dr.szfajcner 21.04.06, 06:55 otoz miedzy innymi to: mazepa.psend.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.pascal Re: Co wycinaja na Prasa i media 21.04.06, 08:34 Jak to co? Ewidentny spam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Co wycinaja na Prasa i media 21.04.06, 08:50 Link słusznie, o jego zawartości napisz do mnie zamiast spamować na forum pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Do durnego moda 12.04.25, 02:48 Biedny debilu - najpierw wytnij spam zalegający tam od roku (dalej nie kopałem), a dopiero potem, ewentualnie mojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Do durnego moda 12.04.25, 08:29 Zdecydowanie uważam, że odpowiedzi na posty starsze niż miesiąc mijają się z sensem, bo autor nie będzie tyle czasu czekał na odpowiedź. Oprogramowanie forum powinno zwrócić uwagę, że dopisujesz się do postów sprzed prawie dwudziestu lat i zasugerować założenie nowego wątku z ewentualnym linkiem do poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: wątki sprzed dwdziestu lat 12.04.25, 14:22 A ja uważam, że to akurat jedna z najlepszych cech forum (w odróżnieniu od ulotnych czatów, komentarzy pod artykułami etc), że można znaleźć wątek nawet z zamierzchłej przeszłości (adekwatny wprost lub z przymrużeniem oka) i nowym komentarzem go zaktualizować - nierzadko w takim wątku wywiązuje się na nowo całkiem świeża dyskusja. W tym przypadku tytuł wątku służy wyłącznie nakierowaniu uwagi moderacji w zaspamione miejsce; nie czekam na żadne inne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: wątki sprzed dwdziestu lat 12.04.25, 19:04 pijatyka napisała: > A ja uważam, że to akurat jedna z najlepszych cech forum... Owszem, bardzo dobrze że jest dostęp do wszystkich postów z całego okresu działania forum. Ale przyznasz, że głupio wyglądają pretensje do byłego admina, który w 2006 roku interweniował (lub powinien interweniować) na forum Prasa i Media. Wtedy tego typu wrzutki spamerów jeszcze nawet nie występowały. Dopiero w ostatnich latach stały się zmorą i pokazem nieporadności administracji. Dalej uważam, że na większości forów dyskusyjnych (nie na wszystkich) powinny być automatycznie zamykane dawno nieaktywne wątki. To już nie ci sami uczestnicy forum co kiedyś i nie ta same bieżące sytuacje czy problemy do omówienia. Zresztą trafia się na nie przypadkowo - nie z listy bieżących wątków ale z wyszukiwarki forum lub nawet Googli. Chyba podobnie spamerzy znajdują fora do zaatakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: spamerzy znajdują 15.04.25, 18:09 Nie rozumiem - co za różnica czy spamer odświeża wątek sprzed lat czy sprzed tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: spam zalegający tam od roku 20.06.25, 20:25 Stary leży, doszedł świeży. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: spam zalegający tam od roku 20.06.25, 22:04 pijatyka napisała: > Stary leży, doszedł świeży. E tam, u Agathy Christie jest fajniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Stary leży, doszedł świeży 01.07.25, 17:41 Cóż, przynajmniej żaden - nawet po latach - nie śmierdzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Stary leży, doszedł świeży 01.07.25, 20:19 pijatyka napisała: > Cóż, przynajmniej żaden - nawet po latach - nie śmierdzi ;) Oj, tak dobrze to nie ma. Administracja dorobiła się jakiejś metody całkowitego usuwania wątków spamera, więc ten co robił wrzutki do Agathy został wycięty przy czyszczeniu Najnowszych. Ale chyba na forum nikt nie zaglądał, bo trochę spamu z innych kont zostało. Natomiast jestem pod wrażeniem Nowej Zelandii - parę tysięcy wrzutek zniknęło. Tylko licznik pokazuje, że lista wątków ma 103 strony, z czego 98 pustych. Chyba nie przewidziano opcji, że skasowane wątki mają zniknąć całkowicie. Po licznikach stron listy wątków widać większe czystki na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Co wycinaja na Prasa i media 11.07.25, 07:54 dr.szfajcner napisał: > > otoz miedzy innymi to: > mazepa.psend.com/ To martwe forum. Odpowiedz Link Zgłoś