off_nick 15.06.09, 18:32 Najmodniejsze sypialnie XX wieku. Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Ohyda 15.06.09, 18:47 off_nick napisała: > Najmodniejsze sypialnie XX wieku. > > > [b][url=https://forum.gazeta.pl/forum/f,89610,Carmen_Voodoo.html]Co to jest?[/ur > l] > [/b] Tyle wpisów pod czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 15.06.09, 20:27 Może by warto w końcu potraktować tych degeneratów tak, jak na to zasługują ? Samo się nie zrobi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 15.06.09, 20:38 nu, trzeba by bylo... tylko szans nie widze.... nawet dyzurny jak widac akceptuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 15.06.09, 20:39 snajper55 napisał: > Może by warto w końcu potraktować tych degeneratów tak, jak na to zasługują ? > Samo się nie zrobi. > > S. no jesli juz to poszukajcie i paragrafu na tych degeneratow,u ktorych sami pisujecie. takie cos powinno chociaz lamac netykiete,ale tez tego nie robi na tym prywatnym forum. jak widac tylko niektore prywatne fora byly otoczone wspaniala opieka administracji,tak wspaniala ,ze nawet slowo "zgredzio" bylo lamaniem netykiety. nie to co ten popis kunsztu slownego... forum.gazeta.pl/forum/w,89075,96025965,96025965,Boziu_spusc_noge_i_kopnij_w_ten_smierdzacy_zad.html Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 10:31 snajper55 napisał: > Może by warto w końcu potraktować tych degeneratów tak, jak na to zasługują ? > Samo się nie zrobi. Co proponujesz? I chodzi Ci o wszystkich degeneratów, czy tylko tych z przeciwnej strony barykady? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 17:24 siwa napisała: > Co proponujesz? I chodzi Ci o wszystkich degeneratów, czy tylko tych z > przeciwnej strony barykady? Z przeciwnej strony barykady ? Według mnie po przeciwnej stronie barykady są normalni, niezdegenerowani ludzie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 18:14 Ci z Twojej przeciwnej mają dokładnie to samo zdanie o własnej przeciwnej. :-) Degeneraci są po każdej stronie. Nigdzie nie ma ideałów. Jesli ktos tak myśli to jest albo naiwny albo buja. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 18:17 Przykro mi Giwi,ale po prostu bredzisz. Snajper slusznie zauwaza,ze degenaraci stoja tylko po jednej stronie; to ci,ktorym nie przeszkadza poslugiwanie sie zdjeciem strorturowanych wiezniow obozu koncentracyjnego,by przekazac jakas tam swoja niezbyt elegancka "mysl". Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 18:41 Hmm, twoje niektóre sformułowania i odniesienia do forumowiczów ciebie równiez stawiają po drugiej stronie. Nie ma jednej właściwej. Zdjęcie to tylko jednorazowy przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 18:45 Jesli tak uwazasz,to masz prawo(z ktorego zapewne korzystasz),zeby mi zwrocic uwage,a wrecz doprowadzic do zabanowania za jakies moje niestosowne zachowanie. TO zdjecie zas jest o czyms zupelnie innym i ty to doskonale wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 12:52 giwi chwileczkę coś Ci sie myli z tą barykadą nie stawiaj w jednym szeregu forumowych pyskówek zdrowych dorosłych ludzi i umieszczanie zdjeć tego typu zdjęć można ponawtykac swemu adwersarzowi w ferworze dyskusji,kiedy emocje siegają zenitu a jednocześnie być na tyle przyzwoitym,zeby zdjęcie z obozu z głupawym komentarzem nie "zdobiło" jakiegoś forum to są dwie rózne barykady i nie dotyczy to tylko zdjęć z obozów koncentarcyjnych,ale wykorzystyawnie zdjęć ofiar wojen ,chórób czy wypadków samochodowych do jakiś chorych hapeningów. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 13:40 Głupawy komentarz? Zaprzeczasz temu, że prycze obozowe były sypialnią dla setek tysięcy ludzi? Uważaj, żeby ktoś z przeciwnej strony barykady nie zarzucił Ci poważnego kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 13:51 Giwi,dziecko(mam chyba prawo,bom juz staruch),nie uwazasz,ze jezyk jest po to,zeby wyrazal nie tylko konkrety,ale i emocje wokol konkretow? Wez taka sypialnie. Z czym ci sie to slowo kojarzy? Z Oswiecimiem,czy raczej z wlasnym mieszkaniem? W sypialniach nie stoja prycze; co najwyzej pietrowe lozka,a i to w ilosciach nie majacych nic wspolnego z barakiem w obozie koncentracyjnym. Wiec,droga adminko,nie plec glupstw. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 14:18 mowisz giwi, ze twoj przodek byl w mauthausen? mam nadzieje, ze ci ze szczegolami opisal jego luksusowa sypialnie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 14:22 sypialnia 1. «pokój, w którym się sypia» 2. «osiedle mieszkaniowe lub miejscowość pozbawione biur i innych miejsc pracy» 3. «komplet mebli stanowiących urządzenie pokoju sypialnego» Copyright © 1997-2009 Wydawnictwo Naukowe PWN SA Barak (franc. baraque, z hiszp. barro = glina) – tymczasowy obiekt budowlany służący za pomieszczenie mieszkalne lub socjalno-bytowe dla ludzi. Obóz zagłady (niem. Vernichtungslager) - specyficzny rodzaj obozu hitlerowskiego mający na celu fizyczną eksterminację zebranej w nim ludności, jedynie w wyjątkowych przypadkach po uprzednim wykorzystaniu jej jako siły roboczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 14:24 no tak obozowe prycze były sypialniami dla tysiąca ludzi w łagrach tez mieli sypialnie i w więzienaich maja a żółnierze na froncie to w okopach i ziemiankach spali i co w związku z tym? chcesz coś giwi przez to powiedzieć? czy tak sobie palnęłaś Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 14:27 jakie okopy i jakie ziemianki... to byly luksusowe sypialnie parterowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 10:30 Tak, proszę o paragraf. Proponuję, żebyście wypuścili powietrze i przestali reagować na wszystkie prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 10:53 To nie byla prowokacja,tylko odkrycie przylbicy,czy tez raczej sciagniecie maski. Prowokacje sa interesujace; to bylo zwykle swinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 11:13 Gdyby to kogos interesowalo,to obrazek wisi dalej,choc nie w tym samym miejscu: forum.gazeta.pl/forum/w,89610,95346763,96654680,78_Sypialnie_15_czerwca_popoludniu_widno_.html Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 11:48 Za Kozyrą też nie wszyscy przepadają. Podobna półka. Prowokacja spełniła swoje zadanie. Forum zdychało, udało mu się ściągnąć kwiat Aquanetu i ożywić nieco martwotę. A teraz ma ciągłą reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A gdyby Giwiulki przodek znajdowal sie... 16.06.09, 12:05 ...z prawej strony obrazka serwowanego przez swinie, tj. w buchenwaldzkiej (bodaj) sztubie, to tez by tak latwo kusila sie o paralele z tworczoscia Kozyry? Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: A gdyby Giwiulki przodek znajdowal sie... 16.06.09, 12:34 Nieznalska została uniewinniona... Nazwa forum została zmieniona na Dynastię Flemingów. Jeśli zamiast flemingów podstawimy lemingi, to znaczy, że wilk czyta tu i tam, i skręca się ze śmiechu. Udało mu się to co zamierzał. :-) Przodek był w Mauthausen - Gusen w kamieniołomach. Wrócił jako cień człowieka a mimo to zawsze mówił, że i wśród Niemców byli ludzie. Dodaję ku rozwadze wszystkim prawo - i lewoskrętnym. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: A gdyby Giwiulki przodek znajdowal sie... 16.06.09, 12:45 A ty? Tez sie cieszysz wraz nim? Niestety, choc poralele z Nieznalska przychodza ci latwo, jak nie przymierzajac Mirmilkowi na Aquie, ja widze tu tylko probe trollingu z wykorzystaniem wizerunku ofiar obozu koncentracyjnego. PS. Ktos mowil, ze posrod Niemcow nie bylo normalnych, dobrych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: A gdyby Giwiulki przodek znajdowal sie... 16.06.09, 12:56 Pozostaniemy przy swoich zdaniach. Mnie się też dużo rzeczy nie podoba. Nie podoba mi się np. gdy nielubiane przez siebie osoby określasz mianem sqrwieli, ale nie przylatuję tu ze swoją partią i nie szlocham Siwej w mankiet ani nie macham jej paragrafami. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: A gdyby Giwiulki przodek znajdowal sie... 16.06.09, 13:01 Moja droga, jesli urazilem cie, nazywajac swinie sqrwlem, to wybacz, ale w podobnych wypadkach po prostu napisz, a wyjasnie ci przyczyne takiego stygmatu:) Nadto nie placze tu i niewiele takze w tej sprawie oczekuje. Raczej ciekawym waszego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 11:52 O ile takze nie uznalas tego zestawienia za "sztuke", to paragraf by sie znalazl. Snajper cytowal brzmienie niektorych z odpowiednich przepisow prawnych w watku Dany na Aquanecie. O ile Okraglactwo jest prosta reakcja, prostych ludzi na zespol narodowych wierzen i traum oraz ich niejaka smiesznosc w warunkach zycia za granica, to czymze jest wczorajszy "fakt plastyczny" swini? Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 12:03 marouder.eu napisał: > to czymze jest wczorajszy "fakt plastyczny" swini? Sprawnym zabiegiem marketingowym, który łyknęliście jak młode foki. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 12:06 Nu, to jeden z wymiarow tego zajscia. Sa inne i o nie raczej nam sie rozchodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 14:27 To nie byl sprawny chwyt marketingowy,a kolejne swinstwo szwyni. Kto protestowal,czynil tak z pozycji dobrego smaku; kto mysli,ze rzecz jest o reklamie ma z tym problemy. Moze nadmiar postmodernizmu uderza niektorym do glowy?;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 17:39 siwa napisała: > marouder.eu napisał: > > > to czymze jest wczorajszy "fakt plastyczny" swini? > > Sprawnym zabiegiem marketingowym, który łyknęliście jak młode foki. Jeszcze lepsze pomysły na zabiegi marketingowe miał pewien austriacki Adolf. Do dziś o nim mówią. S. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 09:02 siwa napisała: > Tak, proszę o paragraf. regulamin to kto pisal i kto firmuje? tutaj znajdziesz "paragrafy": forum.gazeta.pl/forum/w,90594,96609678,96727007,regulamin_dla_lubiacych_opowiesci_starej_sowy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 14:54 szukajcie paragrafu i to na gwalt,tym bardziej,ze dzisiejsze artystyczne dzielo jest czescia waszej grupy,ktora lka dzien w dzien na temat ponizania ofiar holocaustu. dzisiaj bawimy sie w waszej wersji..traumy postwojennej..faktycznie wspanialy szacuneczek dla tych ofiar. forum.gazeta.pl/forum/w,13,96695036,96695036,Dla_artysty_Perly.html Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 18:51 off_nick napisała: > Najmodniejsze sypialnie XX wieku. > Najlepsze zaś w tym wszystkim jest to, że ten podpis jest PRAWDZIWY. W całej dyskusji o moralności, reklamie, itp. jakoś nie zakwestionowano tego, iż oddaje on rzeczywistość. I to nie tylko tę sprzed 60 lat, ale również jak najbardziej współczesna. Bo miliony ludzi dziś zyją tak, jak ci po lewej stronie zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 19:42 james_bond007 napisał: > off_nick napisała: > > > Najmodniejsze sypialnie XX wieku. > > > > Najlepsze zaś w tym wszystkim jest to, że ten podpis jest PRAWDZIWY. W całej > dyskusji o moralności, reklamie, itp. jakoś nie zakwestionowano tego, iż oddaje > on rzeczywistość. I to nie tylko tę sprzed 60 lat, ale również jak najbardziej > współczesna. Bo miliony ludzi dziś zyją tak, jak ci po lewej stronie zestawu. > Mylisz sie. Miliony ludzi dzis nie zyje w warunkach niemieckich obozow smierci. Po prostu to zdjecie mowi prawde,ale niecala prawde. Ty zas kupujesz to,jakby to byla cala prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 23:10 Należysz do kilkunastu procent najbardziej uprzywilejowanej ludności świata z tzw. krajów rozwinietych (tych sypiających po prawej stronie) i myslisz, że wszędzie jest tak samo? W Zairze głoduje 2/3 ludności, w Bangladeszu czy Etiopii prawie połowa. Ostatnio złapani piraci somalijscy stwierdzili, ze nigdy nie mieli tak dobrze, jak w holenderskim więzieniu, i chcieliby tam zostać na stałe. Na świecie głoduje prawie 900 mln ludzi, a w samej Afryce umiera z głodu 40000 ludzi dziennie. Na świecie jest kilkadziesiąt ognisk konfliktów zbrojnych, w XXI wieku było już ponad 80 wojen i konfliktów zbrojnych, z czego tylko w obecnym roku ponad 10. W Rwandzie w 1994 r. przez 4 miesiące zginęło około miliona ludzi - prawie 10% ludności (dla porównania - straty ludności Polski w II WŚ to ok. 16% ludności przez prawie 6 lat trwania konfliktu). A co działo się w środku tej podobno cywilizowanej Europy w trakcie wojen na terenie byłej Jugosławii? Więc nie mów mi, jak to wspaniale jest w dzisiejszym swiecie. Uważam, że to zestawienie trafnie oddaje dwa oblicza wspólczesnego świata: sytązadowoloną z siebie bogatą mniejszość i wegetującą wiekszość. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 23:25 Wiesz, od tych tragicznych statystyk mam na aqua Aurorke. Marny wysilek,kolego.;) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 23:45 Tuwim, pisząc "Strasznych mieszczan", był wizjonerem. Tego też pewnie nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 16.06.09, 23:52 Widze,ze czytasz,co caromina nabazgrze w afekcie na aqua. Ja oczywiscie nie rozumiem Tuwima,ale poprosze absztysa,zeby mi wylozyl o co temu klaustrofobikowi chodzilo.;) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafPS 16.06.09, 23:57 pozarski napisał: zeby mi wylozyl o co temu klaustrofobikow > i > chodzilo.;) Sorki,te fobie mi sie myla. Tuwim cierpial na agorafobie. To ja cierpie na klaustrofobie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 00:32 pozarski napisała: > Wiesz, od tych tragicznych statystyk mam na aqua Aurorke. Marny wysilek,kolego. > ;) No i? Jakie wnioski z nich wyciagnąłes? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 00:34 A co ci do tego? Jestesmy na forum moderacji,nie na privie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 08:39 Jesli to zestawienie was adminki nie oburza, to ja, ktora cala swoja rodzine stracila wlasnie w tych sypialniach, mam od tej chwili odpowiednie o was adminki zdanie. Dla mnie nie roznicie sie nic od tych piszacych na tym aqvaszambie i powielacie jedynie stereotyp Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 08:41 Mocne,Tomkowa,ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 11:45 Nie wszystko co mnie oburza jest nieregulaminowe i kwalifikujące się do skasowania. I zapewniam, że to dobrze dla forum i nie chcielibyście, żeby moje oburzenie wystarczało do interwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 12:25 Chodzi o to,ze nie oburza cie wystarczajaco i dlatego rozni tacy moga sobie pozwalac na takie niesmaczne wtrety jak ten: forum.gazeta.pl/forum/w,13,96656594,96736067,mentalnosc_wyskrobkow_z_piecow_krematoryjnych.html Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 12:36 siwa napisała: > Nie wszystko co mnie oburza jest nieregulaminowe i kwalifikujące się do skasowa > nia. siwa nie sciemniaj. przeczytaj regulamin albo moj post powyzej ( forum.gazeta.pl/forum/w,654,96658106,96727091,Re_Czy_mam_poszukac_paragrafu_.html?wv.x=2 ). Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 12:46 Oj siwa, siwa. Jedyne co moge odpowiedziec, to marnosc nad marnosciami. Nic nie zrozumialas, dlatego nie bede sie juz wysilac, bo nie warto. Byc moze bawia Cie dowcipy o Mosku, ktory obejmuje komin, bo mysli, ze to jego mamusia. Mnie to nie bawi, wiec jestesmy z innej bajki. Podziwiaj lozka i ciesz sie, ze nie musisz spac na tych pietrowych. Nie mam zamiaru szukac paragrafu. Powiem Ci wiecej. Pomoglas mi (w czym to juz nie takie wazne) i za to Ci dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Czy mam poszukać paragrafu? 17.06.09, 13:13 wlasnie.... ze nie warto to juz wiem od dawna... tu odpowiedzialam bondowi, pokazujac mu idiotyzm jego porownania, i zostalam wycieta... nu, naprawde nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś