Dodaj do ulubionych

Nowa akcja - Przekaż 1 procent dla Płocka

12.01.10, 23:39
Swego czasu wspomoglem nasze TNP i nie mialem problemu ze znalezieniem
organizacji pozytku publicznego na terenie Plocka. Bylo to w 2007 i
skorzystalem prawdopodobnie z jakiejs ogolnopolskiej strony internetowej gdzie
mozna bylo wpisywac kryteria wyszukiwania a byc moze skorzystalem z tego
adresu: bazy.ngo.pl/search/wyniki.asp?wyniki=1&szukanie=opp
Tak czy owak kto chce ten znajdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: plockier Re: Nowa akcja - Przekaż 1 procent dla Płocka IP: *.class144.petrotel.pl 13.01.10, 07:17
      Jeszcze na glowe nie upadlem aby dwa razy placic podatki na swoje
      miasto. Wole 1% przekazac bardziej potrzebujacym - chorym osobom,
      hospicjom ale jelenia nie dam z siebie robic

Pozdrowienia dla pomyslodawcy i innych jeleni
      • Gość: do plockiera Re: Nowa akcja - Przekaż 1 procent dla Płocka IP: 91.212.223.* 13.01.10, 08:02
        masz rację.Jedna imprezka łomotowa mniej a pieniądze na fundusz
        grantowy.
      • monster_truck Pomyśl młotku zanim coś napiszesz 13.01.10, 08:15
        Pieniądze nie trafią do kasy miejskiej w rączki Milewskiego ale do takich właśnie organizacji. Przejrzyj tą listę, hospicjum w Płocku powinno tam być. Ja pewnie dam na schronisko dla zwierząt jeżeli jest na liście.
        • Gość: xyz No cóż redaktorzy Gazety...? IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 10:50
          Nie ma to jak debilny tytuł artykułu. Co nie którzy niestety pomyślą że znów
          muszą sfinansować kampanię wyborczą.

Osobiście zawsze przekazuje 1% podatku na fundacje z Płocka.
          Lepsze mieszkanie dla młodych ludzi, niż dla darmozjadów w Sejmie i US.

Zdaję sobie sprawę że to kropla w morzu ale skoro i tak Państwo okrada nas ile
          może to nawet 1% zatrzymany dla zwykłego obywatela to już coś.
          • intruder Re: No cóż redaktorzy Gazety...? 17.01.10, 23:58
            Faktycznie, tytul moze nie do konca jasny, ale tresc (jak sie komus chcialo
            przeczytac) wszystko wyjasnia.
      • Gość: lilka Re: Nowa akcja - Przekaż 1 procent dla Płocka IP: *.zep.com.pl 13.01.10, 09:48
        Ponieważ niektórzy kojarzą przekazanie 1% z dofinanasowaniem UM
        dobrze byłoby aby np.Gazeta obok umieściła baner propagujący lokalne
        fundacje i organizacje społeczne.Taki na wzór Pajacyka.
        • Gość: PIT do US Re: Nowa akcja - Przekaż 1 procent dla Płocka IP: 91.212.223.* 13.01.10, 12:05
          Lilka, ale zobacz co jest napisane w tekscie
          właśnie lokalne fundacje i stowarzyszenia sa propagowane przez
          fundacje grantową. Moim zdaniem dobry pomysł, że ktoś pomyslał o
          tym, żeby zebrac wszystko na jednej stronie, zrobic tabelkę z
          wyjasnieniem na co ida pieniądze i co zrobili. Ja tego oczekuję.
          Dobrze, że sie o tym mówi i dobrze, że wspiramy lokalność. Tym
          bardziej, że płockie instytucje nie maja zbyt duzo kasy na akcje
          reklamowe i promocyjne, żeby nakłonic nas do przekazywania 1 %
          Gratulacje dl apomysłodawców. Ja skorzystam, bo chce wiedzieć jakie
          mamy organizacje i co z tym pieniędzmi zrobią....
          • Gość: Łojciec wielebny Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.209.c80.petrotel.pl 13.01.10, 16:17
            Ja ten 1% przekażę na jedyne słuszne ,nieżydowskie radio chrum
            chrum... A emeryturę na tacę dam...
            • Gość: Andrzej Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.10, 21:15
              ja daje od lat na radio Maryja bo to nasze, polskie radio
              przeszkadza komus może ?
              • roman_j Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) 22.01.10, 22:38
                Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> ja daje od lat na radio Maryja bo to nasze, polskie radio
                > przeszkadza komus może ?

Nie. Wręcz przeciwnie. To nawet zabawne, że tacy jak Ty go sponsorują, a on Was potem, baranki, odpowiednio podsumowuje, kiedy go nie słyszycie:
                glosrydzyka.blox.pl/2010/01/ORydzyk-w-USA-przystepuja-do-komunii-a-glupi-ze.html
                Te słowa "Ale ci ludzie chodzący do kościoła nieraz, przystępując do komunii tak są głupi, że przechodzi ludzkie pojęcie. Tak zazdrośni, tak źli." trafiają w samo sedno. Sam bym tego lepiej nie ujął. Widać, że ojciec dyrektor dobrze zna swoich słuchaczy... ;-))))
                • Gość: ozyrys Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 15:27
                  czemu cie tak to boli, ty mozesz dawać na KP Kuby i ja tego nie bede komentowal,
                  trzeba mieć choć minimum kultury
                  • roman_j Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) 23.01.10, 16:13
                    Gość portalu: ozyrys napisał(a):

> czemu cie tak to boli,

Nie boli mnie to, dopóki dajesz ze swojej kieszeni. Za to niezmiernie bawi i
                    dlatego mam nadzieję, że dalej będziesz dawać, bo szkoda byłoby, żeby taki
                    showman zniknął z eteru. ;-))))
                    • Gość: do romusia blazna [...] IP: *.222.c67.petrotel.pl 23.01.10, 21:27
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: do rj Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.185.c80.petrotel.pl 24.01.10, 11:57
                      chyba mróz zamroził pański rozum.Przegina Pan z tymi atakami na myślących
                      inaczej niż Pan.Trochę więcej kultury drogi Panie.
                      • roman_j Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) 24.01.10, 15:24
                        Gość portalu: do rj napisał(a):

Gość portalu: do rj napisał(a):

> chyba mróz zamroził pański rozum.

To jestem w lepszej sytuacji niż słuchacze ojca Tadzia, bo ich rozumy nie
                        funkcjonują właściwie niezależnie od tego, jaka jest na zewnątrz temperatura. :-))

> Przegina Pan z tymi atakami na myślących inaczej niż Pan.

Nawet nie zbliżam się do tego poziomu "przegięcia" jakie wobec "inaczej
                        myślących" prezentuje ojciec Tadzio i jego ferajna wespół ze słuchaczami. Poza
                        tym nie wiem, czy to są "inaczej myślący" czy raczej, ujmę to eufemistycznie,
                        "myślący inaczej"? ;-))

> Trochę więcej kultury drogi Panie.

Więcej czy mniej? Pytam, bo żeby zbliżyć się kulturą do słuchaczy ojca Tadzia
                        musiałbym znacznie obniżyć loty. :-))
                        • Gość: rada dla romusia Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.146.c76.petrotel.pl 27.01.10, 14:03
                          życie jest ciężkie, lecz zawsze możesz liczyć na naszą radę.
                          Pamiętaj:
                          - Kiedy pijesz, pod żadnym pozorem nie włączaj komputera!
                          - Jeśli jednak komputer pracuje, nie wchodź na swoje ulubione forum!
                          - Wszedłeś - nie pisz! Poprzestań na czytaniu!
                          - Gdyby mimo wszystko spod Twoich palców wyszedł tekst, w którym
                          udowodniłeś światu, co naprawdę jesteś wart, to nigdy, przenigdy NIE
                          NACISKAJ ENTER!!!
                          Zapisz w Notatniku i przeczytaj, gdy się wyśpisz.
    • Gość: hej Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.10, 14:32
      *Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, co się nazywa
      Radio Maryja.

JAN PAWEŁ II

daje 1% na Radio Maryja
      • roman_j Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) 25.01.10, 21:05
        Czy to powiedział ten sam Jan Paweł II, który kilka lat później nie przyjął na
        audiencji ojca Tadzia tak, że ten pocałowawszy klamkę w Watykanie jak niepyszny
        wrócił do Polski?
        No i w ogóle to skąpy jesteś, skoro tylko 1% i to z podatku dajesz. To pewnie z
        5 złotych rocznie będzie. Pokaż gest i daj 20% od dochodu miesięcznie. Przecież
        ojciec Tadzio ciągle na antenie płacze, że mu mało i mało. A potem jedzie do USA
        i opowiada, jacy to Ci katolicy w Polsce głupi. Może właśnie dlatego, że za mało
        płacicie? ;-))
        • Gość: do rj Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.185.c80.petrotel.pl 25.01.10, 23:19
          skąd te informacje Panie Romanie.Czy i w Watykanie ma Pan znajomych.A tak na
          marginesie czy jesteście w tak dobrych stosunkach z Ojcem Tadeuszem,że mówi Pan
          o Nim Tadziu.Ja Pana nie znam ale czy Pan pozwoli mówić do siebie Romuś lub
          Romeczku.Pozdrawiam.
          • roman_j Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) 26.01.10, 09:41
            Media w Polsce szeroko donosiły o tym despekcie, jaki spotkał ojca Tadzia.
            Pewnie tylko jedne to zmilczały i to zapewne te, które jako jedyne Pan czyta
            (ogląda, słucha), stąd Pana zdziwienie. :-))
            Natomiast co do znajomości, to nie miałem, na szczęście, okazji poznać ojca
            Tadzia. Ale on jako dusza-człowiek, brat łata, który nawet czarnoskóremu dobrego
            żartu nie poskąpi na pewno nie ma nic przeciwko temu, że mówić o nim per
            "Tadziu". Jeśli jednak ma, to niech do mnie o tym napisze. Takie sprawy należy
            sobie wyjaśniać bez pośredników. :-))
            • Gość: KK Re: 1 % na radyjko chrum chrum ... :) IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 18:18
              panie Romanie, zwracam panu uwage że kłamie pan celem oczerniania, ubliżania
              innym tylko dlatego ze maja inne poglady, to jest karalne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka