ela73 27.10.05, 15:38 Czy może już wiadomo jak to z tym atestem? Sprawdziłam dzisiaj w sklepie i nalepka na proszku sensitive głosi, że pozytywne badania Centrum Zdrowia Dziecka. Czy mogę prac ubranka dla nowordka czy lepiej w innym proszku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isabelle30 Re: Persil raz jeszcze 28.10.05, 10:49 noworodkowi najlepiej prac w czystej wodzie, ewentualnie w platkach mydlanych i sto tys wyplukac. na proszki dzieci szybko reaguja uczuleniami. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Persil raz jeszcze 01.11.05, 22:42 Sprobuj JELPA- rewelacja i rzadko uczula, jest jedynym proszkiem polecanym przez Towarzystwo Alergologiczne. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Persil raz jeszcze 02.11.05, 12:04 Polecam Jelp ,sama go używam i synkowi nic nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
madaw Re: Persil raz jeszcze 02.11.05, 14:32 A ja polecam proszek Lovela.Uzywalam go od samego poczatku i uzywam do dzis.Mala ma juz 1,5 roczku.Nigdy nic jej nie bylo po nim.papa. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Persil raz jeszcze 02.11.05, 20:46 Oj Lovela jednak często uczula - jeżeli masz podejrzenie alergii to nie ryzykuj i użyj Jelpa. My od miesiąca używamy Persila i jest ok ale wcześniej tylko Jelpa. Trzeba minimalizować ryzyko przy noworodku. Odpowiedz Link Zgłoś
ela73 Re: Persil raz jeszcze 03.11.05, 07:50 Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Persil raz jeszcze 07.11.05, 13:31 Powtórzę raz jeszcze, nie badaliśmy w IMiD Persilu, więc nie mogę go z czystym sumieniem polecać do prania rzeczy maluchów. Pozytywnie zaopiniowane przez nas dla niemowląt są Jelp i Jelp Color, proszek i płyn do prania Lovela, proszek Dzidziuś, proszek Cypisek, płatki i płyn do prania Bebi. I proszę pamiętać o nastawianiu dodatkowego cyklu płukania. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka1975 Re: Persil raz jeszcze 10.11.05, 12:01 Moja corka ma 7tyg. od poczatku piore jej rzeczy w Persil i nic jej nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Persil - bubel okrutny 12.11.05, 12:34 Kupiłam niestety Persil Sensitive. Mój 6 tygodniowy maluszek został obsypany uczuleniem. Persil nie ma charkateru dzicięcego, ostro pachnie zwykłym enzymatycznym proszkiem. TO NIE JEST PROSZEK DLA NIEMOWLĄT. Ciekawe co to za atest z Centrum Zdrowia Dziecka. Wracam do proszku Dzidziuś i Loveli. Odpowiedz Link Zgłoś