Dodaj do ulubionych

woda mineralna

04.06.03, 22:57
Na bazie jakiej wody mineralnej przygotowywac posiłki dla dziecka. Do jakiego
wieku stosowac wodę mineralną. Żywiec ma pozytywna opinie IMiD jeśli dobrze
pamiętam a w Newsweeku ukazał się artykuł, w którym stwierdzono że ta woda ma
przekroczone normy jeśli chodzi o jakieś bakterie (art. porównywał różne wody
mineralne).
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: woda mineralna 06.06.03, 10:40
      Strasznie mi przykro, ale trafiła Pani pod zły adres. Woda do picia to nie
      kosmetyk, namawiam na telefon do Zakładu Żywienia IMiD (022-632-34-51 w. 234).
      Tam na pewno uzyska Pani odpowiedź. Pozdrawiam.
      • agga_w Re: woda mineralna 10.06.03, 08:16
        Bardzo proszę, żeby osoba, której uda(ło) sie dodzwonić na podany przez P.
        Ekspert numer telefonu podzieliła się informacjami, które tam uzyska(ła) za
        pośrednictwem tego forum. Ja próbowałam się dodzwonić na ten numer, ale jak na
        razie bez powodzenia. Agnieszka
    • paula101 Re: woda mineralna 09.06.03, 14:34
      też czytałam
      moim zdaniem z wodą mineralną u dzieci trzeba bardzo uważac, bo składniki
      mineralne moga uszkodzić nerki.
      ja kupiłam po prostu filtr Brita, ale nie wiem, czy on coś pomaga. zauważyłam
      tylko, że nie odkłada się kamień
    • rozalk Re: woda mineralna 19.06.03, 15:16
      stosuję zwykłą wode z kranu i jest wszystko w porządku z moją dzidzią.Jednak
      wiem, że woda w mojej miejscowości CZERWIEŃSK woj.lubuskie jest "zdatna" do
      piciai zawiera wystarczającą ilość fluoru.Przebadana przez pediatrę.
    • krak2018 Re: woda mineralna 23.05.18, 17:45
      Kochani dostałam wode Nowo hucianka - z poczatku myslałam, że to żart, ale patrzę na etykietę, mineralizacja około 2100 mg/l; nalana w Krynicy i to aż z czterech różnych ujęć. W smaku rewelacyjna, pomimo wysokiej mineralizacji nie jest ani za słona, ani żelaziana - no i jest niegazowana, choć po ptworzeniu butelki gaz się wydobywa, a następnie woda staje sie - niegazowana - nie wiam jak oni to zrobili?? No największym zaskoczeniem było dla mnie to, że woda jest Alkaliczna. Kurcze, kozak. Polecam zwłaszcza, że nie kosztuje kilkunastu złotych, tylko bodajże 4smile Polecam Krycha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka