Gość: Gosc
IP: *.play-internet.pl
27.10.12, 18:24
Witam
Kupiłam mieszkanie na poddasze, nieruchomość zarządzana jest przez spółdzielnie aczkolwiek mieszkanie jest wyodrębnione. W trakcie wymiany okien dachowych okazało się, że folia dachowa jest niewłaściwie zamontowana. Jest to zwykła folia budowlana zamontowana wewnątrz krokwi za pomocą listewek. Napisałam pismo do spółdz. wspólnie z innymi mieszkańcami poddasza do zamocowania membrany dachowej w sposób właściwy. Sąsiedzi mają przecieki w domu. Spółdz. wystosowała pismo, że dach budowany był zgodnie z techn. lat 90 tych. Na spotkaniu z Zarządem, padła propozycja aby powołać rzeczoznawcę, ekspertyza techniczna dachu potwierdziła tylko nasze "żądania", ekspert w trybie natychmiastowym zaleca wymianę wstępnego pokrycia dachowego (blacho-dachówka i membrana). Ponadto udało mi się dotrzeć do projektu budowlanego i okazuje się, że dach został wykonany niezgodnie z projektem (powinno być pełne deskowanie oraz papa). Od momentu wystosowania naszego pisma minęło ponad 5 miesięcy, spółdzielnia milczy, prezes podczas rozmowy tel. powiedział mi, że to jest tylko jego dobra wola aby wykonać remont dachu!! Co powinnam zrobić w tej kwestii aby remont został wykonanay. Nieruchomość ma zgromadzone ponad 100 000 Pln z tytułu funduszu remontowego ale pieniądze w tym roku są wydane na inne nieruchomości:( Nie udzielono mi informacji na temat planów remontowych na rok 2013, powiedziano mi, że jeszcze ich nie ma.