Dodaj do ulubionych

ulga odsetkowa a meldunek

08.05.07, 11:01
Czy brak meldunku w lokalu nabytym za kredyt nie pozbawia prawa do ulgi ? Czy
coś na ten temat wiecie ? Macie interpretacje urzędów skarbowych ? Czy
podpisując umowe kredytową z bankiem pod koniec 2006 roku i podpisując akt
notarialny z deweloperem w 2007 roku i nie meldując się w mieszkaniu, za
które spłacam odsetki mogę korzystać z ulgi odsetkowej ???
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ulga odsetkowa a meldunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:00
      A co ma do tego meldunek? Masz być właścicielem i tyle.
      • optymista555 Re: ulga odsetkowa a meldunek 08.05.07, 12:18
        Tez tak myslałem dopóki nie przecyztałem interpretacji w jednym z czasopis
        poświeconych nieruchomosciom, ze trzeba byc zameldowanym. Ale nie zostało to
        poparte zadnym artykułem w ustawie. Lepiej dmuchac na zimne , stąd moje pytanie
        własnie czy ktoś z Was spotkał się z taką interpretacją. Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: ulga odsetkowa a meldunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:37
          Przytocz interpretację, to ją ocenimy. A może to dotyczylo nowego stanu
          prawnego po prostu.
          • Gość: gość Re: ulga odsetkowa a meldunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:39
            Cofam, stan prawny się nie zmienił.Problem może być "w zaspokajaniu własnych
            potrzeb mieszkaniowych". No ale żądanie meldunku to już gruba przesada.
        • miriam_73 Re: ulga odsetkowa a meldunek 10.05.07, 09:39
          a możesz podać jakiś "namiar" na taką interpretację?
          • Gość: iza Re: ulga odsetkowa a meldunek IP: 156.17.100.* 11.05.07, 09:12
            Ja też mam pytanie dotyczące tej ulgi: czy przysługuje ona jeśli kupiłam stan
            surowy zamknięty (nie od dewelopera) i buduję? jest to budowa, ale czy to
            raczej nie rynek pierwotny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka