Dodaj do ulubionych

Jak wrzucić tabelkę

18.06.12, 21:50
zrobiłam ciążową tabelkę uczestniczek w Wordzie. Jak ją wrzucić na forum ? jak zrobić odnośnik do strony ? i gdzie ją zamieścić. proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Jak wrzucić tabelkę 19.06.12, 16:29
      Tabelki się robi w excelu :P

Możesz zrobić z niej screena, obrazek wrzucić na FotoForum albo gdzies indziej, gdzie się wrzuca grafikę i wstawić na forum w ogólnie przyjęty sposób.

Opcja druga, ciut bardziej pracochłonna:
      zakładacie sobie blog forumowy, na twoim nicku albo na całkiem nowym, założonym dla potrzeb bloga, tam wrzucasz plik w zasoby. Zalety dodatkowe: mozesz tam łatwo zrobić edytowalne linkownie, dodac foremki jako współautorów i wspólnie tam coś dłubać, w razie potrzeby można bloga ukryć. I wtedy: albo jest na nowym nicku i wszystkei znacie hasło, albo jest na twoim i dopisujesz użytkowników jako czytelników albo wspólautorów.
      Wsparcie na forum o Blox
      • 2-aleksandra1981 Re: Jak wrzucić tabelkę 19.06.12, 16:44
        to 1 sposób znam, ale dość upierdliwy, i trzeba robić nowe screeny jak coś się dopisze i znowu do fotosika .... w exelu nie umiem robić kolorow,żeby ładnie wyglądała

a ta druga opcja to gdzie tego bloga założyc ? niestety jestem całkiem zielona.

i jeszcze myslałam o google. docs , nie też nie wiem jak ? ? ?

prosze o wsparcie
        • mika_p Re: Jak wrzucić tabelkę 19.06.12, 17:10
          Tu obok, na bloxie :)
          Na samej górze tej strony masz linki:
          Gazeta.pl | Wakacje | Poczta | Randki | Forum | Blogi | Gazeta Wyborcza

Na Bloxie posługujesz się tym samym loginem, co na forum. Znaczy, możesz się posługiwać, jak chcesz.

A w excelu kolory robi się jeszcze prościej niż w wordzie, no i edycja tabel jest o wiele łatwiejsza.

Na google dox się nie znam, ale wiem, ze istnieją :)
          • 2-aleksandra1981 Re: Jak wrzucić tabelkę 19.06.12, 18:16
            DZięki. A tebelkę w Exelu też zrobić z screna ?
            • a_chacun_son_paradis Re: Jak wrzucić tabelkę 20.06.12, 22:27
              Może wynajmij kogoś skoro Cię to przerasta ?
              • swiete.jeze Re: Jak wrzucić tabelkę 24.06.12, 08:10
                Ematki mnie przerażają, bo one będą wychowywać następne pokolenie:/
                • Gość: = Re: Jak wrzucić tabelkę IP: *.aster.pl 24.06.12, 10:10
                  Nie przerażaj się. Może wychowywać będzie szkoła i ulica, bo ematki będą siedziały na forach itp. ? ;)
      • 2-aleksandra1981 Re: Jak wrzucić tabelkę 19.06.12, 18:44
        Rany wziełam sie za tego bloga; załozyłam, wpisałan nazwe i td , wybrałam szablon. a gdzie w zasoby wrzucić ? i gdzie zaznaczyć ,że to forumowy ?????
        • mika_p Re: Jak wrzucić tabelkę 20.06.12, 15:33
          Zasoby to pliki.
          Na forum możesz go sobie zlinkować, albo samą tabelkę.
          A tabelkę do excela przenieś z worda po prostu, jak chcesz ją zaexcelować :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka