia Maryja, forum wyglada nieco przyzwoiciej, wydawalo sie, ze forum ma szanse odbic sie od dna.

Kropka jest irracjonalna i nigdy nie umie spojnie uzasadnic swoich moderatorskich decyzji, ale gdzie jest w takim razie administracja? Czy nie mozna jakos tego moderatora zdyscyplinowac i powstrzymac od niszczenia co ciekawszych dyskusji?

Domyslam sie, ze Kropka nie bardzo rozumie co robi i jakie sa tego konsekwencje, nie oczekuje od niej, ze nagle zacznie dzialac sprawnie i z sensem. No, ale to jest w koncu forum dyskusyjne, gdzie maja prawo scierac sie rozne poglady, a nie tylko takie z jakimi sie identyfikuje Kropka.

Z drugiej strony musze przyznac, ze robi sie smiesznie. Spamerzy w rodzaju Oszoloma czy Mg irytowali, bo zwyczajnie forum zasmiecali. Bezmyslne ingerencje Kropki na swoj sposob maja swoj urok, stopien ich irracjonalnosci czy niedorzecznosci sprawia, ze absurd i groteskowosc calej tej sytuacji zdaja sie byc wrecz oryginalne, bo niespotykane w takim wymiarze na zadnym innym znanym mi forum.

• klosowski333 Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 08:05
        Zeby nie byc goloslownym dam przyklad

Powiedz mi tak uczciwie - czy Ty masz chocby blade pojecie o islamie, Koranie czy szariacie?

W takich krajach jak Polska przedstawiciele niektorych partii politycznych, rowniez tych obecnych w Sejmie, glosza potrzebe opierania prawa na chrzescijanskim systemie wartosci, ktory nazywaja uniwersalnym. W calej Europie latwo znalezc mnostwo partii, ktore nosza miano chadeckich (chrzescijanskich).

To co jest postulowane i powoli realizowane w Tunezji i Egipcie, czy w przyszlosci w Libii, jest zupelnie analogiczne do tego co mamy w Europie. W Tunezji duzym poparciem cieszy sie umiarkowana partia islamistyczna, tak jak w Europie, w wielu krajach, sporym poparciem ciesza sie umiarkowane partie chadeckie.

.
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,129992379,130071384,Re_Zginal_jak_szczur.html.
        Takie moje posty znikaja, bo nie wpisuja sie w przekonania swiatopogladowe moderatorki Kropki, po drugie polemizuja z wpisami uzytkownika Voxave, ktory jest w sposob szczegolny przez moderatorke chroniony. Voxave glosi tresci rasistowskie, ksenofobiczne i islamofobiczne, i ok, niech glosi, ale inni powinni miec prawo sie do tych tresci ustosunkowywac.

Takich moich postow - ktore nie lamia regulaminu - zniknelo z FS w ostatnim czasie dziesiatki.

• jedzcie.i.pijcie Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 13:07
        Jak widzimy koleżanki nie są nawet skłonne się wytłumaczyć. Jeśli argumentem wywalenia w/w było, że nie znają źródła cytatu to byłby to skandal. Wystarczy wrzucić cytowaną frazę, a portal z wywiadem od razu wyskakuje, celowo nie chcę promować portali ze zboczonymi ogłoszeniami wyuzdanych gejów.
        A oto kolejny przykład - jak to Giwi wywaliła post krytyczny wobec totalnego kłamstwa na FK:
        forum.gazeta.pl/forum/w,654,129652142,129652142,Giwi_jestes_niepowazna_Powazne_zastrzezenia_do_w_w.html
        Tu szlachetna Giwi wywaliła moje sprostowanie ws. wątku, które jest totalnym kłamstwem (cytują stary film po Tymochowiczu jak szkolił Samoobronę, a wciskają, że to niby szkolenie ludzi Palikota) i jednocześnie równie uczciwa Kropka (ta pani nic dziwnego, że nie wiemy kim jest - z taką reputacją) kasuje mój wątek, bo tym razem poddaje zapewne pod wątpliwość, czy cytat jest prawdziwy. Ale na FK jak to giwi napisała, "nie ocenia treści postów pod względem ich prawdziwości jak równiez filmików". Dwie obłudne karykatury, które na dodatek czują wielką misję darmowego służenia Agorze pod pseudonimem. No po prostu chyba na Nobla pokojowego czekają te zacne i służebne paniusie - niedoczekanie wasze. Mam nadzieję, że udziałowcy Agory jak się jeszcze wzbogacą, odsuną to towarzystwo i wystawią następnych klaunów forumowych.
    • kropka Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 21:28
      o, kolega przyszedł z pomocą :)
      Jesli ten watek jest o pośle, to jako polityczny powinien być założony na f.Kraj.
      Jesli miał to byc wątek społeczny, o pedofilii wśród księży, to jest ich na FS po kokardę. Mogłeś sie dopisać do któregoś.
      Mnożenie tematu to spamowanie.
      • jedzcie.i.pijcie Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 22:21
        "Mnożenie tematu to spamowanie"? Chyba już całkiem ci się zlasowało, kobito. Takim argumentem to każdy wątek można wywalić. Widzicie jaka obłudnica. Wysyłajcie to na adam.michnik@agora.pl niech naczelny widzi, co robią wolontariusze pod przyzwoleniem zarządu Agory i dyrekcji Gazeta.pl.
        • mateuszwierzbicki Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 22:33
          a co ma Adam Michnik do tego i dlaczego akurat jemu proponujesz wysyłanie tych dyrdymałów? Może od razu do ONZ albo do Gwinei Bissau?
          • giwi Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 22:37
            O, cześć. Miło Cie zobaczyć. :-)
            • mateuszwierzbicki Re: Skarga na moderatora FS 25.10.11, 22:42
              mnie również :)
              • jedzcie.i.pijcie Re: Skarga na moderatora FS 28.10.11, 15:36
                Mam nadzieję, że te trolle nie doczekają emerytury... Giwi jesteś obłudną babą.
                • giwi Re: Skarga na moderatora FS 28.10.11, 16:22
                  Mylisz się. Szczerze lubię Mateusza. :-)
                  Twój login też mi się podoba, jest bardzo gościnny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka