kwiatekdorocia1 06.02.05, 16:01 Mam jeszcze jedno pytanie.Do kogo można się zwrócić o wycenę nieruchomości.Może w internecie jest ktoś taki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Wycena 06.02.05, 16:11 Witaj, kwiatekdorocia1 napisała: > Mam jeszcze jedno pytanie.Do kogo można się zwrócić o wycenę > nieruchomości.Może w internecie jest ktoś taki? Czy pytasz w nawiązaniu do tego Twojego pierwszego wątku? Jeśli tak to wiedz, że dla sporządzenia ewentualnej umowy nie jest wymagana wycena - wystarczy jeśli sami sobie ustalicie rynkową wartość (może dodatek do Gazety w środę, może agencje nieruchomości coś podpowiedzą, a może w Gminie mają orientację a myślę, że tak, ewentualnie Urząd Skarbowy ale ten jak znam życie nie chce udzielać takich informacji, a może gdzieś ktoś w pobliżu sprzedawał podobną nieruchomość i zechce coś podpowiedzieć). Jeśli zupełnie tymi drogami nci Wam sie nie uda ustalić to moze zadzwooń do urzeduskarbowego i zapytaj jakie uprawnienia winien mieć taki rzeczoznawca. Wiesz, że za taka wycenę i tak zapłacicie mu jakieś pieniadze (jakie? nie wiem) stąd lepiej by było, żeby miał takie uprawnienia, które by potem ewentualnie uznawał urząd skarbowy gdyby kwestionował wartość. Bo doprawdy moim zdaniem bez sensu płacić za wycenę tylko na potrzeby aktu, a potem za drugą gdyby US kwestionował wartość a nie uznawał uprawnień tego rzeczoznawcy - rozumiesz mnie tutaj? Pozdrawiam Cię serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatekdorocia1 Re: Wycena 06.02.05, 16:22 Bardzo dziękuję za pomoc.Jest Pani super.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine7 Re: Wycena 22.02.05, 14:30 Uprawnionymi do wyceny nieruchomosci sa licencjonowani rzeczoznawcy z wydanymi państwowymi numerami licencji.Szukaj takich w internecie i w lokalnym Stowarzyszeniu rzeczoznawców majatkowych w Twoim regionie. Odpowiedz Link Zgłoś