houhou 26.01.07, 14:25 Mógłby mi ktoś polecić solidnego prawnika do zaopiniowania umowy przedwstępnej? Bardzo ogólna jest i obawiam się, że w ostatecznej umowie pojawią się jakieś kwiatki... Pomocy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Prawnik potrzebny IP: 212.76.37.* 26.01.07, 14:39 Tiaaaa, a napisałeś skąd jesteś??? Ja ci polecę kogoś w Zakopanym, a ty jesteś ze Szczecina... :))) Poza tym masz wzory pism, m.in. umowy przed wstępnej tu dom.gazeta.pl/prawo/8,65546,3796110.html Mozę ci sie przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Prawnik potrzebny 26.01.07, 15:11 Aaaa, napisałam, wiesz? Ale skasowałam zaraz później:)))) Sierota... Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: Prawnik potrzebny IP: 212.76.37.* 26.01.07, 15:28 Ale wiesz, tak pomyslałam, że każdy notariusz ci zaopiniuje taka umowę - przecież pójdziesz w końcu do natriusza, nie? Nie musisz sporządzać przedwstępnej umowy notarialanej tylko zwykłą - niech ci tylko poradzi, czy tak jest dobrze, jak masz: i tak na tobie zarobi, jak będzie dla ciebie robił akt notarialny :) Ja tak zrobiłam :) Moja notariuszka to Barbara Krukowicz na al. Waszyngtona, na Pradze Południe - Saskiej Kępie, a sprawy załatwiałam głównie przez panią Beatę. 0 22617 08 82 617 82 07 672 67 10. Doardztwo przed podpisaniem aktu miałam darmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajajaj Re: nie podniecaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:39 i nie reklamuj przecież udzielenie stronie wyjasnień i informacji dotyczących planowanej czynności prawnej i jej skutków dla strony to podstawowy obowiazek każdego notariusza i każdy z nich to czyni, bez łaski i bez wynagrodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: nie podniecaj się IP: 212.76.37.* 26.01.07, 15:55 Nie reklamuję - korzystałam z ich usług i podałam dziewczynie namiary. Czy to dla ciebie problem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BPP Re: nie podniecaj się IP: *.softlab.gda.pl 27.01.07, 19:10 Tyle, że notariusz nie może reprezentować żadnej ze stron i trzeba wiedzieć o co pytać. Naprawdę sądzicie, że notariusz powie: "o nie, droga pani, ta kara umowna jest zbyt niska"? Notariusz sprawdz zgodność postanowień umowy z prawem, a nie na ile chronią one jedną ze stron. Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Prawnik potrzebny 26.01.07, 16:56 Umowę przedwstępną na 100% sporządzę notarialnie. Problem w tym, że mieszkanie kupuję poza Warszawą i akt podpisywany będzie właśnie tam. W każdym razie bardzo dziękuję za namiary, zasięgnę opinii. Odpowiedz Link Zgłoś