agusta2 27.12.06, 15:33 Proszę o informację gdzie można i w jaki sposób zdobyć licencję zarządcy i pośrednika w obrocie nieruchomościami. Proszę o pomoc w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: error Re: licencja zarządcy i pośrednika IP: *.coig.pl 28.12.06, 12:15 Piszesz wniosek do ministra budownictwa, płacisz 1500 złotych i dostajesz na rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 haha - dobre IP: *.teleton.pl 28.12.06, 12:24 Musisz przeczytac ustawę o gospodarce nieruchomosciami z 1997 roku.. w skrócie: musisz miec srednie wyksztalcenie (mialo byc obowiazkowe wyzsze,ale znowu przesuneli ten wymóg o rok) musisz odbyc studiapodyplomowe, albo kierunkowe albo kurs - w afiliowanych przez Ministra instytucjach - uniwesytety, NOT, niektore wyzsze uczelnie.. potem musisz odbyc 6 miesieczna praktykę - albo w biurze (niektórych), albo w formie warsztatu - organizowane przez niektore stowarzyszenia.. potem musisz zdac trudny panstwowy egzamin i tyle zajrzyj na www.pfrn.pl pozdrawiam al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_ma Re: haha - dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:12 al9 - a orientujesz się ile teraz kosztuje praktyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XS Re: haha - dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 18:08 zalezy od biura i miasta?Na warsztatach biora po 3200zl Sa biura, ktore biora mniej niz 3000zl ale i takie co wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 ile kosztuje praktyka IP: 83.168.104.* 28.12.06, 21:34 srednio 3-3.5 tys lepiej nie robic jej w biurze (wim z wlasnego i kolegów doswiadczenia).... w biurach nie ma czasu na rzetelną pracę z praktykantami. Ja mialem kilka lat temu praktykę organizowana przez NOT. Duzo się nauczyłem! Pozdr al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xs a wszystko zalezy od praktykanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:37 jesli idzie na praktyke osoba zielona np. po ochronie srodowiska ze studiami podyplowanymi i nawet nie rozroznia wlasnosci od uztykowania wieczystego,to faktycznie moze byc klopot z taka osoba.Ja robilem w biurze i sam spadlem na gleboka wode,ale najwiecej sie nauczylem, bo mialam wszystko w real a nie w teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: a nie mozna kupić licencji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 19:06 Odpowiedz Link Zgłoś