Gość: mmma13 IP: 80.48.165.* 01.12.07, 20:23 chce wykupic od wspolnoty mieszkaniowej adoptowany kilka lat wczesniej strych czy wspolnota mieszkaniowa ma dowolnosc przy ustalaniu za jaki % wartosci moze mi go sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa19722 Re: wykup adaptowanego strychu 02.12.07, 11:35 ma dowolność tez wykupuje załatwiania duzo i duzo kasy to kosztuje,macie przekształcone uzytkowanie wieczyste gruntu na własność bez tego nie kupisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: wykup adaptowanego strychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 12:29 "macie przekształcone uzytkowanie wieczyste gruntu na własność bez tego nie kupisz " bzdura nie ma znaczeczenia czy grunt w użytkowaniu w. czy własność. to na pewno nie jest przeszkodą. nie wierzysz - dzwoń do np. notariusza Odpowiedz Link Zgłoś
ewa19722 Re: wykup adaptowanego strychu 04.12.07, 22:35 znawca ty własnie teraz pleciesz bzdury jestem na bierząco ,bo od czerwca nie mogę wykupic bez przekształcenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: wykup adaptowanego strychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 10:07 no widzisz, a ja właśnie wykupiłem strych, gdzie działka jest w użytkowaniu wieczystym. ani gmina, ani wspólnota, ani notariusz, ani nikt inny nawet się nie zająknął, że to może stanowić jakiś problem. Użytkowanie mam na 99lat. Tak jest przynajmniej w Warszawie. Może tam gdzie mieszkasz obowiązuje inne prawo, nie będę się kłócił. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa19722 Re: wykup adaptowanego strychu 05.12.07, 19:20 a masz juz wpis do księgi wieczystej ,bo u nas tez kupili i sędzina nie wpisała ,sprawa w sądzie i czekamy na wyrok , Odpowiedz Link Zgłoś