Dodaj do ulubionych

Wycena lasu

IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:16
okolice Legionowa, pól hektara
bez mozliwości wycinki, budowy
jak to wycenić, gdzie szukać informacji, pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: antek Re: Wycena lasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:52
      wyceny może dokonać rzeczoznawca majatkowy
      znajdziesz go tutaj
      www.wycena-nieruchomosci.pl/
      • Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 18.02.07, 14:56
        Zależy mi na informacji o cenie rynkowej
        • Gość: antek Re: Wycena lasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:48
          wartość rynkową wyliczy ci własnie rzeczoznawca
          • Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 18.02.07, 19:55
            Jasne, tyle, że zapewne domyślasz się, ze mnie na jego usługi nie stać. Gdyby
            była kasa to i rzeczoznawca szybko by sie znalazł. Nie jest problemem znaleźć go
            w internecie. szcczególnie w warszawie.
            Ja nie dysponuję gotówką a muszę podać cenę, by móc zazałatwiać sprawy spadkowe.
            Zdarza się chyba ktoś niekasiasty w internecie?
            Ale dzięki za wyjaśnienia:)
            • Gość: radd Re: Wycena lasu IP: *.ampionet.pl 18.02.07, 20:27
              Zalezy jaki to las i ile ma lat, czy przy drodze, czy przy jeziorze, czy sa tam
              grzyby itp, czy blisko sa zabudowania a co za tym idzie moze jest kawalek ziemi
              na dzialce to przekwalifikowanuia na budowlana, rekreacyjna dzialke itp,
              srednio pol h lasu moze byc warte od 15tys do 40tys
              • Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 18.02.07, 21:13
                Dzięki.
                To już mi pomaga. Las bez prawa doo zabudowy i wycinki, przewidywany w planach
                zagospodarowania jako las. Leży naterenie wsi. Zatem kto chce w nim brudzi. Mam
                go wycenić, by przeprowadzić sprawę spadkową. Taki to kłopot mam. Za to nie mam
                na rzeczoznawcę.
                Jeszcze raz dzięki:)
                • Gość: kar_ma Re: Wycena lasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:12
                  Jaka powierzchnia tego gruntu, jakie nachylenie terenu, ile lat ma ten las
                  (drzewa stare, nowe?), sadzony czy rośnie naturalnie, jakie gatunki drzew.

Spróbuję pomóc ale potrzebuję więcej danych.
                  • Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 20.02.07, 14:59
                    Pól hektara.Tteren płaski. Las sadzony po wojnie. Nie znam szczegółów.
                    Drzewostan raczej mieszany, z przewagą liściastych /?/ trochę krzywych, choc
                    wysokich sosen, podobno w złym stanie.
                    W pobliżu - 100-150m - tory kolejowe.
                    Ma być las, wg planu, wycinka tylko sanitarna.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Zależy mi na cenie szacunkowej, by się
                    dogadać w sprawie spadkowej. Wyobrażenia o wartości są bardzo rozbieżne.
                    Ktoś mi powiedział o cenie notarialnej, ale nie potrafię ustalić co to takiego.
                    Pozdrawiam, liczę na odpowiedź:)
                    • Gość: janka Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:58
                      pomogą
                      • Gość: Mam Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.chello.pl 20.02.07, 16:23
                        Serio?
                        Dzięki:)
                        • Gość: janka Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:10
                          serio, tam maja taką wiedzę i jesli tylko trafisz na życzliwych to pomogą
                          • Gość: Mam Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.chello.pl 20.02.07, 20:31
                            Jeśli trafię na zyczliwych. Zobaczymy,jak się uda. A Tobie za Twoją życzliwość
                            bardzo dziękuję. To takie swiatełko w mojej dość trudnej sytuacji.
                            Serdecznie pozdrawiam:))
                            • mam6lat Re: zadzwoń do nadlesnictwa 21.02.07, 01:28
                              las prawdopodobnie jest na VI kl. gleby, która w woj maz. kosztuje wg aktualnych
                              gusowskich danych ok 6 tys./ha
                              + cena nasadzen zalezna od wieku, stanu fitosanit. i składu gat.
                              jesli jest z przeznaczeniem tylko pod las - to jej wartośc nie podskoczy rynkowo
                              ;) do ceny działek rekreac. czy budowlanych;
                              koszt może ci pomóc oszacować pracownik gminy i
                              pracownik lokalnego (nad)leśnictwa;
                              na SGGW i chyba SGH sa studia z wyceny drzewostanu i nasadzen roslinnych - moze
                              tam zwróc sie o porade
    • zegmarek Re: Wycena lasu 21.02.07, 15:24
      Myślę że jego wartość rynkowa nie jest większa niż 10.000 zł. za ha

www.doradca.gratka.pl
      • Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:17
        Serdecznie dziekuję za Waszą pomoc.
        Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka