Dodaj do ulubionych

chce doniesc

25.12.05, 14:01
nie podoba mi sie "opieka" nad forum zwierzeta. tych dwoch co to moderuje
wzielo sie tam z przypadku, wogole nic tam nie pisza, tym forum powinien
zajac sie ktos, kto sie czesto tam udziela, jest znany, a nie
jakas "sza.raczek" ktory najnowszy swoj post dodala 4 grudnia oczywiscie na
innym forum

i nie odpisujcie ze sa to wlasciwe osoby, wybrane wsrod tysiaca chetnych, ich
wzieliscie przypadkiem bo to ktos kto pisze normalnie na innym nicku a dla
potrzeb forumowych zalozyl nowy i nabijal postow. tak bylo. bo po co by byl
aes ktory wogole nie udziela sie na forum? taki ktory pisze raz na 3 tygodnie?

no wyjasnijcie mi to logicznie. nie znow jakies bezsensowne odpowiedzi na
zasadzie "spieprzaj pani"
Obserwuj wątek
    • orissa Re: chce doniesc 25.12.05, 22:23
      A skąd pomysł, że istnieje wymóg, aby aes miał obowiązek pisania na forum,
      które jest przez niego moderowane?
    • browanx Re: chce doniesc 25.12.05, 22:42
      Ważne jest tylko to, by spełniał prawidłowo swoje obowiązki.

Pozdrawiam.
      • umfana aesi na Zwierzęt. mają swoje sympatie i antypatie 25.12.05, 22:48
        Co widać po wątkach i postach przez nich usuwanych albo pozostawianych!
        • orissa Re: aesi na Zwierzęt. mają swoje sympatie i antyp 25.12.05, 22:59
          umfana napisała:

> Co widać po wątkach i postach przez nich usuwanych albo pozostawianych!

Umfano, nie jesteś nowicjuszką na forum, wiesz, że powinnaś swoje słowa poprzeć
          dowodami w postaci linków.
          • umfana Re: aesi na Zwierzęt. mają swoje sympatie i antyp 26.12.05, 15:26
            Orisso jak mogę poprzeć swój wywód linkami skoro np. moje posty, czy wątki są
            już wycięte z forum Zwierzęta :o)))
            Arie mnie nie lubi i od samego początku to okazuje tnąc moje wpisy!
            • orissa Re: aesi na Zwierzęt. mają swoje sympatie i antyp 26.12.05, 15:29
              umfana napisała:

> Orisso jak mogę poprzeć swój wywód linkami skoro np. moje posty, czy wątki są
              > już wycięte z forum Zwierzęta :o)))

Ale wiesz, na jaki temat pisałaś i co Ci wycięto Twoim zdaniem niesłusznie,
              prawda? Do wszystkiego można dojść przecież, wystarczy podać wskazówki dla adminów.

> Arie mnie nie lubi i od samego początku to okazuje tnąc moje wpisy!

Aż się ciśnie na klawiaturę "Każdy sądzi wg siebie".
              To, że Ty kierujesz się w swojej opinii antypatią do Ariego nie oznacza, że on
              przyjmuje identyczne kryteria w usuwaniu postów.
              Nie łam zasad Netykiety, nie trolluj, to nie będzie konieczności wycinania,
              przecież to takie proste :)
              • ragga Re: aesi na Zwierzęt. mają swoje sympatie i antyp 26.12.05, 15:41
                Orissa sama wiesz, że nie naruszam regulaminu i nie trolluję na forum Zwierzętach.
                Przecież mnie znasz! Dlaczego więc mnie o to oskarżasz?
                Arie na samym początku kariery aesa na FZ wyrzycił jakiś mój wpis niełamiący
                netykiety, etc ... dlatego mam do niego uraz.
                Facet robi to nadal. Ostani mój wątek wyrzucony przez niego "Łaska Pańska na
                Pstrym Koniu..." Nic w nim nie było co by nadawało się do cenzury!

• orissa Re: aesi na Zwierzęt. mają swoje sympatie i antyp 26.12.05, 15:57
                  ragga napisała:

> Orissa sama wiesz, że nie naruszam regulaminu i nie trolluję na forum Zwierzęta
                  > ch.

Nie, nie wiem, nie śledzę Twoich wpisów.

> Przecież mnie znasz!

Nie znam, widywałam Cię kiedyś na czacie, i dość często trafiam na forum na
                  Twoje wpisy. Coraz częściej są to wszelkiego rodzaju pretensje.

> Dlaczego więc mnie o to oskarżasz?

Uhm, oskarżam, a może jeszcze do sądu podaję? Ech Umfi...

> Arie na samym początku kariery aesa na FZ wyrzycił jakiś mój wpis niełamiący
                  > netykiety, etc ... dlatego mam do niego uraz.

Jeśli tak było, to zgłosiłaś to adminom? Trzeba było wtedy wyjaśnić sprawę jak
                  należy. A teraz wygląda na to, że za jakiś jeden usunięty wpis kiedyś tam, teraz
                  się mścisz. I po co?

> Facet robi to nadal. Ostani mój wątek wyrzucony przez niego "Łaska Pańska na
                  > Pstrym Koniu..." Nic w nim nie było co by nadawało się do cenzury!

Twoim zdaniem nie. Zgłosiłaś do wyjaśnienia?

Ciesz się, że nie moderuję Katowic ani Poznania, bo Twoje poniższe wpisy bym
                  skasowała, a tak to mogę jedynie kliknąc w kosz lub wysłać na abuse.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=33927093&a=33959985
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=33927107&a=33933955
                  • orissa Ragga 26.12.05, 16:09
                    Na marginesie - nie przypuszczałam nawet, że masz więcej niż jeden nick na forum.
                    • umfana Przepraszam Ori - powinnam Ci o tym napisać , 26.12.05, 16:15
                      wjaśnienie że wkleiłam na innym nicku odpowiedź.
                      Mam drugą pocztę na Gazecie, ale to chyba nie jest przestępstwo? ;o)))
                      Używam jej głównie do poczty i do czyszczenia swojego forum(kosz)
                      • orissa Re: Przepraszam Ori - powinnam Ci o tym napisać , 26.12.05, 16:19
                        umfana napisała:

> wjaśnienie że wkleiłam na innym nicku odpowiedź.
                        > Mam drugą pocztę na Gazecie, ale to chyba nie jest przestępstwo? ;o)))

Nie, no nie chodzi o to czy powinnaś czy nie, po prostu mnie tym zaskoczyłaś. I
                        nigdzie nie napisałam, że jest to przestępstwo. Ot, zdumienie, to wszystko.

> Używam jej głównie do poczty i do czyszczenia swojego forum(kosz)

Wyszukiwarka kłamie?:)
                        • umfana Ori chyba tak wiele nie mam postów na drugim nicku 26.12.05, 16:28
                          Ori... ???
                          :o)
                          • orissa Nie, ani jednego.(n-txt) 26.12.05, 16:30

• umfana Ori Ty kłamiesz!!! 26.12.05, 16:37
                              Czy ja twierdzę, że nic nie napisałam na forum jako Ragga?
                              Czytaj uważniej!
                              :o)))
                              • orissa Re: Ori Ty kłamiesz!!! 26.12.05, 16:46
                                umfana napisała:

> Czy ja twierdzę, że nic nie napisałam na forum jako Ragga?
                                > Czytaj uważniej!
                                > :o)))

A czy ja twiedzę, ze Ty tak napisałaś? Czytaj uważniej :)
                                • umfana to po co ten powyższy Twój post ;o))) 26.12.05, 17:06
                                  Oj Ori... nie licytujmy się! Niech chcę z Tobą "wojny" :o)
                                  • orissa Re: to po co ten powyższy Twój post ;o))) 26.12.05, 17:08
                                    umfana napisała:

> Oj Ori... nie licytujmy się! Niech chcę z Tobą "wojny" :o)

Nie zamierzam się ani licytować, ani tymbardziej toczyć jakiejś wojny. Piszę
                                    jedynie to, co myślę w tym temacie.
                  • umfana Ori będziesz bronić Sza i Arie bo Twoich znajomi 26.12.05, 16:12
                    Czy na Twoim forum chociaż jeden post musiałaś mi ocenzurować, albo w którymś
                    pisałam jakieś pretensję?
                    Moje posty byś ocenzurowała, ale te łamiące netykietę byś zostawiła:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=33927093&a=33927093
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=33927107&a=33930384
                    Oj Ori... kiedyś chyba kasowałaś mnie na forum Gdańsk i czy ja mam do Ciebie o
                    to żal- nie! Wiem że słusznie wtedy robiłaś
                    :o)))
                    --

♥Kocie♥Panny♥
                    • orissa I tu się mylisz. 26.12.05, 16:18
                      umfana napisała:

> Czy na Twoim forum chociaż jeden post musiałaś mi ocenzurować, albo w którymś
                      > pisałam jakieś pretensję?

Nie wiem, nie koduję sobie nicków których wypowiedzi kasuję.

> Moje posty byś ocenzurowała, ale te łamiące netykietę byś zostawiła:
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=33927093&a=33927093
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=33927107&a=33930384

Pokaż mi w którym miejscu napisałam, że podane przez Ciebie przykłądy bym
                      zostawiła? Niczego takiego nie napisałam. Odniosłam się do Twoich wpisów
                      łamiących Netykietę, bo sugerujesz, że takich postów nie piszesz.

> Oj Ori... kiedyś chyba kasowałaś mnie na forum Gdańsk i czy ja mam do Ciebie o
                      > to żal- nie! Wiem że słusznie wtedy robiłaś
                      > :o)))

Nie przypominam sobie, ale sprawdziłam wyszukiwarką. Jeśli miałaś na myśli forum
                      Gdańsk-Sopot-Gdynia, to nie usunęłam żadnego z czterech postów jakie tam
                      napisałaś pod nickiem "umfana" w tym roku i żadnego z 9 napisanych w zeszłym roku.
                      • umfana Ori zabawna jesteś :o))) 26.12.05, 16:36
                        Jeśli według Ciebie piszę na Twoim forum posty łamiące netykietę będę omijać to
                        forum szerokim łukiem!
                        Ty oczwiscie na forach możesz pisać, że zasypuję Cię chamskim postami pod
                        zdjęciami zwierząt... Widzę jaka jest Twoja wiarygodność, ale co Ciebie to obchodzi.
                        Żal mi stwierdzić, ale to prawda co o Tobie piszą na forach Ori :o)))
                        • orissa Dziękuję, choć nie napiszę, że wzajemnie, bo 26.12.05, 16:46
                          raczej powinnam napisać "żałosna".

umfana napisała:

> Jeśli według Ciebie piszę na Twoim forum posty łamiące netykietę będę omijać to
                          > forum szerokim łukiem!

Pokaż mi w którym miejscu napisałam, że piszesz na moim forum posty łamiące
                          netykietę. Aha, moje forum to C@fe Trójmiasto, jakbyś nie wiedziała :)

> Ty oczwiscie na forach możesz pisać, że zasypuję Cię chamskim postami pod
                          > zdjęciami zwierząt...

Czy gdzieś tak napisałam? Pokaż mi w którym miejscu.

> Widzę jaka jest Twoja wiarygodność, ale co Ciebie to obch
                          > odzi.
                          > Żal mi stwierdzić, ale to prawda co o Tobie piszą na forach Ori :o)))

Podziwiam Twoją umiejętność zmiany zdania w ciągu kilku minut tylko dlatego, że
                          ośmieliłam się mieć inne zdanie niż Ty :)
                          • umfana Orissa przepraszam! Zaszło nieporozumienie :( 26.12.05, 17:05
                            Przepraszam!
                            Ja pisząc o Twoim forum miałam na myśli forum Zwierzaki- Zdjęcia i zabolało mnie
                            gdy przeczytałam to co napisałaś. To tak jakbyś sugerowała, że mogłam napisać
                            pod jakimś zdjęciem coś brzydkiego...
                            Nigdy nie byłam na Twoim prywatnym forum C@fe Trójmiasto, więc tam nie ma moich
                            postów.

Głupia pomyłka :(((
                            • orissa Re: Orissa przepraszam! Zaszło nieporozumienie :( 26.12.05, 17:14
                              umfana napisała:

> Przepraszam!
                              > Ja pisząc o Twoim forum miałam na myśli forum Zwierzaki- Zdjęcia i zabolało mni
                              > e
                              > gdy przeczytałam to co napisałaś. To tak jakbyś sugerowała, że mogłam napisać
                              > pod jakimś zdjęciem coś brzydkiego...
                              > Nigdy nie byłam na Twoim prywatnym forum C@fe Trójmiasto, więc tam nie ma moich
                              > postów.
                              >
                              > Głupia pomyłka :(((

Umfano, zamiast pozwalać sterować sobą jak marionetką, po prostu czytaj uważniej
                              i nie tak emocjonalnie to, co piszę do Ciebie. A piszę nie po to, aby Cię zranić
                              tylko po to, aby zwrócić Twoją uwagę na niektóre rzeczy, których zdaje się, że
                              nie widzisz...
                              Pozdrawiam :) i spadam na świąteczne ciacho.
                • orissa Re: aesi na Zwierzęt. mają swoje sympatie i antyp 26.12.05, 16:49
                  ragga napisała:

> Facet robi to nadal. Ostani mój wątek wyrzucony przez niego "Łaska Pańska na
                  > Pstrym Koniu..." Nic w nim nie było co by nadawało się do cenzury!

Dodam jeszcze, że słusznie. Moderator powinien usunąć post, w którym widnieją
                  dane osobowe forumowicza.
                  • umfana Orissa mylisz się albo przekłamujesz rzeczywistość 26.12.05, 17:14
                    Doskonale wiesz, że często mamy nicki używając swojego nazwiska i nicka.
                    Tak było w tym wątku, więc... ?
                    Osoba wymieniona przeze mnie nie ukrywa się pod wymyślonymi nickiem i używa w
                    loginie swojego imienia i nazwiska. Czy to znaczy, że wszystkie jej post
                    naruszają netykietę ;o)))
                    Wątek został wyrzucony na życzenie Wuefki, która ordynarnie naubliżała pisząc tam.
                    Czyżby swój swojego bronił?
                    • orissa Ani jedno ani drugie 26.12.05, 18:43
                      umfana napisała:

> Doskonale wiesz, że często mamy nicki używając swojego nazwiska i nicka.
                      > Tak było w tym wątku, więc... ?
                      > Osoba wymieniona przeze mnie nie ukrywa się pod wymyślonymi nickiem i używa w
                      > loginie swojego imienia i nazwiska.
                      > Czy to znaczy, że wszystkie jej post
                      > naruszają netykietę ;o)))

Tak nie było w tym wątku. Osoba, kótrej dane napisałaś w poście nie używa
                      skrótu, a Ty nie użyłaś skrótu tylko pełne imię i nazwisko.
                      Netykietę naruszył Twój wpis, z powodów - j.w.
                      Nie udawaj, proszę, że nie widzisz różnicy.

> Wątek został wyrzucony na życzenie Wuefki, która ordynarnie naubliżała pisząc t
                      > am.

Każdy może kliknąć w kosz, wysłać linka na abuse albo do moderatora. Nie ma
                      znaczenia kto zgłasza, znaczenie ma fakt, czy wpis jest zgodny z netykietą czy nie.

> Czyżby swój swojego bronił?

Jeśli wszędzie będziesz wietrzyła spisek i samych swoich, to naprawdę popadniesz
                      w paranoję ;)
      • kakui Re: chce doniesc 25.12.05, 22:49
        fajny mi aes ktory wchodzi na forum tylko po to zeby kasowac, ciekawe czy
        szanowni opiekunowie sami znajduja posty do wyciecia czy moze ktos im link
        podsyla?

tak prawidlowo spelniaja obowiazki ze ja przysylam administracji linki do
        postow ktore powinny zoastac wyciete. ewentualnie jeszcze ktos w kosz kliknie
        • orissa Re: chce doniesc 25.12.05, 22:58
          kakui, zachowujesz się tak, jakbyś była pierwszy raz na forum. Doskonale wiesz,
          że nie ma możliwości, żeby jakikolwiek aes siedział na forum 24h na dobę i
          czytał 100% postów na forum. To jest po prostu niewykonalne, a sugerujesz, że
          właśnie tak powinno być. Aesi są POMOCNIKAMI administratorów i koniec świata
          nie nastanie tylko dlatego, że czasami trafi się post/wątek, który zostanie
          przeoczony i właśnie dlatego jest możliwość wysłania linka na abuse bądź
          kliknięcia w kosz.
          • rosenkreuz Re: chce doniesc 26.12.05, 13:24
            a mnie bardzo podoba się moderacja na Forum Zwierzęta. Wreszcie jest wyważona,
            moderatorzy nie wdają się w pogawędki z trollami, usuwają ordynarne, napastliwe
            i prowokatorskie posty. Dbają o netykietę - wycinają pogdaduszki odpowienie dla
            czatu - słowem, robią dobrą robotę. Chyba tylko trolle mogą mieć żal - ale kogo
            to obchodzi.
    • kakui a tys co za jedna? 26.12.05, 13:44
      masz az 3 posty na FZ i sie wypowiadasz? zoabcz ile ja tam pisze.
      • orissa Nie ilość a jakość... 26.12.05, 13:56
        Poza tym nie trzeba pisać, aby mieć wyklarowane zdanie, wystarczy czytać,
        obserwować, myśleć i wyciągać wnioski.
      • rosenkreuz a czemu jedna? 26.12.05, 14:20
        oj, nie nadajesz ty się na moderatora, szybciej piszesz, niż myślisz. I wydaje
        ci się, że to zaleta. Błąd.
        • rosenkreuz Re: a czemu jedna? -to do kakui było oczywiście/bt 26.12.05, 14:22
    • kakui sama sprawdzilam z ciekawosci - 666 26.12.05, 13:45

• kakui hmm a moze jestes jedna z tych osob ktore maja 26.12.05, 15:27
        po kilka nickow i wtedy gdy je troll atakuje to pisza w swoich watkach z innego
        nicka? lubisz patrzec na to co sie dzieje i nawet nie skomentowac? ja wchodze
        tylko tam gdzie wiem ze cos napisze. ale widac jestem jakas inna.
    • jabbur Re: chce doniesc 27.12.05, 11:06
      Zadaniem moderatora jest opieka nad forum, nie dyskusja.
      pozdrawiam,
      j/a
      • rosenkreuz Re: chce doniesc 27.12.05, 11:24
        oczywiście, a opieka nad forum sprawowana jest bardzo dobrze :-)
        • pierozek_monika Re: chce doniesc 27.12.05, 12:51
          też tak uważam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka