8cat8.pl 25.02.09, 11:46 Można krytykować PiS i Kaczyńskich, nie można PO i Tuska... To nie demokracja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 11:49 Dobrze że jest pluralistyczne forum niezalezna.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:00 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Dobrze że jest pluralistyczne forum niezalezna.pl. --------------------------------------- można post posłać na Oślą ławkę, ale na myśl kagańca nie założysz... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:03 Dlatego też na forum niezalezna.pl możesz pluralistycznie skrytykować PO i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:09 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Dlatego też na forum niezalezna.pl możesz pluralistycznie > skrytykować PO i Tuska. ---------------------------------- To Adam Michnik walczył po to o demokrację i pluralizm, żeby na FK była cenzura ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:14 Michnik o nic nie walczył. To dawno stwierdzili patrioci tacy jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 11:50 8cat8.pl napisał: > Można krytykować PiS i Kaczyńskich, nie można PO i Tuska... > To nie demokracja... Czekam na precedensowy proces przeciw Agorze i nie wątpię że wygrany jak nie w Polsce to w Strasburgu Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 11:55 Wolność słowa na FK nie gwarantuje bycia dopuszczonym do głosu..... Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Rotfl 25.02.09, 11:59 You made my day! :-D Wiesz na czym polega cenzura _prewencyjna_? Za Wikipedią: cenzura "polegająca na kontrolowaniu wszelkich przekazów zanim zostaną one opublikowane i zakazie publikowania czegokolwiek bez zgody odpowiedniej instytucji cenzurującej". Opiszesz nam, małym żuczkom, jak mechanizm ten działa na FK? Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Rotfl 25.02.09, 12:03 plopli napisał: > You made my day! :-D > > Wiesz na czym polega cenzura _prewencyjna_? > > Za Wikipedią: cenzura "polegająca na kontrolowaniu wszelkich przekazów zanim zo > staną one opublikowane i zakazie publikowania czegokolwiek bez zgody odpowiedni > ej instytucji cenzurującej". > > Opiszesz nam, małym żuczkom, jak mechanizm ten działa na FK? - odsyłam na Oślą tam masz przykłady działań cenzora. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Rotfl 25.02.09, 12:09 8cat8.pl napisał: > > Wiesz na czym polega cenzura _prewencyjna_? (...) > - odsyłam na Oślą tam masz przykłady działań cenzora. Bingo! Tamże właśnie zostały umieszczone ocenzurowane wpisy, zanim autorzy umieścili je na forum kraj. Ba - nawet zanim zdążyli pomyśleć, żeby je tu umieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Kiedy wreszcie zrozumiesz, że cenzura prewencyjna 25.02.09, 12:14 odbywa się PRZED opublikowaniem, a nie po? Poza tym Ośla zawiera wątki wyrzucone, a i tak można do nich dotrzeć! Przystępniej już tego chyba wyjaśnić się nie da. 8cat8.pl napisał: > plopli napisał: > > > You made my day! :-D > > > > Wiesz na czym polega cenzura _prewencyjna_? > > > > Za Wikipedią: cenzura "polegająca na kontrolowaniu wszelkich przekazów za > nim zo > > staną one opublikowane i zakazie publikowania czegokolwiek bez zgody odpo > wiedni > > ej instytucji cenzurującej". > > > > Opiszesz nam, małym żuczkom, jak mechanizm ten działa na FK? > - odsyłam na Oślą tam masz przykłady działań cenzora. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Kiedy wreszcie zrozumiesz, że cenzura prewenc 25.02.09, 12:18 Cenzura i wolność zawsze będą walczyć ze sobą. Na FK jest także dyskryminacja pewne rzeczy i pewnych ludzi można krytkować, a pewnych nie...;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kiedy wreszcie zrozumiesz, że cenzura prewenc 25.02.09, 12:31 Prewencja cenzorska ma za główne zadanie by niesłuszne myśli nie utrwaliły się w świadomości społecznej.Bo nie ma takiej zapory która by całkiem uniemożliwiła blokadę.Nie narzekajcie na tzw"Oślą',ja zaczynam od niej wizyty(?)czytelnicze.To jest barometr wskazujący prawdziwe ciśnienie społeczne.A jak Giwi stłucze ten "Ośli"termometr? Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Kiedy wreszcie zrozumiesz, że cenzura prewenc 25.02.09, 12:34 zoil44elwer napisał: > Prewencja cenzorska ma za główne zadanie by niesłuszne myśli nie utrwaliły się > w > świadomości społecznej.Bo nie ma takiej zapory która by całkiem uniemożliwiła > blokadę.Nie narzekajcie na tzw"Oślą',ja zaczynam od niej wizyty(?)czytelnicze.T > o > jest barometr wskazujący prawdziwe ciśnienie społeczne.A jak Giwi stłucze ten > "Ośli"termometr? ----------------------------------------------- - masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Kiedy wreszcie zrozumiesz, że cenzura prewenc 25.02.09, 12:37 8cat8.pl napisał: > zoil44elwer napisał: > > > Prewencja cenzorska ma za główne zadanie by niesłuszne myśli nie utrwalił > y się > > w > > świadomości społecznej.Bo nie ma takiej zapory która by całkiem uniemożli > wiła > > blokadę.Nie narzekajcie na tzw"Oślą',ja zaczynam od niej wizyty (?)czyteln > icze.T > > o > > jest barometr wskazujący prawdziwe ciśnienie społeczne.A jak Giwi stłucze > ten > > "Ośli"termometr? > ----------------------------------------------- > - masz rację Przecież ci napisał, że MOŻNA dotrzeć na "ośli" termometr. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:06 Zakazany owoc lepiej smakuje i budzi większe zainteresowanie.Czyli paradoksalnie cenzura prewencyjna działa na korzyść wolnego słowa.Czyżby GW o tym nie wiedziała?Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:07 zoil44elwer napisał: > Zakazany owoc lepiej smakuje i budzi większe zainteresowanie.Czyli paradoksalni > e > cenzura prewencyjna działa na korzyść wolnego słowa.Czyżby GW o tym nie > wiedziała?Dziwne. ------------------------------------------------ Istnienie cenzury na FK gwarantuje obywatelską swobodę usiłowań ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:11 Mozna poddawać krytyce i jedną stronę i drugą, problem lezy jednak w tym, jak się to robi. Jak mawiał pewien mój znajomy Holender "Dużo person, mało inteligencja". A mówił to , niestety, w Polsce i w łamanym języku tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:14 hrabia.mileyski napisał: > Mozna poddawać krytyce i jedną stronę i drugą, problem lezy jednak w tym, jak > się to robi. > Jak mawiał pewien mój znajomy Holender "Dużo person, mało inteligencja". A mówi > ł > to , niestety, w Polsce i w łamanym języku tubylców. ---------------------------------------------- te same kryteria powinny być stosowane w każdym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:18 A od czego ta przywołana już inteligencja? Czy wyzwiska i epitety to jedyna i skuteczna opcja? Z tego forum zrobił się cuchnący ściek, ale mimo tego nikt nie zamierza bić się we własne piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:19 hrabia.mileyski napisał: > A od czego ta przywołana już inteligencja? > Czy wyzwiska i epitety to jedyna i skuteczna opcja? > Z tego forum zrobił się cuchnący ściek, ale mimo tego nikt nie zamierza bić się > we własne piersi. ----------------------------------------- każdy sam za siebie odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:25 > każdy sam za siebie odpowiada... Ale jeśli nie jest w stanie, to mu admin pomaga, czyż nie tak? Ja tu nie widzę odpowiedzialności, w szczególności za słowo. Wielu do tego jeszcze nie dorosło, a zważywszy na prawdopodobny wiek co poniektórych, nigdy nie dorośnie. Ale co tam, demokracja ma być i basta. Głos menela wazy tyle samo, co głos profesorski. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:29 hrabia.mileyski napisał: > > każdy sam za siebie odpowiada... > > > Ale jeśli nie jest w stanie, to mu admin pomaga, czyż nie tak? > Ja tu nie widzę odpowiedzialności, w szczególności za słowo. Wielu do tego > jeszcze nie dorosło, a zważywszy na prawdopodobny wiek co poniektórych, nigdy > nie dorośnie. > Ale co tam, demokracja ma być i basta. > Głos menela wazy tyle samo, co głos profesorski. ------------------------------------------------- jeszcze raz podkreślam, w każdym przypadku te same kryteria...żadnej dyskryminacji... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:35 Każdy jest ojcem i synem własnych czynów(postów)(Cervantes). Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Mam nieco odmienne zdanie 25.02.09, 12:17 Dużo wcześniej do podobnych wniosków doszli:"Polska to ojczyzna idiotów"(J Piłsudski),oraz A Wielopolski:Dla Polaków można zrobić wszystko,z Polakami nigdy". Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:17 Na FK nie ma cenzury prewencyjnej. Dobrze byłoby znać znaczenie wyrazów, którymi się próbuje posługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:20 Nie można za dużo wymagać od zwolennika Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:21 Kaczyński zmienił nazwisko na Marcinkiewicz??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:28 W sumie obaj to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:21 Leniwa cenzura prewencyjna w tej GW,bo echo i tak niesie niesłuszne myśli./Wszyscy myśleli że to Wojski gra,a to echo grało..... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:24 zoil44elwer napisał: > Leniwa cenzura prewencyjna w tej GW Nie "leniwa", lecz żadna i nie "w tej GW" lecz w portalu gazeta. Wypada wiedzieć, na jaki temat sęe zabiera głos. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:37 Jak ją zwał tak zwał,ale nie zaprzeczysz że cenzury na portalu GW nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:27 zoil44elwer napisał: > Leniwa cenzura prewencyjna w tej GW,bo echo i tak niesie niesłuszne > myśli./Wszyscy myśleli że to Wojski gra,a to echo grało..... ----------------------------------------------- Medialna fala.. Co zawsze wypływa na wierzch, na fali? Jak nie Bronisław Komorowski czy Janusz Palikot, to Chemiczny Ali. Cysorz w Wiedniu, Kajzer w Berlinie. Anarchiczność, chamstwo, antykonformizm, spontaniczność, róbta co chceta, bądź tylko sobą... Miała być perfumeria i Wersal, a ostało się tylko szambo i sznur! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:47 Bo jo sie prziznom nawet że richtig nimom w tym racji,ale zdowo mi sie że Giwi używo Wyborczej(wybiórczej)dymokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 12:52 zoil44elwer napisał: > Bo jo sie prziznom nawet że richtig nimom w tym racji,ale zdowo mi sie że Giwi > używo Wyborczej(wybiórczej)dymokracji. Bo ty uwielbiałeś demokrację z przymiotnikiem "socjalistyczna", prawda górniku? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Na FK nie ma cenzury prewencyjnej 25.02.09, 13:04 Bo wtedy była jedna demokracja i człowiek wiedział co mu wolno a co nie.Terozki tych demokracyjów jest multum i czowiek sie gubi.A w mediach tuzów durś wojynka,skiż tego trza nom stynkać!Tako to je ta polsko grzynda,im wto je na nij wyży tym wiynkszo mynda./Teraz każdy krzyczy że ma większość(J Piłsudski). Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen14 [...] 25.02.09, 12:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niutt Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:37 Tylko na tym forum udziela się osoba z nickiem <donald_kaleson>, czy jakoś tak. Na FW trolling od rana do nocy uprawia <tuskomatolek>, gdyby w tym co piszesz było chociaż ziarno prawdy, chociaż pył, to nicków o podobnej wymowie na pewno by nie było. Potrafisz to w jakiś sensowny sposób wytłumaczyć? Czy stajesz w jednym szeregu z oszołomami o pokroju <goldenwomen>, która uważa, że za całe zło tego świata odpowiadają Żydzi? 8cat8.pl napisał: > Można krytykować PiS i Kaczyńskich, nie można PO i Tuska... > To nie demokracja... Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen14 gdzie tak napisałam!??????????? 25.02.09, 12:41 . Potrafisz to w jakiś sensowny sposób wytłumaczyć? Czy stajesz w > jednym szeregu z oszołomami o pokroju <goldenwomen>, która uważa, że za > całe zło > tego świata odpowiadają Żydzi? Uwazam , ze na Fk nie wolny wymowic słowo Żyd by nie było to czytelne , ze taka nacja wogole istnieje! w tym jest caly sęk! wszystko ma byc ukryte bo dobry Żyd to zakonspirowany Żyd. Zaprzeczysz? > Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:44 Informacje ważne odsyłane są na Oślą lub są sekowane, duperele zaś służą za listek figowy demokracji i pluralizmu... ....Za całe zło świata odpowiadają źli ludzie z różnych narodów... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:54 8cat8.pl napisał: > Informacje ważne odsyłane są na Oślą lub są sekowane, duperele zaś służą za lis > tek figowy demokracji i pluralizmu... > ....Za całe zło świata odpowiadają źli ludzie z różnych narodów... Wg Gołdy tylko Żydzi. Ci jawni i - jak ona pisze - ukrywający się pod polskimi nazwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
8cat8.pl Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:56 ten wątek dotyczy cenzury na FK Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen14 Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 25.02.09, 12:57 8cat8.pl napisał: > ten wątek dotyczy cenzury na FK celowo zmieniaja temat by giwi miała pretekst wywalic go na oślą.Taka tu jest polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Problem prewencyjnej cenzury na FK 26.02.09, 09:03 > Można krytykować PiS i Kaczyńskich, nie można PO i Tuska... Nie zauważyłam. Krytyka Tuska wisi na FK i ma się dobrze. Nawet funkcyjni krytykujący PO mają więcej samozaparcia niż funkcyjni krytykujący PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj D o k ł a d n i e! 26.02.09, 12:25 siwa napisała: > > Można krytykować PiS i Kaczyńskich, nie można PO i Tuska... > > Nie zauważyłam. Krytyka Tuska wisi na FK i ma się dobrze. > Nawet funkcyjni krytykujący PO mają więcej samozaparcia niż funkcyjni > krytykujący PiS. > Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Funkcyjni? tzn. kto, wg Ciebie ? 02.03.09, 09:24 Czy takie aluzje są na miejscu w "ustach" władzy administracyjnej forum? :p Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Funkcyjni? tzn. kto, wg Ciebie ? 02.03.09, 14:34 Osoby dbające o dobre imię określonej idei na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Funkcyjni? tzn. kto, wg Ciebie ? 07.03.09, 08:11 Tak rzadko zaglądam na FoM, że dziękuję za wyjaśnienie dopiero teraz ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Funkcyjni? tzn. kto, wg Ciebie ? 07.03.09, 11:37 W realiach forum to raczej: obrzucający błotem inne idee poza swoją. ;) Odpowiedz Link Zgłoś