zgloska 17.04.07, 21:23 Co mi grozi jeżeli US wystąpi z pytaniem skąd wzięłam pieniądze na kupno mieszkania a je nie jestem w stanie udowodnić skąd je mam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxxxx Re: Co mi grozi?? IP: *.infinity.net.pl 17.04.07, 21:37 czytałem ostatnio o takiej sprawie jak twoja , dowalają podatek .Nie napiszę jaki żeby zbytnio nie denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Co mi grozi?? 18.04.07, 01:14 Z prostytucji,to chyba jedyna działalność legalna,nieopodatkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora :DDDDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:01 ale w pewnym sensie jest to logiczne wyjście..tylko czy akceptowalne:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalesiu Re: Co mi grozi?? IP: *.mikronika.com.pl 18.04.07, 08:05 Grozi Ci 75% podatek dochodowy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=624&w=60661487 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strapiona Re: Co mi grozi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:56 niestey 75 % podatek od dochodów nie ujawnionch Z tą prostytucją też jest pewien problem bo słyszałam ,że od kogoś tam zażądano listy usługobiorców.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zgloska Re: Co mi grozi?? 18.04.07, 21:04 Chodzi o to, że: Od najmłodszych lat wychowywali mnie dziadkowie, dostawałam rente rodzinną po zmarłych rodzicach. Babci nie miała zaufania do instytucji banków itp. więc pieniądze trzymała w tzw. "skarpecie", po śmierci dziadków otrzymałam większą część mieszkania w spadku i kupiłam swoje własne. Jestem w stanie udowodnić większą część pieniędzy- spadek, mniejszą-lokata, ale pozostałej części już nie. Ta najmniejsza część to właśnie ta "skarpeta", którą babcia mi dała tuż przed pójściem do szpitala. Mam rozumieć, że będę musiała zapłacić 75% podatku od tej kwoty ze "skarpety" jak mnie US wezwie na "spowiedź" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Co mi grozi?? IP: 213.77.121.* 18.04.07, 21:12 Ta skarpeta jest bardzo logiczna. Przecież dziadkowie mieli prawo Cię utrzymywać za swoje pieniądze a Twoje odkładać dla Ciebie. Jednak to sliski temat i może być kosztowny-dowiedz się w dobrej kancelarii. Najlepsze kancelarie to te prowadzone przez najbliższych z rodzin pracowników aparatu skarbowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Co mi grozi?? 21.04.07, 00:19 podatek wg stawki 75% od dochodów nieujawnionych przeczytaj ten artykuł: www.money.pl/archiwum/artykul/fiskus;bedzie;scigal;kupujacych;mieszkania,192,0,225728.html Może nie jest tak, że nie mozesz uprawdopodobnić pochodzenia środków? Przygotowując komentarz do tego artykułu trochę badałam tę kwestie więc to nie jest tak od razu "tadam"! i 75% z buta, organy się też musza trochę pogimnastykować, a może jednak przynajmiej w jakimś zakresie jesteś w stanie wykazac źródłą. Odpowiedz Link Zgłoś