Dodaj do ulubionych

Warunkowe prawo odkupu...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:05
Witam,

Mam taki problem, ze kupuje mieszkanie od spadkobiercy i oni chca koniecznie zapis o odkupie. Interesuje mnie w zasadzie tylko czy można zapisac warunkowe prawo odkupu?? Warunek mialby byc taki, ze jakbym chcial sprzedac to mieszkanie to wtedy maja prawo odkupu. Spadkobiercy chca sie zabezpieczyc przed tym zebysmy nie sprzedali tego mieszkania, gdyz cena jest nizsza niz rynkowa ze wzgledow na dlugie zamieszkiwanie tam przeze mnie(cos w rodzaju kwaterunku). Jak mozna w umowie sprzedazy zabezpieczyc im taka ewentualnosc??

Z gory dziekuje za odpowiedzi

Pozdrawiam
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: al9 Re: Warunkowe prawo odkupu... IP: *.teleton.pl 21.03.08, 11:52
      właśnie tak działa prawo odkupu....
      Chcą - prosze bardzo
      Mylą się, jesli myślą, że odkupia po cenie z aktórą Ci sprzedali...
      Prawo odkupu działą po nowej cenie rynkowej...
      Tobie ganz egal...
      Pozdr
      al
      • Gość: Marcin Re: Warunkowe prawo odkupu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:14
        Prawo odkupu - z tego co sie dowiedzialem dziala tak, ze jak sobie wymysla ze
        chca to mieszkanie spowrotem to przychodza i MUSZE im je sprzedac....pytanie czy
        sie myle??
        • Gość: radzik Re: Warunkowe prawo odkupu... IP: *.kos.vectranet.pl 22.03.08, 13:00
          Mylisz się. Jeśli zdecydujesz się sprzedać, to oni jako pierwsi mają prawo zakupu. Albo po cenie przez was wspólnie ustalonej o ile byście się dogadali, lub po cenie, po jakiej zadeklarowałby się jakikolwiek inny potencjalny nabywca.
          • Gość: franc Re: do radzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 12:57
            mylisz prawo odkupu z prawem pierwokupu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka