Dodaj do ulubionych

Puk puk pobudka

30.05.25, 16:05
forum.gazeta.pl/forum/w,28,178995649,178995649,Achtung_Achtung_Donald_wydal_oredzie_.html
Obserwuj wątek
    • kasi.aa Re: Puk puk pobudka 30.05.25, 16:45
      Zmoderowane.
      • negativum Re: Puk puk pobudka 30.05.25, 17:14
        kasi.aa napisała:

> Zmoderowane.

Dziękuję…
    • chocolate_dog123 Re: Puk puk pobudka 30.05.25, 17:30
      youtube.com/shorts/0voJnQYWtZc?si=mcEmxWqAuD5gEPFC
    • adam.eu Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 03.06.25, 09:03
      A co moderacja sądzi o tym wątku?

I oczywiście sam Negativum?
      • sverir Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 04.06.25, 11:02
        Nie wiem jak inni, ale ja sądzę, że nie różni się niczym od większości wątków dotyczących Dudy czy Nawrockiego, a zakładanych przez sympatyków koalicji rządzącej.

Wiesz, taka sugestia z mojej strony, czysto koleżeńska i przepraszam, jeśli wyjdę przed szereg - zanim się poskarżysz zastanów się, czy gdyby wątek dotyczył nie Tuska tylko np. Kaczyńskiego, to również byłby dla Ciebie oburzający?
        • hrasier_2 Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 06:22
          sverir napisał:

> Nie wiem jak inni, ale ja sądzę, że nie różni się niczym od większości wątków d
          > otyczących Dudy czy Nawrockiego, a zakładanych przez sympatyków koalicji rządzą
          > cej.
          >
          > Wiesz, taka sugestia z mojej strony, czysto koleżeńska i przepraszam, jeśli wyj
          > dę przed szereg - zanim się poskarżysz zastanów się, czy gdyby wątek dotyczył n
          > ie Tuska tylko np. Kaczyńskiego, to również byłby dla Ciebie oburzający?
          >
          W zasadzie powiedziałeś wszystko. Koledze się marzy powrót do cenzury, gdzie można pisać różne rzeczy na prezydenta Polski, ale na premiera już nie. Najlepiej jakby został sam i sobie pisał co chce.
          • sverir Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 16:40
            'W zasadzie powiedziałeś wszystko. Koledze się marzy powrót do cenzury, gdzie można pisać różne rzeczy na prezydenta Polski, ale na premiera już nie. Najlepiej jakby został sam i sobie pisał co chce. "

Jeśli tak, to kolega nie różni się niczym od tych, którzy chcą cenzurować lewicowe treści pod pozorem na przykład ograniczania propagandy LGBT. Pardon za sformułowanie, ale jedyną różnicą jest to, co chcecie cenzurować.
        • adam.eu Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 09:44
          "Wiesz, taka sugestia z mojej strony, czysto koleżeńska i przepraszam, jeśli wyjdę przed szereg - zanim się poskarżysz zastanów się, czy gdyby wątek dotyczył nie Tuska tylko np. Kaczyńskiego, to również byłby dla Ciebie oburzający?"

Chyba nie przypuszczasz, że wstawiałbym się za utrzymaniem takich wątków na forum!!!

A co do Inocoma, to pamiętam, że pomimo zwrócenia mu uwagi co do jego wpisów dotyczących samobójczej śmierci syna posłanki Flis dalej nie dotarło to do niego.
          Jako dowód, to po śmierci syna Wałęsy znów się uaktywnił.
          To wszystko wzmacnia moje negatywne emocje do tego forumowicza.
          • wariant_b Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 10:45
            adam.eu napisał:

> ... pomimo zwrócenia mu uwagi co do jego wpisów

Nie ma czegoś takiego jak "zwrócenie uwagi" czy "ostrzeżenie" w oprogramowaniu forum.
            Moderator może skasować lub ocenzurować post, ale powód interwencji ani nie zostaje
            zarejestrowany ani przekazany autorowi nieregulaminowego postu. Sam musi zauważyć
            brak skasowanego wpisu (cenzura zostawia ślad w postaci [...] w tytule) i sam musi zgadywać,
            jakie wykroczenie popełnił.

Inni mogą się wpisać pod kwestionowanym tekstem i podać, co ich zdaniem było nie tak,
            ale szansa że autor to przeczyta nie jest duża, a że zareaguje inaczej niż bluzgiem prawie żadna.
            • adam.eu Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 11:53
              "Nie ma czegoś takiego jak "zwrócenie uwagi" czy "ostrzeżenie" w oprogramowaniu forum.
              Moderator może skasować lub ocenzurować post, ale powód interwencji ani nie zostaje"

Zapewne niepreryjne moje sformułowanie. Osobiście między innymi ja mu zwróciłem uwagę na forum, mam na myśli śmierć samobójczą syna posłanki z PO. Nie wiem, co się wtedy działo wówczas z jego postami na ten temat.
              • wariant_b Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 13:57
                adam.eu napisał:

> Zapewne niepreryjne moje sformułowanie. Osobiście między innymi ja mu zwróciłem
                > uwagę na forum, mam na myśli śmierć samobójczą syna posłanki z PO.
                > Nie wiem, co się wtedy działo wówczas z jego postami na ten temat.

Zwrócenie uwagi przez innych użytkowników nie na wszystkich działa, a niekiedy
                wręcz prowokuje do ataków personalnych na zgłaszającego i pyskówek.
                Netykieta mówi: "Nie karmić trolli." choć w praktyce ciężko się do tego stosować
                jak takie coś wisi na forum, a reakcja moderatora żadna. A jeśli w końcu będzie reakcja
                i post zostanie wycięty wraz z gałązką odpowiedzi. Kiedyś automat banował za wycięte
                posty zarówno trolla jak i tych co zwracali mu uwagę. Dobrze, że go wyłączono.

Mnie chodziło o to, że administracja nie może zwrócić użytkownikowi uwagi,
                by czegoś nie robił i działać dopiero w razie recydywy. Nie ma takiej opcji w programie.
                Nie ma również automatycznego powiadomienia autora skasowanego/ocenzurowanego
                postu o powodzie interwencji (ani o samej interwencji jako takiej).

Moduł moderacji to prowizorka sprzed ćwierćwiecza, kiedy forum miało być anonimowe
                i bez cenzury. Nie dało się, ale porządniejszego modułu moderacji nikt nie napisał.
          • sverir Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 16:38
            " Chyba nie przypuszczasz, że wstawiałbym się za utrzymaniem takich wątków na forum!!!"

Nie wiem, co mam przypuszczać, bo nigdy nie widziałem Twojego oburzenia przy takich wątkach, a to praktycznie 3/4 wątków zakładanych przez czandrę, ryja i kawę. Stąd moja wątpliwość, że oburzenie podyktowane jest nie tyle treścią, co kierunkiem ataku,. Ale przyjmuję do wiadomości, że zwolennikiem takich treści nigdy nie jesteś, po prostu czasami je ignorujesz.
            • adam.eu Re: Szkoda, że do Ciebie nikt nie puka :( 05.06.25, 20:27
              "Nie wiem, co mam przypuszczać, bo nigdy nie widziałem Twojego oburzenia przy takich wątkach, a to praktycznie 3/4 wątków zakładanych przez czandrę, ryja i kawę. Stąd moja wątpliwość, że oburzenie podyktowane jest nie tyle treścią, co kierunkiem ataku,. Ale przyjmuję do wiadomości, że zwolennikiem takich treści nigdy nie jesteś, po prostu czasami je ignorujesz."

Napiszę tylko tyle, że być może zdaniem niektórych wpisy Inocoma w sprawie hejtu na posłankę Flis były tylko zwykłym dopuszczalnym hejtem, w tym również dla niektórych prawicowych mediów.
              Dla mnie nie.
              A większość wątków autorów przez Ciebie wymienionych omijam raczej omijam najczęściej bez czytania.
              Poza tym może jestem stronniczy, może czegoś nie doczytałem, ale oni nie tylko nie grają na osobistych tragediach rodzinnych, ale i mniej czepiają się spraw rodzinnych przeciwników politycznych. Nawet nikt chyba nie wałkował na okrągło sprawę dzieci Nawrockiego.
              Nie wiem, zupełnie, o co chodziło z jego córką, na forum ani poza forum tych informacji nie doszukiwałem się.

I takie raczej retorycznie pytanie, a raczej zwrócenie uwagi, że np. wywiady z chociażby z posłami byłej Solidarnej Polski i.t.p. to nie jest hejt?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka