Dodaj do ulubionych

Do kiedy PIELUCHOWANIE???

27.06.04, 23:07
Witam wszystkich.Mam takie pytanko moja myszka ma 3,5 miesiąca i nie wiem czy
jeszcze mam wkładać jej dodatkową pieluchę(wkładam tetrową na pampersa).Co
prawda za parę dni mam wizytę u pediatry ale może mi doradzicie jak to u Was
było??

czekam - mamaDusismile
Obserwuj wątek
    • nicole369 Re: Do kiedy PIELUCHOWANIE??? 28.06.04, 10:23
      A miałaś kontrolę u ortopedy?Moja córa miała kontrolę bioderek w 6tyg.i 12
      tyg.Wszystko jest ok i już nie musi być szeroko pieluszkowana.
      • ministrowa Re: Do kiedy PIELUCHOWANIE??? 28.06.04, 10:52
        Dzięki za przypomnienie o ortopedzie.Mała jest wcześniaczkiem i mamy wiele
        różnych kontroli - okulista, audiolog, neurolog.Wszystko u niej jest w jak
        najlepszym porządku i o ortopedzie całkiem zapomniałam smile
    • basiuniagp czy to konieczne??? 28.06.04, 16:12
      A ja korzystając z okazji mam pytanie-czy szerokie pieluszkowanie jest
      konieczne, niezbędne? Moja niunia używa pampersów i jak mam jej założyć na to
      jeszcze tetrę, to mam wrażenie że zaraz się zaparzy w tym kompresie!
      Tymbardziej, że jest coraz cieplkej.
      • matylda04 Re: czy to konieczne??? 30.06.04, 21:28
        Myslę, ze to nie jest konieczne.Czytałam kiedys w gazetce Pampersa że jezeli
        uzywasz ich pieluch i wszystko jest w porzadku szerokie pieluchowanie nie jest
        potrzebne.Pieluszki są tak wykonane, że nóżki są szeroko odwiedzione.Ja wcale
        nie pieluchowałam dodatkowo mojego synka i rozwinął sie prawidłowo.Życzę
        wszystkiego najlepszego...
        • oliwkap Re: czy to konieczne??? 03.07.04, 21:37
          Nie zgodze sie z Tobą. dziś widziaam miesięczne dziecko w Pampersie i wcale nie
          miao szeroko odwiedzionych nóżek. W szpitalu, w którym rodziła pediatrzy
          zalecaja podwojne pieluchowanie wszystkim maluchom do 3 miesiaca. MOja córcia
          miała kontrolę u ortopedy w 6 tygodniu i w 4 miesiącu i dopiero wtedy lekarz
          pozwolił nie pieluchować jej podwójnie, ale kazał czesto kłaśc na brzuszku, a
          na rękach trzymać tak, by jej brzuszek przy moim brzuchu i nóżki były szeroko
          odwiedzone. Teraz ma 7 miesiący i nosze ją na biodrze, to też dobra pozycja, bo
          nóżki sa jak u zabki smile
    • krystyna.piskorz Re: Do kiedy PIELUCHOWANIE??? 04.07.04, 22:54
      Jak pieluszkować i do kiedy zależy indywidualnie od dziecka. Decyzje powinien
      podjąc lekarz ortopeda. Poza pieluszkowaniem takie samo działanie ma noszenie
      dziecka z nóżkami w obwodzie. Pozdrawiam
      • driadea Re: Do kiedy PIELUCHOWANIE??? 05.07.04, 23:43
        Wcześniaczki to na pewno inaczej, ale zdrowe, donoszone dzieci nie muszą być
        pieluchowane. Moja jest tego przykładem smile NIGDY nie iala dodatkowej piluszki.
        Pozdrawiam, Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka