kgb19 24.05.07, 14:44 Witam, czy myslicie, ze w naszym Józku przydałaby się pierogarnia lub naleśnikarnia? A może tego typu jedzenie na telefon - na zasadzie takiej jak pizza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muffinek2 Re: pierogrania 24.05.07, 14:49 Ja byłabym stałym klientem pierogarni, tyko musiałyby być ruskie. Odpowiedz Link
kowalik26 Re: pierogrania 24.05.07, 14:55 ruskie już "byli" i poszli - teraz ze względów historycznych takie pierogi zwą się legnickimi . A w temacie informuję, że wpisuję się na listę przyszłych klientów. Baaardzo lubię pierogi!! D Odpowiedz Link
muffinek2 Re: pierogrania 24.05.07, 14:57 a dla mnie to i tak będa ruskie, i już! i jeszcze jedną preferencję zgłaszam: pierogi ze szpinakiem, mniam! Odpowiedz Link
kowalik26 Re: pierogrania 24.05.07, 15:20 i w każdym pierogu ze szpinakiem jeden gwoździk. ................................ No co, mówili mi zawsze w szpinaku jest najwięcej żelaza. ) Odpowiedz Link
muffinek2 Re: pierogrania 24.05.07, 15:23 kowalik26 napisał: > No co, mówili mi zawsze w szpinaku jest najwięcej żelaza. ) ale już dawno wiadomo, że to nieprawda, nie słyszałeś? no, choć gwoździk mółby pomóc w podniesieniu ilości żelaza Odpowiedz Link
cinqueterre Re: pierogrania 24.05.07, 16:14 Oj, chcialbym byc optymista i napisac, ze sie pomysl spodoba. Ale nie ma pewnosci. W Radosci tez byla pierogarnia przy rondzie a teraz juz jej tam nie ma. No, chyba, ze juz niedowidze... Ja jestem za, ale musza byc wegetarianskie, nawet te ruskie nie moga byc ze skwarkami (kiedys takie wegetarianskie ruskie zamowilem w knajpce i przyniesiono mi suto polane tluszczykiem ze zwierzatka...). Odpowiedz Link
kowalik26 Re: pierogrania 24.05.07, 16:16 eeee... może to był tłuszczyk pierwszego tłoczenia ze słonecznika a nie ze zwierzątka? Odpowiedz Link
cinqueterre Re: pierogrania 24.05.07, 16:29 A propos jedzenia - widzialem, ze nad stara poczta w Michalinie zawisl byl szyld. Dlatego juz wiem, ze to nie bedzie sklepik dla mnie. Mieso i wedliny. Czyli jak ktos chce sobie wyrychtowac swieza kanapke to wstapi najpierw do piekarni oskroba pozniej po wedlinke i pomidorka... Wszystko w zasiegu kilku metrow. A co z bylym Avocado? Sprawy sie posuwaja? Odpowiedz Link
morkub Re: pierogrania 24.05.07, 17:30 No nie byłym Dziś wieszali tam szyld "Avocado Restaurant" Odpowiedz Link
111majka Re: pierogrania 24.05.07, 17:53 Jestem ZA pierogarnią i ZA Avocado A mamy też nowootwarty punkt cateringowy. Na Sikorskiego między Sklodowskiej a Mickiewicza. Na pewno "macza' w nim palce byly szef bylego Myśliwskiego. Odpowiedz Link
irol05 Re: pierogrania 24.05.07, 17:58 chyba nie masz na mysli pubu czyli popularnego "blaszaka" ani lodziarni Grycana? Jaki punkt cateringowy - kanapki sprzedaja? ) J. Odpowiedz Link
truski1 Re: pierogrania 25.05.07, 08:05 Ja się pisze na pierogi z mięsem, truskawkami, jagodami, naleśniki z serem, owocami, polane bitą śmietaną. Mniam, już mi ślinka cieknie. Odpowiedz Link
111majka Re: pierogrania 25.05.07, 09:09 Ani blaszak, ani Grycan. Jest szyld "catering', coś tam jeszcze na nim. Nie wyglądalo na to, żeby zapraszali do środka, może tylko telefonicznie. No, tak bulo ze dwa tygodnie temu, zerknę jeszcze dzisiaj i napiszę. Odpowiedz Link
do73 Re: pierogrania 25.05.07, 10:04 Ten "punkt cateringowy" działa juz przynajmniej ze 2 lata, albo i dłużej Tylko moze szyldu nie było... Odpowiedz Link
111majka Re: pierogrania 25.05.07, 14:37 Ha ha, bystra jestem To jest kawaleczek za Reymonta. Spory szyld stoi po drugiej strony ulicy, przed torami. Jest bardzo widoczny. Telefon 789 22 45. Odpowiedz Link
surmia pierogi? a może krokiety? 25.05.07, 12:15 Jak pierogi to tylko z kapustą i grzybami. Mogą być ostatecznie z pieczarkami. Krokiety z jajkiem i pieczarkami - pyyyyycha! A do tego barszczyk. Odpowiedz Link
chiste Re: pierogi? a może krokiety? 25.05.07, 12:25 Moga być tez krokiety. Mója tesciówka jest w tych wszystkich cudach mącznych niezrównana. Najbardziej jednak mi podchodzą pierożki z soczewicą w Jej wykonaniu. No i z jagodami, oczywiście. Odpowiedz Link
muffinek2 Re: pierogi? a może krokiety? 25.05.07, 12:27 chiste napisał: > Moga być tez krokiety. Mója tesciówka jest w tych wszystkich cudach mącznych > niezrównana. > Najbardziej jednak mi podchodzą pierożki z soczewicą w Jej wykonaniu. taaaak, z soczewicą! są pyszne, jadłam kiedyś takie w Sejnach, potem już żadne im nie dorównywały Odpowiedz Link