Dodaj do ulubionych

Persona non grata?

12.01.12, 20:23
Giwi wywaliła w kosmos kilkadziesiąt moich postów, tylko dlatego że przytaczałem w sygnaturce rasistowskie poglądy jednego z tutejszych piewców PO...

Moderatorko czy ty pojmujesz że moderacja różni się od kneblowania i cenzury?
Przysłałaś mi na priv prośbę o zmianę sygnatury? Zmieniłem.

Natomiast w niczym to nie przeszkodziło w wywaleniu kilkudziesięciu moich postów, tylko dlatego że wg Giwi m.c.hrabia to święta PO-wska krowa i inni userzy nie maja prawa wiedzieć o jego rasistowskich ciągotkach...

Jak to Giwi napisała na priv? "nie po to usuwałam jego post byś ty rozpisywał się o tym samym w sygnaturce" czy jakoś tak...

Giwi, jeśli zalazłem za skórę PO to napisz to wprost... bo taka cenzura to po prostu żenada...
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:27
      Nie wchodzę w to czy twoje posty zostały słusznie usunięte,ale co do giwi masz sporo racji.Ta osoba nie potrafi,albo nie ma odwagi uzasadniać swoich decyzji.Chyba jest po prostu doktrynerką.
    • zygfryddezgryz [...] 12.01.12, 20:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kzet69 Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:35
        Najgorsze jest to że mi wysłała w kosmos kilka moich wątków, w niektórych po kilkadziesiąt wypowiedzi + ważne tłumaczenia zawiłości ustawy refundacyjnej, tylko po to by tutejsi userzy nie dowiedzieli się, że jeden z piewców PO jest po prostu zafajdanym rasistą, którego poglądy w niczym nie różnią się od ONR czy Red Watch.
      • etta2 Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:47
        Hmmm....bardzo mnie cieszy, że również inni (Giwi) zauważają, że twoja obrzydliwa sygnaturka budzi obrzydzenie (może by ją zmienić?).
        Nie pamiętam dokładnie i nie chce mi się szukać w archiwum, ale wiem, że parę lat temu faktycznie naskrobałam to, co umieściłeś/aś w swojej sygnaturze, w odpowiedzi na coś durnego odnośnie Palikota, gdy jechał ostro na kaczki. To był, oczywiście żart, nie mający nic wspónego z rzeczywistością. Ale wtedy miałeś/aś oczywiście inny nick, już nie pamiętam jaki, czy przypadkiem nie byłeś/aś babcią klozetową w Hiszpanii??????
        Widać ta moja odpowiedź tak bardzo zabolala, że przerodziła się w trwałą nienawiść, jak to bywa u pisdactwa.....
        Rób jak uważasz, to tylko o tobie świadczy, a raczej o twoim prostactwie.

• tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:38
      Gentelmen nie cytuje prywatnych postów. To tak nawiasem, bo o ile dobrze kojarzę to Ty popierasz Palikota, wiec jak rozumiem możesz z pewnymi zachowaniami wynikającymi z tak zwanej kultury mieć dalekoidące problemy.
      • kzet69 Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:39
        Źle rozumiesz...
        • tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:46
          No chyba nie chcesz mi powiedzieć, że popierasz tych z wyższej półki i popełniasz takie fo pa..?!
          • kzet69 Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:50
            Nie popieram rasizmu, faszyzmu i ksenofobii i to obojętne czy w wydaniu PiS czy PO...
            • tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:55
              I słusznie, tylko tak jak w przypadku akcji aniify... Może Giwi zastosowała ten klucz - nie popieram walki z "faszystami" przy pomocy kastetów i pałek.
              • kzet69 Re: Persona non grata? 12.01.12, 21:09
                Cytat postu m.c.hrabiego to "kastety i pałki"?
                • tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 22:05
                  Nie wiem i nawet gdybym wiedział, o jakim cytacie mówisz to i tak nie do mnie należy ocena.
      • zygfryddezgryz [...] 12.01.12, 20:40
        • wachmistrz_soroka Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:43
          zygfryddezgryz napisał:

> To chyba do doktorka? A jakie to są prywatne posty przewielebny?

Mail między cenzorem forum a userem jest prywatny ? Wątpię.
          • zygfryddezgryz [...] 12.01.12, 20:47
            • tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:49
              Ależ tu nie chodzi o tajemnicę, czy regulamin. Jeżeli z kimś korespondujesz, by email to po prostu nie ujawniasz szczegółów tej korespondencji, bez względu na to czego dotyczy.
              No chyba, że mamy do czynienia z przestępstwem a wtedy zmienia to nijako kwalifikację.
              • kzet69 Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:51
                Zwłaszcza jeśli dotyczy ograniczenia wiedzy na forum, że jeden z piewców PO jest rasistą...
                • tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:53
                  Ależ rasizm jak najbardziej trzeba piętnować. Tylko może zastosowałeś niewłaściwe metody? I tu tkwi przyczyna.
                  • kzet69 Re: Persona non grata? 12.01.12, 21:14
                    Prawidłową na tym forum metodą jest pokazywanie rasizmu sympatyków PiS, ewentualnie SLD albo RP, nieprawidłową pokazywanie rasizmu sympatyków PO...
                    • tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 22:07
                      Ależ pokazuj. Nie będę polemizował z tezą o takich a nie innych politycznych sympatiach Giwi bo jej nie znam i nie spotkałem się z jakimiś otwartymi deklaracjami z jej strony.
                    • olga_w_ogrodzie Re: Persona non grata? 13.01.12, 18:37
                      Kzet,
                      no dajże spokój już z wciskaniem kitu.
                      Ty nie z rasizmem walczyłeś biegając z tą sygnaturką.
                      Ty chciałeś dowalić autorowi cytatu a przy okazji wszystkim POwiakom tak bardzo, że aż latałeś po forum lansując, de facto, rasistowską wypowiedź.
                      się ogarnij nieco z tą niechęcią do PO, bo zaczyna Ci ona racjonalne zachowania wynaturzać.
                      • Gość: gość Re: Persona non grata? IP: *.aboo.pl 23.01.12, 21:53
                        > się ogarnij nieco z tą niechęcią do PO, bo zaczyna Ci ona racjonalne zachowania
                        > wynaturzać.

Niechęć do PO wynaturza, ale już nie niechęć do PiS, prawda?
          • tw_wielgus Re: Persona non grata? 12.01.12, 20:47
            Jest prywatną korespondencją, jak najbardziej.
            • hummer Raczej służbową. 12.01.12, 21:48
              tw_wielgus napisał:

> Jest prywatną korespondencją, jak najbardziej.

Inaczej urzędnicy odpowiadaliby prywatnie na twe interpelacje.

Jeśli ktoś myśli o swojej godności niech pierwej nie daje po temu powodów, by w tą godność powątpiewać. Np. Zaprosisz gościa na imprezę, ten zrobi chlew i krzyczy, że gadać o tym nie można, bo to narusza jego prywatne sprawy :)
              • tw_wielgus Re: Raczej służbową. 12.01.12, 22:09
                Hola, hola nie widzisz różnicy pomiędzy moderatorem na forum, a urzędnikiem?
                • hummer Re: Raczej służbową. 12.01.12, 22:19
                  tw_wielgus napisał:

> Hola, hola nie widzisz różnicy pomiędzy moderatorem na forum, a urzędnikiem?

Za młody jestem. Nie ma świętych krów. Ktoś się zwrócił do opiekuna (takim może być, minister, urzędnik, moderator, etc.) i dostał odpowiedź. To nie jest odpowiedź prywatna.

Prywatnie to mógł Karski rozwalać meleksy na Cyprze a i tak się go czepiali, że miał w czubie i głupoty wyczyniał.
                  • tw_wielgus Re: Raczej służbową. 12.01.12, 22:23
                    Ależ jest. Urzędnik jest związany KPA, a moderator mógł pytającego po prostu olać /i pewnie tak następnym razem zrobi/. KZ nie zwrócił się do moderacji, a personalnie do Giwi, czyli prywatnie zapytał się dlaczego jego posty są kasowane i odpowiedź uzyskał tym samym kanałem. Mógł to przecież swoje żale wylać na forum traktującym o moderacji.
                    • kzet69 Re: Raczej służbową. 13.01.12, 00:35
                      Nieprawda, to Giwi do mnie zwróciła się prywatnym kanałem z prośbą o zmianę sygnatury, pomimo że to zrobiłem wywaliła moje wcześniejsze posty by chronic dobre imię m.c.hrabiego...
    • green_feldkurat_katz Cenzor to nie zawód, to powołanie 12.01.12, 20:43
      albo, może PO-wołanie...
    • norek.pl podpieprzyli ci meble? 12.01.12, 20:50
      ...
    • haen2010 Radzę się nie przejmować 12.01.12, 21:24
      Cenzorka ma dość określone poglądy polityczne, ktore można okreslić jako katolicką konserwę. Taka jej uroda, musi być dość mocno umocowana w redakcji z racji historycznych zasług, bo niewiele poza tym reprezentuje.
      • kzet69 Re: Radzę się nie przejmować 12.01.12, 21:26
        Niech ma jakie chce, ale niech potrafi to wyartykułować otwartym tekstem...
        • olga_w_ogrodzie Re: Radzę się nie przejmować 13.01.12, 18:45
          znaczy czego chcesz ?
          zeznań od Giwi n/t jej poglądów ?

śmieszne są zarzuty te.
          rozejrzyj się nieco i pomyśl - jeśli raz jest posądzana o bycie POwiaczką, raz PiSówką czy może też jakąś komunistką, to o czym to świadczy ?
          wiesz ?
          bo ja tak.
    • woda_woda Czego znowu nie zrozumiałeś, kazet? 12.01.12, 21:27
      Że masz nie rozpowszechniać nieregulaminowych treści?

> Giwi, jeśli zalazłem za skórę PO

To się nazywa megalomania :)
      • kzet69 Re: Czego znowu nie zrozumiałeś, kazet? 12.01.12, 21:32
        Regulamin chroni rasistowskie wypowiedzi zwolenników PO przed rozpowszechnianiem?
        • olga_w_ogrodzie Re: Czego znowu nie zrozumiałeś, kazet? 13.01.12, 18:43
          o Matko w Niebiesiech.
          Tobie naprawdę coś stało się powyżej szyi.
          serio sądzisz, że o jakieś PO szło, o jakiegoś forumowicza ?
          rasistowskie wypowiedzi się usuwa i tyle, a nie rozpowszechnia.
          swastykę, którą namaluje ktoś na szkole też się usuwa a nie zostawia
          umieszczając podpis z informacją kto ją namalował.
    • piglowacki Kiedyś cuś podobnego … 12.01.12, 21:28

… mnie również spotkało bo wyżej się udzilajacego kłamczuszka > hieniusia < z numerkiem (wtedy jeszcze wyznawcę trampkarstwa) za łgarstwa zacząłem ścigać. Giwi my posty / wątki w NIEBYT … jak leci … by ‘święta PO-wska krowa’ cysta była…

a poza tym: współczuję i podziwiam > kzet69<:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,132230236,132250845,wspolczuje_i_podziwiam_62_kzet69_60_8230_.html

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• iza.bella.iza Trzy uwagi 12.01.12, 21:56
      1) Wątek powinien być zamieszczony na FoM
      2) Ujawnianie prywatnej korespondencji to chamstwo
      3) m.c.hrabia, jeśli przeczytał ten wątek, to pewnikiem mocno się uśmiał, z tego, że nazwałeś go PO-wcem - na ile go znam, to jest zwolennikiem innej opcji.
    • marrant Re: Persona non grata? 13.01.12, 13:43
      Prawidłową reakcją na zauważone posty naruszające regulamin jest zgłoszenie ich do usunięcia. W momencie w którym zamiast tego umieszcza się je w sygnaturce należy się liczyć z tym, że tym samym każdy post opatrzony takim podpisem również narusza regulamin i może w każdej chwili zostać usunięty. Co więcej - sprawia to, że każdy kolejny post użytkownika narusza regulamin, a to kwalifikuje go do blokady pisania na forum.
    • wariant_b Re: Persona non grata? 23.01.12, 23:07
      Jeżeli ktoś nie jest w stanie i nie ma po temu narzędzia, by po stwierdzeniu
      wykroczenia typu obraźliwego wpisu w sygnaturce wygenerować użytkownikowi
      ekranu z informacją o zablokowaniu konta do czasu usunięcia nieprawidłowości,
      to będzie się chwytał różnych durnych metod zastępczych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka