Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione peelingi do twarzy.

20.07.06, 11:55
Jako, że uwielbiam kosmetyki peelingujące, ciekawa jestem Waszych opinii o
peelingach do twarzy. Piszcie jednak proszę o peelingach "zwyczajnych", nie
zaś o mikrodermabrazjach do wykonywania w domu. Ja zakupiłam ostatnio peeling
Lirene z serii Beauty Care , gruboziarnisty - super. Po kilku użyciach (dość
długi masaż) zauważyłam rozjaśnienie kilku drobnych przebarwień po
wypryskach. Cera gładziutka i różówa, efekt jak po mikro L'Oreala, a cena 13
zł.
Obserwuj wątek
    • alexandra_cz Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 11:58
      Zdecydowanie peelining naturalny z platkow owsianych :)

Przepis na naturalny peeling
      • anniszka Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 12:03
        Ha, pewnie! Stosowałam długi czas, ale jakoś ostatnio mam lenia ;) Wolę sobie
        gotowy z tubeczki wycisnąć i po sprawie :) Ale do płatków to się żaden nie
        umywa.
        • bzzzk Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 12:06
          ja lubię miodowy Lirene, ale nie wiem czy po zmianie opakowań nadal istnieje,
          no i on jest drobnoziarnisty. następny kupię taki, jak Twój:) a od dłuższego
          czasu zastanawia mnie peeling termiczny Bielendy bodajże, dziewczyny pisały, że
          świetnie ściera i oczyszcza, ale nie wiem czy nie będzie za mocny...

pzdr
      • panienka_z_wilczka Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:03
        uuuwielbiam ten peeling :)

lepszego nie ma :)

pozdrawiam i czekam na inne przepisy :)
        • alexandra_cz Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:16
          Zajrzyj TU!!! :)
    • ama84 Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 12:39
      od kilku lat używam peelingu z rossmanna, w takim szklanym słoiczku. jak dla
      mnie jest super.
    • swinka_morska Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 12:43
      probowalam wielu, idealny w koncu okazal sie morelowy z st ives - byc moze i
      jest agresywny, nawet bardzo, jezeli sie go za duzo uzyje, bo zawiera bardzo
      duzo bardzo grubych i dosyc ostrych drobinek (zmielone pestki moreli podobno ;)
      to jednak efekt po uzyciu jest super: gladziutko, swiezutko, milutko, no
      poprostu czuje sie jak nowo narodzona - no i najwazniejsze - niewykanczaly -
      duza tuba, tak ze smialo mozna uzywac nie tylko do twarzy, ale i do ciala i w
      tydzien sie nie skonczy :)
      • sabinka023 Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 12:57
        ja nabyłam parę miesięcy temu peeling mocny i enzymatyczny z serii profesjonalnej Ziaja Pro-super-enzymatyzny do twarzy,szyi i dekoltu.Wczoraj wysmarowałam siostrę której niestety szybka opalenizna zaczęła się luuszczyć i świetny efekt:-)
        mocny używam do reszty ciałka:-)
        w ogole te profesjonalne kosmety ki Ziaji w ogóle nie umwyają się do serii detalicznej, które każdemu odradzam bo często uczulają:-(
        • an_anya_ya Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:01
          hmmm... brzmi ciekawie... a czy ta seria profesjonalna dostepna jest tez w
          normalnych sklepach,czy tylko gdzies w jakich salonach? w jakij jest cenie i
          pojemnosci?
          • roxi_hart Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:08

St.Ives - morelowy i antybakteryjne, mega wydajny.
          • sabinka023 Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:11
            ja kupiłam na pokazie połaczonym ze szkoleniem dla kosmetyczek ale wiem że przedstawiciele też rozprowadzają. musiałabyś chyba nmaierzyć takiego przedstawiciela w swoich okolicach-może na stronie Ziaji jakiś kontakt telefoniczny?
            Co do cen i pojemności to też atrakcyjne bo duże(w końcu do gabinetów kosmetycznych więc na wiele zabiegów)250 ml(jeśli dobrze pamietam) a cena chyba ok 17 zł?
            polecam też ich mleczko do demakijażu nawilżające do cery wrażliwej z niebieskiej serii-super i krem nawilżający z zielonej serii
            oj w ogóle ostatnio to w większości tych kosmetyków używam i w ogóle nie widzę końca opakowania-hihihi-krem też ma 250 ml
    • justa_79 Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:17
      peeling z białą herbatą Planet SPA Avonu - drobnoziarnisty, kremowy, delikatny;
      peeling warzywny Eris - gruboziarnisty, dobrze ściera.
      • anniszka Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:32
        Bardzo mnie kusił swego czasu ten peeling Avonu, z białą herbatą. Mogłam sobie
        sprawić...
        • snowqueen Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 14:56
          Ja jestem z niego bardzo zadowolona. A nie mam zaufania do Avonu i podchodzę z
          dużym dystansem do ich kosmetyków... Jest delikatny, ale skuteczny i przyjemnie
          pachnie :)
    • aserath Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 13:35
      owsiany
      www.kobieta.wellnesslife.pl/index.php?day=10
    • tuniasta Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 15:06
      zdecydowanie Avene, bardzo delikatny, jedyny mankament to cena, ale do mojej
      alergicznej i wrazliwej (zaskornikowej) buzki jest najlepszy, inne albo mi
      zdzieraja skore, albo zapychaja pory...:) ten fajnie nawilza, a zaskorniki
      znikaja, jesli uzywam go regularnie :)
      • paterycja Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 16:29
        serio taki dobry na zaskórniki? ja mam z nimi duży problem i szukam jakiegoś
        skutecznego specyfiku! czyli możesz śmiało polecić? to ten z serii cleance?
        napisz!:)
        • tuniasta Re: Wasze ulubione peelingi do twarzy. 20.07.06, 17:00
          jest naprawde dobry do delikatnej skory, ja mam problem z zaskornikami na czole-
          wygladaja jak takie drobne krosteczki...nie chce nikogo przerazic, ale myje nim
          skore codziennie, poniewaz jest tak delikatny, uzywam go wrecz jako emulsji do
          mycia buzi :) serio, mi pomoglo :) do tego czasami wymasuje buzke gabka (nie
          szorstka!) i naloze maseczke z zielonej glinki lub siemienia lnianego.sprawdze
          nazwe w domu, dokladnie nie pamietam, ale chyba jest jeden jedyny...polecam,
          aczkolwiek jest to troszke kosztowne (okolo 30-40 zlotych?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka