Dodaj do ulubionych

Wanecki: Przeszczep serca?

26.09.09, 10:27
Pan Wanecki bardzo celnie napisał:...żeby je wykorzystać
(możliwości aranżu występów), trzeba mieć plan, a nie hasło o nowych
sercach...
Co pan na to - panie Woźniak? Co pan na to - panie Bury? Skrajnie i
tendencyjnie przedstawiali panowie mieszkańców, którzy jakoby
chcieli " zrobić czytelnię" ze Starego Rynku. A tu odezwali się
mądrzy ludzie - nie w stylu tych których wpisy pan zacytował pod
artykułem - którzy mają koncepcję i niestety - POPIERAJĄ I CHCĄ
koncertów w innych miejscach. A ta babcia, z której obaj zrobiliście
głupka - jest jednak mądrą babcią, skoro chce kameralnych imprez na
starówce, które współgrałyby z miejscem i klimatem. I okazało się -
że poza waszymi kilku klakierami jednak większość dokładnie mówi
to, co babcia. Ale zamiast uruchomić logiczne myślenie - jak zwykle
musieliście się udać do autorytetów, bo sami obnażyliście własną
nieudolność myślenia. Cieszę się, że są ludzie wyważeni i obiektywni
i dzięki nim idea babci ( oplutej przez "petów,konradów i
antymocherów") triumfuje. Pora ustąpić panie Bury i dopuścić na pana
stanowisko ludzi z wyobraźnią, którym chce się jeszcze coś wymyśleć
i robić, a nie sztampowo: Stary Rynek. To samo - pan Woźniak. Coś
kiepściutko z tym piórem. Tym razem nie udała się manipulacja. Może
pan zacytuje w sojej gazetce wpisy np. towwiesława, któremu pana
poziom intelektualny i pisarski nie urasta do pięt. Na to zapewne
nie będzie pan miał odwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: do rzeczy pWanecki Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano! IP: *.102.c86.petrotel.pl 26.09.09, 11:48
      Panie Wanecki, rzeczniku lekarski OIL w Płocku, pisz pan do rzeczy
      na tematy służby zdrowia i odpowiedz dlaczego w Szpitalu na
      Winiarach pokazali drzwi chłopakowi zagrożonemu AIDS ? Znasz pan
      powiedzenie typu jak o mydle Zabłockiego, które w Płocku brzmi:"
      Piszesz nie na temat, jak Wanecki ".
      • Gość: do Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.c158.petrotel.pl 26.09.09, 12:09
        szanowny panie krytykujący pana Waneckiego chyba pan nie rozumie
        tego co pan czyta.Pan Wanecki wypowiada się na temat imprez masowych
        i tzw imprez kulturalnych i ich ewentualnego rozproszenia na inne
        dzielnice Płocka.Atakowanie pana Waneckiego jako rzecznika OIL
        świadzczy o braku czytania ze zrozumieniem przez pana.
        • Gość: menel Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.09, 13:09
          Pan Wanecki napisał:

>Schody na skarpie mogłyby posłużyć jako widownia teatralna
          >spektakli na plaży lub w odwróconej wersji stać się sceną pokazów
          >mody, których urok konkurowałby z rzymskimi odpowiednikami na placu
          >Hiszpańskim.

Żeby propozycję tę zrozumieli o czym mowa ci, do których jest ona
          adresowana, najperw musieliby zobaczyć cokolwiek w świecie a także
          Piazza di Spagna con Scala di Spagna w Rzymie.
          Chodząc wielokrotnie po tym placu i schodach (mieszkałem w
          sąsiedztwie na via Lombardia)nigdy nie spotkałem tam płocczan,
          chociaż parę razy natknąłem się na pielgrzymkę z Płocka w okolicach
          placu i Bazyliki i św. Piotra. Ale ani R.Burego, ani MM ani też
          H.Woźniaka tam nie spotkałem.
          A szkoda, bo jak się bywa,to się widzi i się wie.
          • Gość: do menala Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.c158.petrotel.pl 26.09.09, 13:13
            zakładam fan klub menela
        • Gość: odpowiadam do! Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.102.c86.petrotel.pl 26.09.09, 15:16
          Jakie jest stanowisko OIL w sprawie wyproszenia ze Szpitala na
          Winiarach przerażonego chłopaka z powodu zagrożenia AIDS? Najpierw
          praca, potem hobby, a sprawa jest b.poważna, gdyż dopiero w
          Warszawie przeprowadzili pierwsze badania potencjalnemu
          pacjentowi! "Do" pisz do rzeczy, a nie jak p.Wanecki!
          • Gość: do Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.c158.petrotel.pl 27.09.09, 06:21
            to nie ten temat czy tego nie pojmujesz
            • Gość: Ty, nie kumasz do! Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano? IP: *.102.c86.petrotel.pl 27.09.09, 08:59
              Tematy zastępcze są dla p.Waneckiego tak ważne ( a może robi to
              świadomie), że nie napisze o lekarzach ze szpitala miejskiego w
              Płocku, którzy odejdą z pracy i kto nas będzie leczył w miejskiej
              służbie zdrowia, czy o badaniu na AIDS na Winiarach! Chciałbym tego
              od rzecznika OIL się dowiedzieć, a nie znać jego stanowisk dot. dębu
              czy płockiej kultury, gdyż do tego mam specjalistów b.właściwych.
              Pozdrawiam i kończę z dr.W., bo to żenada i już!
            • Gość: towwieslaw Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 09:04
              w blizszej mi terminologii ogrodniczej nie jest to proba przeszczepu serca ale
              raczej usuwanie chwastow, dla pana waneckiego powinno sie kojarzyc z usuwaniem
              nowotworu, w dobrze poukladanym organizmie miejskim wszelkie organy sa na swoim
              miejscu , w plocku zas stalo sie tak ze ze w miejscu serca umieszczono watrobe a
              w miejscu mozgu zoladek, mozg zdaje sie w ogole po wstepnej lobotomii na "nas "
              i wrogow gdzies zniknal , noga od lat jest jedna i to z przestrzelonym kolanem
              , uszy sa ale gluche, calkowity brak zmyslu smaku i powonienia, daltonizm
              polaczony z zezem i niedowidzeniem sprawiajacy ze czarne jest biale a czerwone
              jest zielone ,pluca w konflikcie jedno z drugim jak jedno wezmie wiekszy wdech
              to drugie na zlosc nie oddycha w ogole wskutek czego pojawia sie permanentne
              niedotlenienie calej reszty organow, arterie waskie pozszywane z kawalkow i byle
              jak , miejscami wystepuja obfite krwawienia z wysiekiem do jamy brzusznej gdzie
              zoladek toczy nierowna walke z ciezkostrawna i trujaca papka jaka sie wen wpycha
              kilogramami, trawienie produkuje w zasadzie same smierdzace gazy , wyproznienia
              w ostatni wtorek miesiaca lużne wodniste,kregoslup wiotki i krzywy , szkielet
              kostny zrzeszotowialy , kilka kregow ktos opchnal na bazarze, brud za
              paznokciami , kiszki graja marsza i chociaz jak zwykle fałszuja to słychac iz
              nie jest to marsz triumfalny ...
              a pan wanecki nam tu opowiada o przeszczepie serca!

• Gość: Konrad Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.065.c72.petrotel.pl 27.09.09, 17:54
                Same mądre słowa. Tylko, że to puste słowa. Szkoda, że ani pan
                doktor ani reszta piszącego tutaj towarzystwa prawdopodobnie nigdy
                nie próbowała, pomijajać pisaninę tutaj, zrobić coś, wprowadzić w
                życie pomysły o których w takich wielkich słowach tutaj piszą.
                Papier czy klawiatura przyjmą wszystko, gorzej z wprowadzeniem tego
                w życie. Nie jeden już poległ z kretesem. Patrząc na frekwencje
                widać czego oczekują Płocczanie. Choć czasami mnie to przeraża czemu
                narzucać im coś na siłę? Można zorganizować jakiś koncert POS na
                podolszycach, czy spektakl nad Wisłą. To bardzo dobre pomysły. Ale
                imprezy które do tej pory się odbyły też są potrzebne i to w tym
                miejscu gdzie są. Niech ktoś mi odpowie na pytanie, które z
                tegorocznych przedsięwzięć ze starówki powinny być przeniesione w
                inne miejsce?
                Siedziałem sobie kiedyś na starówce z kilkoma Niemcami, którzy na
                emeryturze od kilku lat podróżowali po świecie. W tym czasie na
                plaży nad Wisłą odbywał się festiwal, wtedy jeszcze Astigmatic. Nie
                była to muzyka która ich interesowała ale byli zachwyceni miejscem w
                którym ten festiwal się odbywał. Tak samo mówią ludzie z całego
                świata którzy przyjeżdżają do Płocka na różnego gatunku imprezy. Jak
                widać niektórzy płocczanie tego niedoceniają. Widzą tylko cuda w
                innych miejscach. Zresztą ciężko porównywać Rzym do Płocka. To chyba
                nie ta skala. Kogoś trochę tutaj poniosło.
                Potwiedza się również prawda o wiecznie narzekających Polakach. O
                sukcesach kilku tegorocznych przedsięwzięć nie pisze się ani słowa.
                O tym, że przeszakadza kilku osobom szum fontanny na starym rynku
                wypowiada się kilkadziesiąt osób.
                • Gość: Konrad Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.065.c72.petrotel.pl 27.09.09, 17:57
                  Jeszcze słowo do pana Waneckiego. Łatwo pisać jest o tym co powinni
                  robić inni. Cieżko mówić o tym co jest złe na własnym podwórku......
                  Chociaz z wieloma Pana tezami się zgadzam.
                  • Gość: Szarooka44@gazeta. Re: Wanecki: Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano IP: *.199.c78.petrotel.pl 29.09.09, 14:07
                    Akurat Przychodnia pod kierownictwem Dr Waneckiego jest prowadzona
                    wzorcowo! nigdy nikt nie wyjdzie bez pomocy.Jestem płocczanką i nie
                    znam takiej drugiej przychodni.Mam możliwość przejscia do Orlen
                    Medica ale nigdy nie skorzystałam,tu mam pomoc zawsze dla mnie i
                    moich dzieci.Nigdy nie czekam w tasiemcowych kolejkacha gdy juz
                    naprawdę potrzeba skierowania do specjalisty wtedy idę.Tak
                    trzymać:))))))
                    • Gość: odp. Re:Wanecki:Wstąpiłem do OIL i pisać mi zakazano? IP: *.095.c67.petrotel.pl 29.09.09, 15:21
                      To dobrze, niech pozytywne wzory przeniesie na płocką służbę zdrowia
                      przy Kościuszki i na Winiarach,bo tam jest potrzebne jego stanowisko
                      i stanowisko rzecznika OIL, a nie pisze na inne tematy. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka