dick_kord 29.12.04, 20:17 Ciekaw jestem, jak postrzegacie radio regionalne i redaktorów tam pracujących..? Np:p. Ziębę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morfinka_12 Mnie też to Ciekawi, jakie to radio??? 30.12.04, 08:39 że nie wspominam o tym jaki Pan Zięba Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Mnie też to Ciekawi, jakie to radio??? 30.12.04, 08:43 Pan Norbert Zięba z którym miałem przyjemność rozmawiać osobiście jest bardzo miłym i fajnym człowiekiem. Jest on jednym z redaktorów pracujących w Radiu Kielce. To jest redaktor w Ostrowcu..dokładnie z Kinie Etiuda. Pozdrawiam p. Norberta. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Mnie też to Ciekawi, jakie to radio??? 30.12.04, 08:45 A swoją drogą odnośnie radia to słyszeliście o likwidacji Radia TAK? Teraz ponoć nazywa sie TAK FM. Mi się to radio bardzo podobało..nie wiem czemu likwidują takie fajne radio z ciekawymi audycjami, a zostawiają taki szmelc jak Radio FAMA czy ESKA, gdzie jedną i tą samą muzyka goszczą ludzi przez cały dzień.Brak jakichś konkretnych audycji w nich, nie ma tez nic ciekawego...a Radio TAK ma wszystko- audycje dla wszytskich i o wszystkim, muzyke dla wszystkich pokoleń..szkoda wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Muszę przyznać że trudno troszkę mi polemizować z 30.12.04, 08:49 Twoimi argumentami. Nie jestem zwolennikiem stacji komercyjnych ale sam chyba przyznasz że dość ograniczony wybór ilościowy w stacjach radiowych jest w Ostrowcu. Zastanawiające jest to dla mnie że jest u nas 5 - 7 sdtaci, a dlaczego nie ma reszty?????? Czy nie mogłoby być ich 20 - 30??? Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Muszę przyznać że trudno troszkę mi polemizow 30.12.04, 08:56 Tu gdzie jestem czyli w Warszawie to stacji radiowych jest co 0,1 MHz. Masz tu wszystko od folkloru przez pop muzyke klasyczna po Hip Hop i w koncu mój ulubiony ROCK. Większośc stacji jest jednak nie wszędzie w Warszawie słyszalnych, bo działają one np tylko w dzielnicach np. Radio Praga. Ale taka dzielnica jest z deczka czasami większa jak sam Ostrowiec, a o ludziach już nie wspomnę. Ja ustawiłem się na jednej częstotliwości 94 MHZ. RAdio 94:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Muszę przyznać że trudno troszkę mi polemizow 30.12.04, 08:57 Jeszcze raz powiem..wielka szkoda. Chciałbym by zostało radio TAK Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Muszę przyznać że trudno troszkę mi polemizow 30.12.04, 09:42 Jak ma zostać radio które ma 1,6% udziału w słuchalności na rynku lokalnym....to słuchacze zdecydowali... Odpowiedz Link Zgłoś
dick_kord Re: Mnie też to Ciekawi, jakie to radio??? 30.12.04, 20:59 Pan Norbert Zięba był, jest i będzie miłym, fajnym człowiekiem. Moje pytanie było sondą na powyższy temat. Pozdrawiam Norberta. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Radio 30.12.04, 09:51 ten post należałoby przedstawić Krajowej Radzi Radiofonii i Telewizji - to oni rządzą mediami w tym kraju. Oni przyznają i odbierają koncesje. W ich rękach są wsszystkie częstotliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Radio 30.12.04, 09:53 Ale z drugiej strony nie słyszałem ostatnio żeby ktoś próbował przynajmnej sprostac wymogom formalnym i uruchmić radio lokalne - czyżby to był kiepski biznes ? Czy ktoś ma na ten temat informacje czy z loklanego radia da się utrzymać kilka osób ? Odpowiedz Link Zgłoś
raskarba Re: Radio 30.12.04, 18:16 Ja tez chcialbym lokalnego radia w Ostrowcu, nawet gdybym nie mogl go sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
dick_kord Re: Radio 30.12.04, 20:51 O Radiu Kielce, oddział regionalny w Ostrowcu i jego redaktorach. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Radio 31.12.04, 08:19 nie jestem pewien czy ktoś jest w stanie założyć lokalne radio prywatnie - koszty ogromne, a bardzo ograniczona liczba słuchaczy. 80 tyś osób w Ostrowcu, z przyległymi gminami i powietami 100, może 120 tyś - to chyba trochę za mało, żeby móc zarabiać. Chcąc radio lokalne, moim zdaniem powinno się tym zająć miasto, a z tym wiemy jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Radio 31.12.04, 08:58 Nie sądzę aby założenie radia z małym nadajnikiem było kosztowne. Z pominięciem opłat koncesyjnych (nie wiem jak dużych) to techniczne aspekty oceniam na <100 tys zł (oczywiście nie będzie to hi-tech), Do tego dochodzi ze 4 pracowników i kilku współpracowników. Pytanie jest czy zdobyłoby się wystarczający rynek reklamowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
englishman22 Re: Radio 31.12.04, 13:13 Radia nigdy nie bedzie bo do tego potrzeba chociaz troche zainteresowania lokalnego establishmentu a to kapota!Były plany radia Red Fm ale spaliły na panewce!U na stylko sie degraduje miasto zabierając urzędy-celny, inspektorat ochrony roslin. kanalizacje i melioracje, wku, word itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dick_kord Re: Radio 31.12.04, 18:49 A co na to sami, sądzę, zainteresowani; czyli radiowcy? Co sądzi o tym, np.pan redaktor Norbert Zięba? Czy może jest tak, że wolą się nie wypowiadać na powyższy temat? Ciekaw jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
dick_kord Re: Radio 02.01.05, 22:27 Widać, że wolą się nie wypowiadać na ten temat. Wolą jednakże brać regularne pensyjki, niż mieć własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś