Dodaj do ulubionych

problemy z kupka

10.09.04, 16:06
Prosze o rade. Jestem mamą 5 tygodniowej Oliwki. Od 3 dni mała ma problemy z
kupą. Cała się napina, robi aż czerwona z wysiłku. Kupka wygląda normalnie
ale przez te problemy Oliwka krzyczy i widać ze bardzo cierpi. Myslalam ze to
kolka ale nie ma regularnych godzin bolesci. Karmię piersią i jestem na
ostrej diecie, nie sądzę aby to było związane z moją dietą-z obawy o Malutką
nie jem już prawie nic. Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • viktoria78 Re: problemy z kupka 13.09.04, 03:30
      Witaj,

moja mala ma skonczone 3 miesiace, ale ok. 5-6 tygodnia pojawily sie u niej
      podobne problemy z wyproznieniem. Rowniez karmie piersia. Mala miala problem az
      do momentu kiedy to znajoma poradzila mi, by codziennie jesc owsianke z
      prawdziwego zdarzenia, czyli nie procesowane ziarno owsa, zmielone
      wlasnorecznie np. w mlynku do kawy i zagotowane. Swietnie smakuje z rodzynkami,
      lyzeczka cukru i mlekiem. Nie wiem, czy to zbieg okolicznosci, ale malej
      przeszlyu wszystkie probelmy z brzuszkiem w dzien po rozpoczeciu jedzenia
      przeze mnie takiej wlasnie potrawki. Aha, biore rowniez 4 piguly witaminy C -
      zupelnie bezpiecznej przyu karmieniu.

POwodzenia,

wiktorka
    • edi244 Re: problemy z kupka 13.09.04, 23:36
      A może to nie problem z kupką tylko z gazami. Mój 2 miesięczny synek też tak sie zachowuje od można powiedzieć urodznia. Kupka również jest normalan, robi ją raz dziennie bez wysiłku natomiast wciągu dnia miewa atki kolki jelitowej spowodowanej lekkimi wzdęciami. Pomagam mu wówczas delikatnym masażem brzuszka, doginaniem nóżek, noszeniem i kładzeniem na brzuszku. Zauważyłam też że lepiej się czuje gdy ma uniesione w czasie ataku nóżki lub czasmi gdy leży troszkę wyżej. Podawałam mu również infacol a teraz mam zamiar spróbować wody koperkowej. Niezastąpiona jest również herbatka z koperku, którą możesz sama pić lub podając słabiutką dziecku gdy ją dopajasz. ja osobiście daję mojemu 2 miesięcznemu synkowi herbatkę rumiankowo-koperkową. Pozdrawim i życzę zdrowia
      ----
      Edyta z Kamilkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka