yagoda007
15.11.11, 19:39
Witam,
jakiś czas temu dostaliśmy od administratora budynku rozliczenie wody z wezwaniem do zapłaty na ponad 2000pln - dodam, że mieszkamy w męzem tylko we dwójkę, na weekendy zawsze wyjzdzamy więc takie wskazanie jest niemożliwe do zużycia. Z tego co zorientowałam się do tej pory miernik cyrkulacji wody jest cały czas wyłączony w całym bloku,a właśnie przez ten okresy (z wysokim wskazaniem zuzycia wody) był włączony. Proszę o pomoc jak mogę udowodnić, że odczyt był nieprawidłowy. Nie wiem jakie było wskazanie miernika ciśnienia wody przed tym okresem bo nigdy nie był spisywany. Administracja i zarząd wspólnoty nie chcą w żaden sposób nam pomóc rozwiązać tą sprawę więc jestem zdana tylko na siebie. Tydzień temu odcieli nam ciepłą wodę i nie chcą włączyć dopóki nie zapłacimy rachunku, a wiadomo, że jak zapłacimy to już nie odzyskamy.
dodam, że rachunek 2000pln dotyczy okresu 6 miesięcy, podczas których licznik wskazał 160m3 zużycia ciepłej wody. nasze normalne zużycie to około 3-4m3 miesięcznie czyli 18m3 na pól roku. Nie pomagają tłumacznia, żę logicznie myśląć jest to niemożliwe żebyśmy tyle zużyli.
proszę o rady do kogo mogę się zwrócić źeby zidentyfikował problem i pomógł mi go rozwiązać (ktoś z nadzoru budowlanego ?? :/)