5izabela20 18.04.12, 20:28 ...zamiany mieszkania. Czy jej charakter jest nieodwracalny, czy przykładowo po niej nie można już w żąden sposób się wycofać, gdyby się np okazało, że są jakieś ukryte zadłużenia>? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: umowa przedwstępna 19.04.12, 14:21 1.Przedwstępna - czyli można się wycofać, zapewne pod rygorem kary umownej albo utraty zadatku. 2.Ujawnienie okoliczności typu zadłużenie - można łatwo sprawdzić PRZED odpisaniem czegokolwiek. 3.Umowy zamiany może podpisywać właściciel. KONIECZNIE skontaktuj się z włascicielem swojego mieszkania czyli gminą. Już, nie czekaj. Od tego zacznij. Opowiedz im to co nam, zapytaj o biuro, konstrukcję prawną, czy zadzają się i na jakich warunkach... pzdro jeep Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: umowa przedwstępna 19.04.12, 19:48 Cześć ponownie. Mój ADM i Biuro Pani M współpracują doraźnie w mojej sprawie. Jeżeli chodzi o ew. zadłużenia, to na czynszu nie ma, to wiem na pewno. Co do innych - Pośredniczka domaga się, bym wszystko przyjęła "na gębę". Na moje pytania odpowiada zdawkowo i to ma mi wystarczyć! Przecież ja nawet nie widziałam tytułu prawnego do lokalu, na który mam wejść! A wszelkie moje samodzielne działania w tej sprawie kończą się awanturami. Podkreślam, odpowiedź na pierwsze, o czym pisałeś: ADM i "moje" Biuro ( to skrót myślowy, oczywiśćie :), w mojej sprawie współpracują. Poza tym - nie. Wszystko, jak pisałam, odbywa się poza mną i ja nie mam w praktyce żądnego dostępu do informacji. pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-majster.pl Re: umowa przedwstępna 03.07.12, 11:38 Nowe prawo przyznaje nabywcom możliwość odstąpienia od umowy, w przypadku gdy dane w kontrakcie nie będą zgodne z prospektem oraz gdy w umowie zabraknie elementów wymaganych przepisami. zobacz art: www.obud.pl/index,art,1791,szukaj,umowa%20przedwst%C4%99pna,,rynek_nieruchomosci_nowe_przepisy Odpowiedz Link Zgłoś