niuch84 26.08.07, 10:14 Może mnie wyśmiejecie ale w czym pierzecie ubranka waszych maluchów??I czy pierzecie je razem w pralce czy w rekach osobno( jak ja )Piorę w lovelli a Moja córeczka ma przeszło 5 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdasiemka Re: pranie 26.08.07, 10:18 na początku prałam w Loveli. mały ma niecałe 4 miesiace, a ja od ponad miesiaca piorę jego ciuszki w normalnych proszkach razem z naszymi w pralce. Nic mu nie jest i nigdy nie było od tego. Ale zostałam skrytykowana na innym forum za to, więc nie będę Cię przekonywać, ze robię dobrze)) Odpowiedz Link Zgłoś
niuch84 Re: pranie 26.08.07, 10:21 krytyka hmmmm pewnie robią podobnie ale dzięki. Bo już mnie męczyło to pranie w rekach i osobno itd Odpowiedz Link Zgłoś
paaszczak Re: pranie 26.08.07, 10:29 Ja robię dokładnie tak samo. Na początku prałam w Jelpie, starałam się oddzielać od naszych, ale przeważnie brakowało mi do zapełnienia pralki więc i coś naszego dorzucałam. Potem zaczęłam prać w normalnych proszkach z naszymi płucząc dokładniej ale nie używałam płynu do płukania. A od jakiegoś 5 miesiąca życia piorę z naszymi z płynem do płukania, ciągle z dokładniejszym płukaniem. Ale ostrożnie zmieniałam proszek. Na szczęście jest ok. Ale szwagierka do tej pory swojej 4,5 latce pierze ręcznie w płatkach mydlanych, ba Mała jest alergiczką. Więc zależy od dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
magdasiemka Re: pranie 26.08.07, 10:31 Mój Julek niby też alergik ( w drugim tyg. życia dostał wysypki od pampersów). Ale zaryzykowałam, bo, tak, jak mówicie, pranie osobno wszystkich ciuszków jest męczące i kosztowne Piorę w Vizirze i persilu, płuczę w płynie do płukania. Włączam tylko dodatkowe płukanie Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: pranie 26.08.07, 10:42 Od poczatku piore w zwyklych proszkach, razem z naszymi rzeczami. Na poczatku tylko bez plynu do plukania. Pozniej sprobowalam z plynem do plukania. Malemu nic nie bylo, wiec i ten dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: pranie 26.08.07, 15:53 Ja o zwykłych proszkach mogę zapomnieć. Córka ma uczulenie nawet na Jelp. Pozostają płatki mydlane. Ale nawet gdyby nie miała alergii to nie prałabym jej rzeczy w zwykłym proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: pranie 26.08.07, 16:00 piorę w Jelpie i oddzielnie, ale przymierzam się do przejścia na zwykły proszek - plamy z kupy nie chcą schodzić czekam tylko, aż skończy się Jelp i spróbuję kilka ciuszków w zwykłym proszku z naszymi rzeczami. u mnie jakoś nie ma problemu z zapełnieniem pralki przynajmniej do połowy i włączeniem prania na 1/2 zawartości. Odpowiedz Link Zgłoś