Gość: Mam IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:16 okolice Legionowa, pól hektara bez mozliwości wycinki, budowy jak to wycenić, gdzie szukać informacji, pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antek Re: Wycena lasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:52 wyceny może dokonać rzeczoznawca majatkowy znajdziesz go tutaj www.wycena-nieruchomosci.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 18.02.07, 14:56 Zależy mi na informacji o cenie rynkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Wycena lasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:48 wartość rynkową wyliczy ci własnie rzeczoznawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 18.02.07, 19:55 Jasne, tyle, że zapewne domyślasz się, ze mnie na jego usługi nie stać. Gdyby była kasa to i rzeczoznawca szybko by sie znalazł. Nie jest problemem znaleźć go w internecie. szcczególnie w warszawie. Ja nie dysponuję gotówką a muszę podać cenę, by móc zazałatwiać sprawy spadkowe. Zdarza się chyba ktoś niekasiasty w internecie? Ale dzięki za wyjaśnienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radd Re: Wycena lasu IP: *.ampionet.pl 18.02.07, 20:27 Zalezy jaki to las i ile ma lat, czy przy drodze, czy przy jeziorze, czy sa tam grzyby itp, czy blisko sa zabudowania a co za tym idzie moze jest kawalek ziemi na dzialce to przekwalifikowanuia na budowlana, rekreacyjna dzialke itp, srednio pol h lasu moze byc warte od 15tys do 40tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 18.02.07, 21:13 Dzięki. To już mi pomaga. Las bez prawa doo zabudowy i wycinki, przewidywany w planach zagospodarowania jako las. Leży naterenie wsi. Zatem kto chce w nim brudzi. Mam go wycenić, by przeprowadzić sprawę spadkową. Taki to kłopot mam. Za to nie mam na rzeczoznawcę. Jeszcze raz dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_ma Re: Wycena lasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:12 Jaka powierzchnia tego gruntu, jakie nachylenie terenu, ile lat ma ten las (drzewa stare, nowe?), sadzony czy rośnie naturalnie, jakie gatunki drzew. Spróbuję pomóc ale potrzebuję więcej danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 20.02.07, 14:59 Pól hektara.Tteren płaski. Las sadzony po wojnie. Nie znam szczegółów. Drzewostan raczej mieszany, z przewagą liściastych /?/ trochę krzywych, choc wysokich sosen, podobno w złym stanie. W pobliżu - 100-150m - tory kolejowe. Ma być las, wg planu, wycinka tylko sanitarna. Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Zależy mi na cenie szacunkowej, by się dogadać w sprawie spadkowej. Wyobrażenia o wartości są bardzo rozbieżne. Ktoś mi powiedział o cenie notarialnej, ale nie potrafię ustalić co to takiego. Pozdrawiam, liczę na odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:58 pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.chello.pl 20.02.07, 16:23 Serio? Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:10 serio, tam maja taką wiedzę i jesli tylko trafisz na życzliwych to pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: zadzwoń do nadlesnictwa IP: *.chello.pl 20.02.07, 20:31 Jeśli trafię na zyczliwych. Zobaczymy,jak się uda. A Tobie za Twoją życzliwość bardzo dziękuję. To takie swiatełko w mojej dość trudnej sytuacji. Serdecznie pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: zadzwoń do nadlesnictwa 21.02.07, 01:28 las prawdopodobnie jest na VI kl. gleby, która w woj maz. kosztuje wg aktualnych gusowskich danych ok 6 tys./ha + cena nasadzen zalezna od wieku, stanu fitosanit. i składu gat. jesli jest z przeznaczeniem tylko pod las - to jej wartośc nie podskoczy rynkowo ;) do ceny działek rekreac. czy budowlanych; koszt może ci pomóc oszacować pracownik gminy i pracownik lokalnego (nad)leśnictwa; na SGGW i chyba SGH sa studia z wyceny drzewostanu i nasadzen roslinnych - moze tam zwróc sie o porade Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: Wycena lasu 21.02.07, 15:24 Myślę że jego wartość rynkowa nie jest większa niż 10.000 zł. za ha www.doradca.gratka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Wycena lasu IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:17 Serdecznie dziekuję za Waszą pomoc. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś