Dodaj do ulubionych

NIeuczciwy najemcą

IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.13, 14:03
Witam,
Nie ja pierwszy szukam porad w sprawie nieuczciwego najemcy, przeczytałem kilkanaście wątków brzmią podobnie ale są sprzed kilku lat.
Moja sytuacja wygląda nastepująco.
najemcy to polsko - niemieckie małżeństwo z trójką dzieci ( wiem że mają pieniądze z niemieckiego socjalu, mają też zarejestrowaną w Polsce firmę )
Najemca nie zapłacił za 2 miesiące opisanego w umowie najmu czynszu, od 5 miesięcy nie płaci za media, demoluje mieszkanie.
Umowę wypowiedziałem zgodnie z warunkami zapisanym w umowie i KC.
Co robić ? jakie znacie sposoby ?
Zgóry dziekuję za rady i pozdrawiam,
W_O
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu poklikaj leniu 18.11.13, 14:46
      masz wyszukiwarkę
      były o tym liczne wątki
      W skrócie: rozpocznij remont, odetnij media, dokonuj deratyzacji, wymontuj okna.
      Ale wszystko rób z głową, wcześniej pisz pisma, zatrudnij do tych ruchów dobrego prawnika, bo możesz wpaść w kłopoty...
      jeep
      • koronka2012 Re: poklikaj leniu 18.11.13, 15:53
        moja znajmowa w przypadku takiego krętacza wynajęła agencję ochrony i kancelarię prawną, którzy w ciągu paru dni pana wyprowadzili. Z tym, że to kosztowne rozwiązanie
        • Gość: Wynajmujacy_oszust Re: poklikaj leniu IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 08:49
          dziekuję za informacje
          Dodam że jestem bezrobotny bez prawa do zasiłku ( wynajmuje mieszkanie ) na koncie ma już 0 zł. Rodzina u której teraz mieszkam zaraz mnie wywali bo nie dokładam się do rachunków. Co na taki stan rzeczy powie ustawodawca ?! Ja właścicel domu mam trafić na bruk i zdechnąć z głodu a zamożni Niemcy na mój koszt mieszkać a fajnym domku i zadłużać mnie u dostawców mediów ?
          • jeepwdyzlu Re: poklikaj leniu 19.11.13, 09:42
            umowy z mediami skoro są na Ciebie (błąd) - wypowiedz
            Napisz pismo, że wymieniasz okno
            Wyznacz termin
            Jak spadnie temperatura do minus 20 przyjedź ze szwagrem i je wyjmij
            Bez okna, prądu i wody za długo mieszkać się nie da...
            ciao
            jeep
            • Gość: Wynajmujacy_oszust ciekawostka IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 15:33
              Wymówiłem dzisiaj umowy z dostawcami energii i wody, w mysl prawa energetycznego oszyst najemca może podpisać umowę na siebie pomimo wypowiedzenia umowy najmu - chore.
              Ale ciekawe co powiecie na to. Mój status:
              1. Jestem bezrobotny jedyne moje źródło dochodu to wynajem lokalu.
              2. Nie mam prawa do zasiłku bo mam "dochody" z wynajmu
              3. Nie mam innej nieruchomości i mieszkam u mamy ( 1300 zł emerytury z czego 750 zł to koszty samych leków )
              4. Mama zaraz mnie wyrzuci bo nie dokładam się do życia i ma rację.
              5. Najemca wygenerował mi długi u dostawców mediów ( prąd, woda, śmieci, internet ) i mogę tych długów nigdy nieodzyskać.
              6. Trafiam na bruk bez grosz z nie swoimi długami
              Co na to Państwo i jego chore prawo ?!
              • jeepwdyzlu Re: ciekawostka 19.11.13, 15:50
                To prawo obowiązuje od 1993 roku i dotyka milionów
                Nie jesteś pierwszy ani ostatni
                Na przyszłość - lepiej się przygotuj do wynajmowania. Przemyśl wszystko, miej lepsze umowy (np najem okazjonalny)
                Media - przepisane na najemcę.
                I starannie wybieraj najemcę - to ważniejsze niż wysokość czynszu.
                Żyję z najmu lokali i można sobie poradzić, mimo hu jo wych regulacji
                Najserdeczniej!
                jeep
                • Gość: Wynajmujacy_oszust Re: ciekawostka IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 15:54
                  Ale co powiesz na mój status ?
                  • Gość: greg Re: ciekawostka IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.13, 10:50
                    a co Jeep ma powiedzieć na twój status? - jak zrobiłeś - tak masz... tylko od ciebie zależy, jak z głową się z tego wymiksujesz.
                    • Gość: Wynajmujacy_oszust Re: ciekawostka IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 10:58
                      Chodziło mi co na to nasze Państwo, ja mogę iść na bruk a oszuści nie ?!
                      • jeepwdyzlu Re: ciekawostka 21.11.13, 14:29
                        nasze Państwo to my
                        głosuj na partie szanujące własność, nie na oszołomów albo narodowych socjalistów
                        I powtórzę: korzystaj z prawa. Np rób remont. Masz wiele możliwości, po prostu o nich nie wiesz. Ale to nie wina Państwa tylko Twoja...
                        jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka