Dodaj do ulubionych

niedopatrzenie jakies czy co??? do maas i tebe

31.05.04, 03:12
Skoro juz tak skwapliwie wycinacie watki kompromitujace soczewice (tak a
propos to zapraszam do mojego watku "prosze o wyjasnienia - manipulacja) to
chyba o czyms zapomnieliscie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=7847608&a=7847608
Jeszcze jedno pytanie. We wspomnianym watku wypowiedzi oralhelli zostaly
wyciete czyli ktos to czytal i zdecydowal ze wypowiedzi soczewicy nie
kwalifikuja sie do wyciecia. Wytlumaczcie prosze jakim kryterium ten ktos sie
kierowaL.
Obserwuj wątek
    • wuzetka1 oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 03:14
      do loko (adminie, poczekaj 10 minut, proszę)
      Autor: soczewica
      Data: 07.09.2003 21:52

zarchiwizowany

--------------------------------------------------------------------------------
      ...zanim wywalisz ten wątek na oślą ławkę
      bo mam coś do przekazania osobnikowi, który nazywa się loko, zniżając się do
      jego opziomu umysłowego.
      WYPIERDALAJ PALNCIE!
      jesteś dla mnie niczym, gównem, śmieciem, rzygowiną - czymś co pojawia się
      niechciane i zasmradza atmosferę. twoje wypowiedzi cechuje bezinteresowna
      czysta wrogość, koncentrująca się na kobietach.
      widocznie jakaś baba ci mocno dopiekła.
      widocznie nie stanął ci w krytycznym momencie.chociaż bardziej możliwe jest,
      że nigdy nie miał okazji stanąć w niczyjej obecności.
      masz prostackie odzywki, a skoro komunikujesz się na niskim poziomie, to na
      chwilę schodzę do twojego kanału, żeby ci to powiedzieć: nikt sobie nie życzy
      twojej obecności tutaj, głupawych komentarzy i dziecinnych, stereotypowych
      gadek.
      zanim odpowiesz mi w swoim kwiecistym stylu - zmuś się do momentu refleksji,
      po jasną cholerę zachowujesz się tak a nie inaczej. nudzi ci się? może zbuduj
      jakiś serwis www, może postudiuj encyklopedię, nie wiem.

nie zakładam, że zrozumiesz moje intencje, ale powiem ci jeszce coś: obficie
      szafujesz pogardliwymi określeniami wobec kobiet tutaj zgromadzonych, nie
      mając na to pokrycia - czepiasz się pojedynczych zdań, jesteś chamem i
      świnią, i nienawidząc chyba ogółu żeńskiego wyżywasz się na fk.
      tym samym dajesz pokrycie moim sądom o tobie: prymitywny, niedojrzały gnojek
      z ciebie.
      dobranoc.
      • Gość: etam Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 06:25

Sortuj:

do loko (adminie, poczekaj 10 minut, proszę)
        Autor:wuzetka1
        Data: 07.09.2003 21:52

zarchiwizowany

--------------------------------------------------------------------------------
        ...zanim wywalisz ten wątek na oślą ławkę
        bo mam coś do przekazania osobnikowi, który nazywa się loko, zniżając się do
        jego opziomu umysłowego.
        WYPIERDALAJ PALNCIE!
        jesteś dla mnie niczym, gównem, śmieciem, rzygowiną - czymś co pojawia się
        niechciane i zasmradza atmosferę. twoje wypowiedzi cechuje bezinteresowna
        czysta wrogość, koncentrująca się na kobietach.
        widocznie jakaś baba ci mocno dopiekła.
        widocznie nie stanął ci w krytycznym momencie.chociaż bardziej możliwe jest,
        że nigdy nie miał okazji stanąć w niczyjej obecności.
        masz prostackie odzywki, a skoro komunikujesz się na niskim poziomie, to na
        chwilę schodzę do twojego kanału, żeby ci to powiedzieć: nikt sobie nie życzy
        twojej obecności tutaj, głupawych komentarzy i dziecinnych, stereotypowych
        gadek.
        zanim odpowiesz mi w swoim kwiecistym stylu - zmuś się do momentu refleksji,
        po jasną cholerę zachowujesz się tak a nie inaczej. nudzi ci się? może zbuduj
        jakiś serwis www, może postudiuj encyklopedię, nie wiem.

nie zakładam, że zrozumiesz moje intencje, ale powiem ci jeszce coś: obficie
        szafujesz pogardliwymi określeniami wobec kobiet tutaj zgromadzonych, nie
        mając na to pokrycia - czepiasz się pojedynczych zdań, jesteś chamem i
        świnią, i nienawidząc chyba ogółu żeńskiego wyżywasz się na fk.
        tym samym dajesz pokrycie moim sądom o tobie: prymitywny, niedojrzały gnojek
        z ciebie.
        dobranoc.
      • reniatoja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 08:20
        Wuzetka, czy Ty naprawde az tak sie przejelas misja "Sprawiedliwosc musi rulez"
        ze siedziesz i przegladasz archiwum (domyslam sie, ze biezaca historie rowniez)
        w poszukiwaniu haka na Soczewice? Czy nie uwazasz, ze cos Ci troche
        zaszkodziło?

Inna sprawa jest, ze faktycznie wyraznie w tym watku widac, ze Soczewica ma,
        fory u adminow, no coz, admin to czlwiek, nie jest jak widac w 150% niezawisly.
        • wuzetka1 Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 08:25
          jak tam czworka Twoich dzieci, Reniu?
          podziwiam, ze przy takiej ilosci dzieci znajdujesz jeszcze czas na forum
          • szkodnik1 Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 08:50
            ....ty się niczego nie nauczysz.....
            • hepik1 Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 09:13
              Najbardziej typowe zachowania, które nie są lubiane na grupach uzyskały swoje
              nazwy. Są to m.in:

* Spamowanie - czyli wysyłanie masowo niechcianych przez innych komunkatów w
              rodzaju reklamy, "łańcuszków szczęścia" itp.
              * trollowanie - czyli celowe rozpoczynanie i następnie podtrzymywanie
              niepotrzebnych sporów czynione tylko dla samej radości spierania się.
              * flamowanie - czyli niepotrzebne, agresywane reagowanie na spam lub trolling.

Na wielu publicznych grupach tworzą się samoistnie struktury użytkowników zwane
              popularnie TWA czyli Towarzystwa Wzajemnej Adoracji. Osoby należące do TWA
              narzucają często nieformalny zbiór zasad, za naruszenie którego grozi masowy
              "atak" członków TWA, wspierają się nawzajem w dyskusjach, gdy któryś z członków
              TWA zostanie "napadnięty" i ogólnie narzucają "klimat" danej grupy
          • reniatoja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 09:33
            A dziekuje, kwitnąco. Piąte w drodze.
        • admin_kobieta Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 11:40
          reniatoja napisała:

> Inna sprawa jest, ze faktycznie wyraznie w tym watku widac, ze Soczewica ma,
          > fory u adminow, no coz, admin to czlwiek, nie jest jak widac w 150% niezawisly.

Na F Kobieta uprawnienia moderatorskie mam od grudnia 2003 roku. Wątek, do
          którego linkuje wuzetka1 jest z września, nie było więc fizycznej możliwości
          abym mogła go zauważyć i przenieść na oślą ławkę. Admini zawodowi natomiast
          mając pod opieką setki forum nie są w stanie wyłapać wszystkich takich wątków.
          Forumowicze mogą im w tym pomagać wysyłając informację na
          forum.abuse@gazeta.pl
          Obecnie wątek jest w archiwum i nie mam uprawnień do jego kasowania.

pozdrawiam
          • reniatoja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 12:34
            Droga Adminko, jak jednak wytlumaczyc nie wyciecie postu Soczewicy, skoro posty
            Oralhelli w tym watku byly wycinane. Czy mozliwym jest wobec tego, ze admini
            przeczytali posty ze srodka watku pomijajac sam poczatkowy post w watku? Mysle,
            ze to naprawde kwestia pewnego patrzenia przez palce adminow (wcale nie Ciebie,
            skoro nie bylas jeszcze wtedy adminem). Szkoda tylko,ze z taka absolutna
            upartoscia Maas i Tebe nie potrafia sie przyznac, ze czasem po prostu popelnili
            blad i na niebiesko wyrozniaja twoj post - ktory ich broni (mozecie pomagac
            wysylajac info na abuse), nie biarac pod uwage tak oczywistych faktow, ze ktos
            na pewno to czytal skoro wycinal Oralhelle.
            • admin_kobieta Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 14:24
              Chyba potrafię to wytłumaczyć, choć przyznam szczerze, że wątek, o którym mowa
              jest z tak dawnego okresu, że pamięć może mnie mylić.
              Istnieje możliwość, że to ja ocenzurowałam te posty.

Na początku adminowania nie wiedziałam jak sobie poradzić z wątkami jakie
              zastalam na forum, jak je wszystkie sprawdzić i oczyścić ze spamu i wulgaryzmów.
              Wrzucałam w wyszukiwarkę bardziej ostre sformułowania (zaznaczam, że nie były to
              tego typu co: 'dupa' 'kretyn' czy 'gówno' ) i jeśli takie się odnalazły a nie
              były tylko wyrazem emocji w większej wypowiedzi - usuwałam je. Widocznie nie
              przeszukałam forum pod względem wyrazów użytych przez Soczewicę.
              Jestem pewna,że gdybym trafiła na jej post - cały wątek przeniesiony zostałby na
              Oślą Ławkę. Widocznie go przeoczyłam.
              Możliwe, że zrobił to inny admin, pewności naprawdę nie mam - stawiam tylko
              pewną hipotezę.
              • basia Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 14:37
                admin_kobieta napisała:

> Istnieje możliwość, że to ja ocenzurowałam te posty.

o 11:40 admin_kobieta napisła:

"Na F Kobieta uprawnienia moderatorskie mam od grudnia 2003 roku. Wątek, do
                którego linkuje wuzetka1 jest z września, nie było więc fizycznej możliwości
                abym mogła go zauważyć i przenieść na oślą ławkę."

mogła, nie mogła, mogła, nie mogła....
              • reniatoja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 16:12
                No dobrze wiec tylko ostatnie pytanie: Uwazasz, ze nie ma takiej mozliwosci, ze
                post Soczewicy zostal zatrzymany na forum z powodu nieobiektywnej sympatii
                admina? Ze jedynym rozwiazaniem tej zagadki jest przeoczenie? Nie ma szansy, ze
                zadzialala tu kwestia sympatii? Czy to Twojej czy czyjejkolwiek. Ja przyjmuje
                to za bardziej prawdopodobne niz to, ze nikt z adminow nie przeczytal tego
                postu i dlatego on tam zostal. I uwazam to za bardzo ludzkie, nie wiem dlaczego
                tak trudno jest przyznac adminom, ze faktycznie, mogla (nawet jesli nie
                musiala) zdarzyc sie taka "wpadka". To nie jest istotna sprawa, ale takie
                bronienie sie rekami i nogami przed przyznaniem sie do popelnienia bledu jest
                troche.... (jakiego przymiotnika by tu uzyc...). Pozdrawiam Cie Adminko.
                • messja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 16:36
                  reniatoja napisała:

> No dobrze wiec tylko ostatnie pytanie: Uwazasz, ze nie ma takiej mozliwosci,
                  ze
                  >
                  > post Soczewicy zostal zatrzymany na forum z powodu nieobiektywnej sympatii
                  > admina?

przeciez to oczywiste. przypomina mi sie tu sytuacja, ktora kiedys zburzyla mi
                  krew w zylach. na pewnym watku na FT wywiazala sie dosc niesympatyczna walka
                  miedzy mna a niejakim grooszkiem. o calej sprawie pewno bym zapomniala, gdyby
                  nie to, ze z calego watku gdzie grooszek kilkakrotnie wypowiadal sie w sposob
                  wyjatkowo obelzywy o mnie i mojej mamie usunieto raptem jeden post: moj.
                  przyznam, ze zlosliwy i aluzyjny, ale daleko bylo mu do personalnych atakow i
                  obrzydliwych opisow grooszka.
                  kiedy ta sprawe poruszalam na fof admini nigdy nie zechcieli odpowiedziec na
                  pytanie jak to mozliwe, ze "przeoczyli" kilka dramtycznie lamiacych regulamin
                  wpisow, a wyluskali jedna moja zlosliwosc. (oczywiscie na skutek mojej tutaj
                  interwencji watek w koncu znalazl sie na oslej).
                  w ich imienu wypowiedziala sie jedynie niejaka saqqara tlumaczac, ze "nie
                  chcialo im sie calego watku czytac".

ale kiedy ja zglaszalam cokolwiek do wyciecia oczywiscie zadawali sobie trud by
                  dokladnie sprawdzac, czy nie moga wyciac przy okazji postu, ktoremu mozna od
                  biedy zarzucic, ze jest zlosliwy czy "niegrzeczny":P

sprawa wiec nie jest ani nowa, ani specjalnie zdumiewajaca. zawsze tak bedzie,
                  ze grooszki, szkodnki1 i soczewice beda tutaj traktowani jak swiete krowy:P
                • maas Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 16:43
                  Nie ma takiej mozliwosci. Post ten powinien byl zostac usuniety, ale nie widzimy
                  wszystkiego. Posty ze srodka mogly na przyklad (ja tez nie pamietam) zostac
                  zgloszone na forum.abuse jako bezposrednie linki do postow.
                  • messja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 17:19
                    maas napisała:

> Nie ma takiej mozliwosci. Post ten powinien byl zostac usuniety, ale nie
                    widzim
                    > y
                    > wszystkiego.

naturalnie, ze nie ma:) watek w ktorym soczewica nie liczy na to, ze sie uchowa
                    dluzej niz 10min ze wzgledu na jej slownictwo, zostal "przeoczony" natomiast,
                    wszystkie watki, w ktorych wspomina sie o zdjeciu soczewicy umieszczonym przez
                    nia sama na blogu, zostalu staranie wyszukane i usuniete.:

"Re: uprzejmie prosze o wyjasnienie - manipulacja
                    Autor: maas
                    Data: 31.05.2004 16:47 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

Watek ten zostal usuniety - sadzac po tresci, nie pamietam kto go usuwal i kiedy
                    - ze wzgledu na to, ze stanowil jeden z wielu watkow typu "podajcie link do
                    zdjecia, ja tez chce sie posmiac", zalozyl go niejaki martin. "

hmmm, to takie oczywiste, ze az dziwne, ze nikt do tej pory tego nie zauwazyl.
                    • maas Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 17:24
                      To proste: jeden watek byl z jesieni 2003, drugi choc tez stary zostal niedawno
                      podbity i byl widoczny. Brzytwa Ockhama - nie trzeba spisku.
                      • messja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 17:36
                        maas napisała:

> To proste: jeden watek byl z jesieni 2003, drugi choc tez stary zostal
                        niedawno
                        > podbity i byl widoczny. Brzytwa Ockhama - nie trzeba spisku.

brzytwa- nie brzytwa, ale biorac pod uwage, ze soczewica uchodzi tutaj za
                        niewinna ofiare nagonki i spisku trolli, to troche dziwna niefrasobliwosc
                        w "przeoczaniu" jej wpisow, ktore sa troche wiecej niz "niegrzeczne".
                        jak pamietasz moje tylko "niegrzeczne" wpisy byly wystarczajacym pretekstem dla
                        was by przymykac oko na wulgarne wpisy pod moim adresem i nagonke "dresiarzy".
                        nie wspomne juz o tym, ze wobec zadnej z osob ktora na dorobku miala po
                        kilkadziesiat watkow i wpisow lamiach regulamin (nie liczac tych, ktorych nie
                        usuneliscie) nigdy nawet nie zastosowaliscie grozby bana!
                  • reniatoja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 01.06.04, 10:10
                    maas napisała:

> Nie ma takiej mozliwosci.

Raczysz zartowa Maas. Moze powinnas napisac ze z Twojej strony nie ma takiej
                    mozliwosci. JAk mozesz gwarantowac za reszte ludzi, ze nigdy nie kieruja sie
                    sympatiami? Moze nie powinno byc takiej mozliwosci, zel mozliwosc zawsze
                    istnieje.

Na koniec mojego udzialu w tej dyskusji jeszcze jedno pytanie do Ciebie: Czy
                    takie tlumaczenia tego zjawiska (nikt z adminow nie przeczytal postu soczewicy,
                    usunieto na podstawie wyszukiwarki po bluzgach, ew. zgloszenie wybranych
                    postow, a nie watku na abuse) - czy takie tlumaczenia przekonalyby Cie, gdybys
                    nie byla adminem, tylko zwyklym uzytkownikiem? Z ciekawosci pytam i licze na
                    szczera odpowiedz. Mnie znacznie bardziej przekonaloby stwierdzenie, ze
                    prawdopodobnie to bylo niedopatrzenie, ale jest tez szansa, ze ktos faktycznie
                    nieobiektywnie to cenzurowal. Dluzej drazyc tego nie zamierzam. Pozdrawiam.
              • messja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 16:44
                admin_kobieta napisała:

> Chyba potrafię to wytłumaczyć, choć przyznam szczerze, że wątek, o którym mowa
                > jest z tak dawnego okresu, że pamięć może mnie mylić.
                >
                > Na początku adminowania nie wiedziałam jak sobie poradzić z wątkami jakie
                > zastalam na forum, jak je wszystkie sprawdzić i oczyścić ze spamu i
                wulgaryzmów
                > .
                > Wrzucałam w wyszukiwarkę bardziej ostre sformułowania (zaznaczam, że nie były
                t
                > o
                > tego typu co: 'dupa' 'kretyn' czy 'gówno' ) i jeśli takie się odnalazły a nie
                > były tylko wyrazem emocji w większej wypowiedzi - usuwałam je. Widocznie nie
                > przeszukałam forum pod względem wyrazów użytych przez Soczewicę.
                > Jestem pewna,że gdybym trafiła na jej post - cały wątek przeniesiony zostałby
                n
                > a
                > Oślą Ławkę. Widocznie go przeoczyłam.
                > Możliwe, że zrobił to inny admin, pewności naprawdę nie mam - stawiam tylko
                > pewną hipotezę.

twoje tlumaczenia sa tak nie tylko mocno naciagane ale i sprzeczne. jedyny
                powod dla ktorego niepytana moglabys sie tak idiotycznie tlumaczyc to to:
                zawodowi cie przyslali tutaj zebys robila za "chlopca do bicia". nie badz
                glupia i na drugi raz nie dawaj sie wrobic:P
                • maas Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 16:51
                  To proste: A_k nie usunela tego watku, bo pochodzi on z czasow sprzed jej
                  dzialania i nie byl juz widoczny na pierwszych stronach. Posty ze srodka mogly
                  zostac usuniete "po bluzgach" za pomoca wyszukiwarki.
                  • messja Re: oto tresc wpisu uzytkownika "soczewica" 31.05.04, 17:27
                    maas napisała:

> To proste: A_k nie usunela tego watku, bo pochodzi on z czasow sprzed jej
                    > dzialania i nie byl juz widoczny na pierwszych stronach. Posty ze srodka mogly
                    > zostac usuniete "po bluzgach" za pomoca wyszukiwarki.

to wiecej niz proste, to takie proste, ze az prostackie (nie ujmujac niczego
                    autorowi pomyslu: a_k usunela za pomoca wyszukiwarki "po bluzgach" typu "dupa"
                    i "gufno" wpisy akurat osob, ktore nie lubily soczewicy. a,ze nie umiescila,
                    slowa "wypierdalaj" ,ktore zapewne w kregach aesow juz bluzgiem nie jest, nie
                    mogla usunac watku soczewicy. ze tez nikt na to wczesniej na to nie wpadl!
                    • wsciekly_piesek cytacik 31.05.04, 17:36
                      "WYPIERDALAJ PALNCIE!
                      jesteś dla mnie niczym, gównem, śmieciem, rzygowiną (....), jesteś chamem i
                      świnią (...)prymitywny, niedojrzały gnojek
                      z ciebie."

a_k wpisujac w wyszukiwarke wulgaryzmy pominęła wszystkie te słowa ;-)

no comment

• admin_kobieta Re: cytacik 31.05.04, 17:54
                        Tylko pierwszy wyraz miał szansę znaleźć się w wyszukiwarce przy szukiwaniu
                        wulgaryzmów. Reszta pojedynczo raczej jest mało wulgarna. Chyba nikt nie
                        oczekuje od AS wycinania postów za słowo 'śmieć' 'gnojek' czy 'gówno'?
                        Jedynie w zestawieniu wszystkich ich razem autorka tego postu osiągnęła siłę
                        obrazy za którą wątek ten powinien na Oślej Ławce się znaleźć.
                        • wsciekly_piesek Re: cytacik 31.05.04, 18:16
                          ja tej wypowiedzi w sumie nic nie zarzucam, pisze przeciez ze soczek miala
                          swoje racje....
                          ze wyszukiwarka specjalnie wywszukana nie jest to tez wszyscy wiedza
                          jednak mimo wszystko niedopatrzenie mialo miejsce, a czy dotyczy ono jednego
                          slowa, czy postepowania adminow wobec calej awantury to juz inna rzecz, ktorej
                          tutaj chyba tutaj nie rozstrzygniemy.
                          doskonale pamietam poczynania loko i nie da sie ukryc ze dlugo byl bezkarny.
                          pytanie, czy soczew zgalaszala jego watki do abuse, a jesli tak to dlaczego
                          nikt skutecznie nie zareagowal?
                          • diab.lica Re: cytacik 31.05.04, 18:22
                            wsciekly_piesek napisał:

> ja tej wypowiedzi w sumie nic nie zarzucam, pisze przeciez ze soczek miala
                            > swoje racje....

ja zarzucam, bo chamska odpowiedz na chamskie posty tylko przyczynia sie do
                            wzrostu chamstwa na forum
                            nie karmic trolli!!!!
                            po jakiego grzyba ona wlazi w watki loka, specjalisty od wytryskow itd???

choc ona lubi sie taplac w blotku, ponizej jej slowa:

"kocham to forum! pomyleńców można ignorować, krzykaczom pyskować a niektórych
                            traktować protekcjonalnie."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=12234657&a=12237235
                            • wsciekly_piesek Re: cytacik 31.05.04, 18:34
                              teoretycznie masz racje, praktycznie tzn. konkretnie odnosnie loka jestem w
                              stanie zrozumiec taka reakcje.
                              czy to wszystko w sumie soczewice bawilo to chyba tylko ona jedna wie, faktem
                              jest jednak ze ow lolko chwalil sie ze zostal wpuszczony na dekameron, wiec....
                              ale nie mnie oceniac.
                              swoistym kuiozum jest, ze admini zawodowi pozwolili na eskalacje tej awantury,
                              a wreszcie obarczenie cala wina marty, a w koncu poparli samosad, ktorym byl
                              slynny juz donos soczewicy. bylo to bardzo nieprofesjonalne i z tego co widze
                              nic sie nie zmienilo :-/
                  • basia Maas, technicznie 31.05.04, 18:02
                    maas napisała:

> dzialania i nie byl juz widoczny na pierwszych stronach. Posty ze srodka mogly
                    > zostac usuniete "po bluzgach" za pomoca wyszukiwarki.

Maas, czy to znaczy, że nie mogła usuwać całych wątków(przenosić na OL), a tylko
                    wycinać pojedyńcze posty?

• aniela Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:05
                      To proste: A_k nie usunela tego watku, bo pochodzi on z czasow sprzed jej
                      > dzialania i nie byl juz widoczny na pierwszych stronach

ps. zauwazcie, ze powstrzymuje sie od komentarza. a wiele mnie to kosztuje.
                      • diab.lica Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:06
                        aniela napisała:

> > dzialania i nie byl juz widoczny na pierwszych stronach
                        >
                        > ps. zauwazcie, ze powstrzymuje sie od komentarza. a wiele mnie to kosztuje.

byl widoczny, poniewaz clakiem niedawno zostal odswiezony
                        • maas Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:08
                          Nie, wszystkie wpisy w nim pochodza z wrzesnia 2003.
                          • diab.lica Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:11
                            maas napisała:

> Nie, wszystkie wpisy w nim pochodza z wrzesnia 2003.

przepraszam, pomylilam sie
                        • aniela Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:09
                          pytanie brzmialo: czy to znaczy, że nie mogła usuwać całych wątków(przenosić na
                          OL

odpowiedz: nie, to nie znaczy, ze nie mogla. tylko tyle

(kwestie subiektywne, jak to czy widziala czy nie, pozostawiam Wam do
                          roztsrzygniecia. ja bede zmywac krew i pot z podlogi) milej zabawy
                    • maas Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:07
                      Mogla - kiedy juz zostala adminem. Natomiast jesli watek byl stary, to byl
                      gdzies bardzo gleboko i nie bylo go widac przy normalnym sprzataniu, tak jak
                      watki nowe lub podbite.
                      • diab.lica Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:07
                        >podbite.

on byl "podbity"
                      • basia Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:10
                        maas napisała:

> Mogla - kiedy juz zostala adminem. Natomiast jesli watek byl stary, to byl
                        > gdzies bardzo gleboko i nie bylo go widac przy normalnym sprzataniu, tak jak
                        > watki nowe lub podbite.

ale mogła? jakby jej się chciało klikać stronami ? ( sorry mass, że się tak
                        dopytuję ale wszystkie płatki stokrotce już oberwałam, mantrując: mogła, nie
                        mogla,...itd)

Uściślijmy( popraw mnie jeśli się mylę) technicznie mogła? nic nie stało na
                        przeszkodzie?
                        • maas Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:12
                          Tak, technicznie mogla.
                          • basia Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:16
                            eeee,odptaszcie a_k w takim razie. Co prawda pisze o fizycznej możliwości, a nie
                            o technicznej, ale uważam, że w błąd wprowadziła. Trudno twierdzić, że ciężko
                            fizycznie jest klikać.

Ja robię to tak- zobaczcie ( tu następuje klik w przycisk "wyślij) jednym
                            paluszkiem zaznaczam
                        • admin_kobieta Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:15
                          Technicznie jak najbardziej, fizycznie nie jestem w stanie przeczytać wszystkich
                          wątków i postów jakie powstały na F Kobieta.
                          • aniela Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:18
                            napisz to jeszcze kilka razy. wolno i wyraznie. a i tak nei licz na zrozumienie.
                            \
                            • messja Re: Maas, technicznie 31.05.04, 18:49
                              aniela napisała:

> napisz to jeszcze kilka razy. wolno i wyraznie. a i tak nei licz na
                              zrozumienie
                              > .
                              > \

alez anielo zrozumielismy, ze a_k za pomoca slow-kluczy takich jak "dupa"
                              czy "gofno" dotarla do wpisow adwersarzy soczewicy. nie mogla dotrzec za pomoca
                              tych slow do samej soczewicy bo ta powiedziala "wypierdalaj". a_k mogla wiec
                              technicznie usunac jej watek, ale fizycznie juz nie, bo slowa "wypierdalaj"
                              wulgaryzmem-kluczem nie jest.

a teraz aniela "wyp.." z tego watku:)

p.s.
                              i zaden admin mnie teraz nie namierzy. o!
                              • wsciekly_piesek Re: Maas, technicznie 31.05.04, 19:04
                                wiadome słowo jest kluczem, tylko a_k go nie znała :-)
                                *********************************************************
                                prawda jest, ze moze sie tak tlumaczyc i nic jej nie udowodnisz, a jako nie-
                                pracownik nie musi sie obawiac, np. utraty premii za niedociągnięcia, więc moze
                                bezkarnie uciekac sie do kretactw

• maas Re: Maas, technicznie 31.05.04, 19:20
                                  Ciekawi mnie, dlaczego uwazasz, ze wolno ci obrazac innych, ktory wykonuja
                                  pozyteczna robote w skali calego forum. To pytanie retoryczne.
                                  • messja Re: Maas, technicznie 31.05.04, 19:28
                                    maas napisała:

> Ciekawi mnie, dlaczego uwazasz, ze wolno ci obrazac innych, ktory wykonuja
                                    > pozyteczna robote w skali calego forum. To pytanie retoryczne.

maas a ja myslalam, ze ty nie masz poczucia humoru. serio!
                                  • wsciekly_piesek Re: Maas, technicznie 31.05.04, 19:42
                                    dobre pytanie w kontekscie tego, jak prowadzisz od miesiaca prowadzisz chamska
                                    nagonke na moj login:
                                    1. dwukrotnie ujawnilas publicznie, ze mam bóg wie ile loginów (czego w ogóle
                                    nie powinnas robić) pomimo, że: nie podszywam się pod nikogo, nie klonuje się w
                                    celu zwielokrotnienia sily oddziaływania moich argumentow, nie robie nic co
                                    byloby sprzeczne z regulaminem
                                    2. zarzucasz mi zasmiecanie forum, pomimo ze nie zakladam kilkakrotnie tego
                                    samego watku, nie wysylam postow tej samej tresci
                                    3. bezpodstawnie zarzucilas mi klamstwo (vide watek betty o rzekomych
                                    wlamaniach na konta)
                                    4. bezpodstawnie nazwalas mnie trollem
                                    5. napisalas na publicznym forum nieprawde na temat ukrytego forum na którym
                                    pisuje, m.in. sformulowanie "forum na którym dyskutuje się o włamaniach"

mnie nie ciekawi, dlaczego uwazasz że wolno ci obrazać innych, którzy sa tutaj
                                    goszcza, ale wobec systematycznego i bezpodstawnego lezenia mojego logina zwaz
                                    proporcje i nie nazywaj luznej refleksji na temat systemu ktory tu funkcjonuje
                                    obrazaniem kogokolwiek. nie napisalam, ze a_k jest kreczaczka, ale ze system w
                                    ramach ktorego dziala pozwalajej nato. ty natomiast od miesiąca obrazasz mnie
                                    ad personam (lub raczej ad loginam) i uwazasz ze to jest o.k.
                            • pollak Aniela 31.05.04, 19:14
                              Czy Ty przypadkiem nie szacikujesz na jakims forum? Bo że bettujesz i
                              efdejocisz to wiemy. Przewinęło się tutaj już tylu 'niezależnych' obserwatorów
                              którzy to aesują, wycinają i wykropkowują sobie na sąsiednich, zaprzyjaźnionych
                              forach (kobietach, mężczyznach czy światach), że strach .... być nieaesem.
                              • messja Re: Aniela 31.05.04, 19:26
                                pollak napisał:

> Czy Ty przypadkiem nie szacikujesz na jakims forum? Bo że bettujesz i
                                > efdejocisz to wiemy. Przewinęło się tutaj już tylu 'niezależnych' obserwatorów
                                > którzy to aesują, wycinają i wykropkowują sobie na sąsiednich,
                                zaprzyjaźnionych
                                > forach (kobietach, mężczyznach czy światach), że strach .... być nieaesem.

moze to zbiorowa panika, a moze cos w tym jest, bo mnie podobna mysl przed
                                chwila przemknela.
                                • pollak Re: Aniela 31.05.04, 19:34
                                  messja napisała:

> moze to zbiorowa panika, a moze cos w tym jest, bo mnie podobna mysl przed
                                  > chwila przemknela.

Anieli się tylko pytam. Bo to że aesi po cywilnemu próbują ujeżdzać tutaj
                                  zwykłych użyszkodników, jest pewne. I za to będą jeszcze bardziej (mówiac
                                  brzydko) kopani po swoich aesowskich tyłkach. ;)
                                  • aniela Re: Aniela 31.05.04, 21:03
                                    tak. jestem adminem fofu.

ps. do Messji, odnoszac sie do tego o czym wzej: nie wiem ile Wy Dwie
                                    rozumiecie, ale notoryczne przypisywanie aesom zlej woli, obsesyjne tropienie
                                    potkniec i chorobliwe szukanie dziur w ich wypowiedziach powinno sie leczyc
                                    farmakologicznie uwazam.

i jeszcze do Pollaka: umilowanie harmonii powoduje, ze wrazliwa jestem na
                                    zachwiania proporcji wszelkie. daze do rownowagi wzglednej, dokladajac swoje
                                    posty na odpowiednia szale.
                                    • aniela ps 31.05.04, 21:18
                                      szybki przeglad wlasnych tu postow doprowadzil mnie do slusznego wniosku, ze z
                                      pomocom przeciez przyszlam ujadajacym na aesow. podjelam sie ciezkiej proby
                                      przyblizenia im sensu cudzych wypowiedzi, przez ich (wypowiedzi) mozolne
                                      powtarzanie.

powinno sie mnie zatem poedjrzewaz o bycie zwyklym uzytkownikiem, choc to dosc
                                      karkolomna proba jest, przyznaje
                                      • pollak Re: ps 31.05.04, 21:21
                                        aniela napisała:

> pomocom przeciez przyszlam ujadajacym na aesow. podjelam sie ciezkiej proby
                                        > przyblizenia im sensu cudzych wypowiedzi, przez ich (wypowiedzi) mozolne
                                        > powtarzanie.

Masz jednak złote serce.
                                      • messja Re: ps 31.05.04, 21:25
                                        aniela napisała:

> szybki przeglad wlasnych tu postow doprowadzil mnie do slusznego wniosku, ze
                                        z
                                        > pomocom przeciez przyszlam ujadajacym na aesow. podjelam sie ciezkiej proby
                                        > przyblizenia im sensu cudzych wypowiedzi, przez ich (wypowiedzi) mozolne
                                        > powtarzanie.
                                        >
                                        > powinno sie mnie zatem poedjrzewaz o bycie zwyklym uzytkownikiem, choc to
                                        dosc
                                        > karkolomna proba jest, przyznaje

daruj sobie aniela. w sztuce pokretnego tlumaczenia na tym watku daleko co do
                                        a_k i maas. po ich wystepie nikogo nie zaskoczysz dowcipem:P
                                    • messja Re: Aniela 31.05.04, 21:19
                                      aniela napisała:

> tak. jestem adminem fofu.
                                      >
                                      > ps. do Messji, odnoszac sie do tego o czym wzej: nie wiem ile Wy Dwie
                                      > rozumiecie, ale notoryczne przypisywanie aesom zlej woli, obsesyjne tropienie
                                      > potkniec i chorobliwe szukanie dziur w ich wypowiedziach powinno sie leczyc
                                      > farmakologicznie uwazam.

a ja uwazam, ze nie powinnas przypisywac mi motywow, ktore mi nie przyswiecaja.
                                      walcze, ze tak to ujme z pewnym ukladem jaki tu panuje od czasu kiedy ani tobie
                                      ani a_k o funkcji aesa jeszcze sie nie snilo. wiec nie odbieraj moich wpisow
                                      personalnie, bo takie nie sa, a przede wszystkim zwroc uwage, ze watek ten nie
                                      byl adresowany do a_k, ani do ciebie, ani do zadnego aesa personalnie. to, ze
                                      a_k zaczela sie tlumaczyc w nader interesujacy i ciekawy sposob - to juz jej
                                      osobisty wybor.

p.s.
                                      biorac pod uwage twoja pierwsze zdanie, "obiektywizm" reszty twojej wypowiedzi
                                      wydaje sie calkiem uzasadniony:P
                                    • pollak Re: Aniela 31.05.04, 21:20
                                      aniela napisała:

> i jeszcze do Pollaka: umilowanie harmonii powoduje, ze wrazliwa jestem na
                                      > zachwiania proporcji wszelkie. daze do rownowagi wzglednej, dokladajac swoje
                                      > posty na odpowiednia szale.

To zwykli użytkownicy narażeni są na niejasne sytuacje, w których nigdy nie
                                      mają pewności czy ich postu nie wyciął przypadkiem oponent z tego samego
                                      wątku, mający inne zdanie na dany temat. Tak jest, trzeba pomóc bidulom
                                      aesom. Ale nie martw sie zbytnio o nich. Każdy aes ma jednego dodatkowego
                                      obrońcę, tzw. drugiego cywilnego nicka, który mu zawsze pomoże w cieżkich
                                      sytuacjach. Zwykły użyszkodnik nie może pozwolić sobie na takim komfort,
                                      gdyż wtedy staje się wilonickowym trollem.
                                      • messja pollak 31.05.04, 21:22
                                        pollak napisał:

> aniela napisała:
                                        >
                                        > > i jeszcze do Pollaka: umilowanie harmonii powoduje, ze wrazliwa jestem na
                                        > > zachwiania proporcji wszelkie. daze do rownowagi wzglednej, dokladajac swo
                                        > je
                                        > > posty na odpowiednia szale.
                                        >
                                        >
                                        > To zwykli użytkownicy narażeni są na niejasne sytuacje, w których nigdy nie
                                        > mają pewności czy ich postu nie wyciął przypadkiem oponent z tego samego
                                        > wątku, mający inne zdanie na dany temat. Tak jest, trzeba pomóc bidulom
                                        > aesom. Ale nie martw sie zbytnio o nich. Każdy aes ma jednego dodatkowego
                                        > obrońcę, tzw. drugiego cywilnego nicka, który mu zawsze pomoże w cieżkich
                                        > sytuacjach. Zwykły użyszkodnik nie może pozwolić sobie na takim komfort,
                                        > gdyż wtedy staje się wilonickowym trollem.

bingo! trafiony - zatopiony!

p.s.
                                        pollak stawiam ci piwo:)
                                        • pollak Re: pollak 31.05.04, 21:26
                                          messja napisała:

> pollak stawiam ci piwo:)

Tak? :) Zasadniczo mało piję, ale w dobrym towarzystwie... :) dzięki ;)
                                          • basia Re: pollak 31.05.04, 23:23
                                            Wiesz jak to jest Pollak, każdy ma prawo do adwokata.
                                            • pollak Re: pollak 01.06.04, 08:59
                                              A niektórzy do dwóch. A jeszcze inni mają immunitet.
                                              • pollak Re: pollak 01.06.04, 09:00
                                                A jeszcze inni mają wgląd do Twoich akt ;)

A teczkę ma każdy.
                                                • basia Re: pollak 01.06.04, 09:11
                                                  a wielu magnetofon.
                                                • aniela Re: pollak 01.06.04, 11:44
                                                  najgorsi sa jednak pieniacze. oraz ubijacze pijany jak rowniez parujący w
                                                  gwizdek uwazam. to najbardziej szdodliwe gatunki uzytkownikow. kradna miejsce
                                                  oraz powietrze.
                                                  • Gość: pollak Re: pollak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:36
                                                    Za to anielowanie i bettowanie jest jak najbardziej w porządku. Każdy admin lubi
                                                    jak mu sie poanieluje troche.
                                                  • aniela Re: pollak 01.06.04, 17:34
                                                    nie moge sie niestety odniesc do tresci, ktorej nie rozumiem. ale poniewz
                                                    bardzo chceCi odpowiedziec (zebys nie poczul sie zlekcewazony), wiec zupelnie
                                                    apropos: wszystkiego najlepszego Ci dzis zycze.
                                                  • messja anielo:) 01.06.04, 17:39
                                                    aniela napisała:

> najgorsi sa jednak pieniacze. oraz ubijacze pijany jak rowniez parujący w
                                                    > gwizdek uwazam. to najbardziej szdodliwe gatunki uzytkownikow. kradna miejsce
                                                    > oraz powietrze.

aha, za to ci, ktorzy w ciagu jednego dnia zakladaj kilka watkow i rozmawiaja
                                                    sami ze soba pod kilkoma nickami po to by rzeczowe pytania i dyskusje utonely w
                                                    masie idiotycznych zartow - nie kradna miejsca nai powietrza, tylko pomagaja w
                                                    rozwiazywaniu problemow:PPPPPPPPPPP
                                                  • aniela Re: anielo:) 01.06.04, 17:44
                                                    po raz kolejny nie moge sie z Toba zgodzic: otoz moim zdaniem oni wlasnie
                                                    kradna miejsce oraz powietrze.
                                                  • messja Re: anielo:) 01.06.04, 17:53
                                                    aniela napisała:

> po raz kolejny nie moge sie z Toba zgodzic: otoz moim zdaniem oni wlasnie
                                                    > kradna miejsce oraz powietrze.

podziwiam cie anielo: wzbilas sie na piedestal samokrytyki:P
                                                  • aniela Re: anielo:) 01.06.04, 17:55
                                                    podziwiam Cie Mesjjo: wzbilas sie na piedestal absurdu.

• messja Re: anielo:) 01.06.04, 18:00
                                                    aniela napisała:

> podziwiam Cie Mesjjo: wzbilas sie na piedestal absurdu.
                                                    >

"messjo" jezeli juz. i nie wzbilam sie, ja sie pochylilam nad absurdem tego
                                                    forum. z litosci:P
                                                  • aniela Re: anielo:) 01.06.04, 18:02
                                                    a teraz wyłącz komputer. z litości dla forum własnie :)
                                                  • messja Re: anielo:) 01.06.04, 18:14
                                                    aniela napisała:

> a teraz wyłącz komputer. z litości dla forum własnie :)

jesli z mojego powodu brakuje ci powietrza - sama wylacz. ja sie nie skarze.
                                                  • aniela Re: anielo:) 01.06.04, 18:16
                                                    niestety, stad do Twojego komputera nie siegne :)
                                                  • Gość: pollak _____________________________________________ :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 18:21
                                                    Kurna...... chciałem Wam życzyć wszystkiego najleszpego z okazji Dnia Dziecka.
                                                    :)

PS. I dziękuje za życzenia Anieli (mistrzyni w anielowaniu klasycznym3). ;)
                                                  • aniela Re: _____________________________________________ 01.06.04, 18:28
                                                    ps. przeczuwam ze usilujesz mnie obrazic, ale przeciez nie bede sie na Ciebie
                                                    obrazac w dniu Twojego świeta :)
                                                  • messja Re: _____________________________________________ 01.06.04, 18:36
                                                    Gość portalu: pollak napisał(a):

> Kurna...... chciałem Wam życzyć wszystkiego najleszpego z okazji Dnia Dziecka.
                                                    > :)
                                                    >
                                                    > PS. I dziękuje za życzenia Anieli (mistrzyni w anielowaniu klasycznym3). ;)

dziekuje, ale jak bedziesz zlosliwy to sie umowimy, ze ty mi stawiasz piwo:)
                                                  • messja Re: anielo:) 01.06.04, 18:34
                                                    aniela napisała:

> niestety, stad do Twojego komputera nie siegne :)

i cale szczescie:) toby dopiero bylo gdybys ty i inni anielowaci mogli siegac
                                                    do komputerow userow. pod haslem " walka o powietrze" zostalaby tu garstka
                                                    adminow wszelkiej masci, ich znajomych oraz krewnych:P

proponowalam jednak zebys wylaczyla swoj komputer, skoro jednak ci sie nie
                                                    udalo, domyslam sie, ze juz ci sie lepiej oddycha.
                                                    teraz na poprawe samopoczucia polecam ci dobry drink (moze byc southern comfort
                                                    z cola - swietne). ja ide sie teraz wziac kapiel i zaraz szybko wracam
                                                    sprawdzic jak ci sie oddycha. na wszelki wypadek nie wylacze komputera. zeby ci
                                                    sie nie dluzylo na mnie czekac:)
              • pariasik Re: juz nie wiesz co piszesz kochana adminko: 31.05.04, 18:44
                kasowałaś wszystko: nawet słowa d...., cholera, gwałt itp. teksty napisane w
                formie żartu, mniej lub bardziej udanego.

A w temacie "świętej" soczewicy kasowałas totalnie wszystko, co mogło
                przypominać nawet przedszkolne przezywanie soczewicy.

Na drugi raz, przed napisaniem czekokolwiek tutaj, wrzuć swojego nicka (tego
                a_k, nie drugiego) do przeglądarki i poczytaj, poczytaj najpierw, zanim
                napiszesz.

Masz tutaj linka dla przypomnienia:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=11733255&a=11733255

admin_kobieta napisała:

> Chyba potrafię to wytłumaczyć, choć przyznam szczerze, że wątek, o którym mowa
                > jest z tak dawnego okresu, że pamięć może mnie mylić.
                >
                > Na początku adminowania nie wiedziałam jak sobie poradzić z wątkami jakie
                > zastalam na forum, jak je wszystkie sprawdzić i oczyścić ze spamu i
                wulgaryzmów
                > .
                > Wrzucałam w wyszukiwarkę bardziej ostre sformułowania (zaznaczam, że nie były
                t
                > o
                > tego typu co: 'dupa' 'kretyn' czy 'gówno' ) i jeśli takie się odnalazły a nie
                > były tylko wyrazem emocji w większej wypowiedzi - usuwałam je. Widocznie nie
                > przeszukałam forum pod względem wyrazów użytych przez Soczewicę.
                > Jestem pewna,że gdybym trafiła na jej post - cały wątek przeniesiony zostałby
                n
                > a
                > Oślą Ławkę. Widocznie go przeoczyłam.
                > Możliwe, że zrobił to inny admin, pewności naprawdę nie mam - stawiam tylko
                > pewną hipotezę.
    • wsciekly_piesek Re: niedopatrzenie jakies czy co??? do maas i te 31.05.04, 15:36
      wypowiem sie jako adwokat diabla: soczek miala swoje racje zwracjacac sie tymi
      slowy do niejakiego loko, ktory naprawde byl potworny i pewnie dlatego nie
      zostala wycieta.
      tylko ze nie do niej nalezalo zrobienie z nim porzadku, lecz do administracji,
      a zapewniam ze loko odtarczyl wystarczajco duzo powodow by zasluzyc na
      zbanowanie, znacznie wiecej niz osoby ktorym niedawno zalozono ostrzegawcze
      blokady. m.in. to wlasnie ten login, a nie marta rozpetal cala afere ze
      zdjeciem soczewicy, on te forke podlinkowil i opluwal w ordynarny sposob.
      do dzisiejszego dnia widzimy skutki tego, ze osoby uprawnione nie wycignely
      odpowiednich konsekwencji wobec loginu: loko, tylko zostawily sprawe w rekach
      userow. samosady nie sa jak widac dobra metoda radzenia sobie z trollami, na co
      administracja powinna zwrocic rownie baczna uwage, jak na krytyczna ocene jej
      dzialan prowadzaona na niektorych ukrytych forach.
    • jaczylitroll Re: niedopatrzenie jakies czy co??? do maas i te 04.06.04, 21:46
      pewnych maili sie nie usuwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka