jagienka_26 02.11.05, 14:13 Chciałam zapytać Panią Doktor jak mam przygotować 8,5 miesięczną dziewczynkę do pobrania moczu do analizy???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata.jazdzyk Re: Badanie moczu!!! 02.11.05, 19:56 Przed pobranien moczu należy dziecko podmyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vanik Re: Badanie moczu!!! 04.11.05, 10:54 Myślę że poprostu nie wiesz jak zebrać mocz malutkiej do analizy ? Musisz kupić w aptece specjalne woreczki na mocz ( sa inne dla dziewczynek inne dla chłopców) i po umyciu przykleić w opowiednie miejsce. Nie wiem jak u dziewczynki ale ja ze swoim synkiem musiałam zmarnować kilka woreczków, bo mu się zawsze siusiak gdzieś zaplątał i siki były wszędzie..ale nie w woreczku pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
asia823 Re: Badanie moczu!!! 04.11.05, 10:58 Jednak najbardziej wiarygodny wynik jest wtedy gdy złapiemy mocz. Ja kupuję sterylne pojemniczki w aptece i siedzę nad małą aż nasiusia. Czasami to trwa ale trzeba być cierpliwym. Odpowiedz Link Zgłoś