Dodaj do ulubionych

Wolą gaz od prądu

IP: *.pt-2.petrotel.pl 01.03.04, 20:39
Co to jest "elektryczne kuchnie gazowe"????????

Powiedz dokładnie kto zadzwonił ????????

Jesli coś nie jest zabronione to jest dozwolone.

W te?ci umowy brak jest zakazu montowania innych kuchni i w każdym sądzie
wygra każdy lokator który bedzie miał kuchnię gazową - jest tylko kwestia
zgody MTBS.

Ciekawe czy szef GW wie, że załtwiane są za pomocą jego Gazety prywatne
sprawy redaktorów.
Obserwuj wątek
    • Gość: adas Re: Wolą gaz od prądu IP: 217.96.48.* 01.03.04, 22:47
      Panie prezesie Kłobukowski ciekawe dla czego nie mozna uzywac w tych blokach
      gazu ziemnego skoro w innych waszych blokach na podolszycach płd sa
      zainstalowane.?Sam pan widzi ze straz pozarna i nadzor budowlany nie maja
      zastrzezen Po drugie niech pan sie nie zasłania sytuacja w polsce jezeli chodzi
      o gaz bo wydaje mi sie tu chodziło o kase ktora ktos zarobil na tych
      kuchenkach.A jezeli chodzi o kuchenki to moze sa one oszczedne tylko nie wiem w
      ktora strone.
      Ze tacy ludzie sa dyrektorami:Boze widzisz a nie grzmisz.
    • ciach_spaw_benz na Śląsk, kopalnie ratować! buehehe 01.03.04, 23:08
      "Kłobukowski uważa: W dodatku gaz nie jest takim pewnym medium. Weźmy choćby
      ostatnie wydarzenia w Rosji, która zakręciła kurki z gazem."

Tłumaczenie na poziomie gimnazjalisty. Chrustem panie, chrustem.
    • Gość: M@ro Ty prezes, przykręcanie kurków - dobry dowcip, jak IP: *.zep.com.pl 02.03.04, 07:00
      Ty prezes, przykręcanie kurków - dobry dowcip, jak się nie ma o czym gadać to
      się mówi o takich pierdołach, że się niedobrze robi.
      Już się boje tego przykręcenia jak i wszyscy pozostali użytkownicy gazu - ha ha
      ha.
      A wybraliście prąd bo wyszły opłąty przyłączeniowe mniejsze - cwaniaki jedne !!!
      Więc przestańcie mydlić ludziom oczu !!!
    • Gość: zaniepokojony Nie dajcie się nabijać w butelkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 08:49
      Ludzie, czy zauważyliście, że co raz trudniej kupić kuchenkę gazową? W sklepach
      mówią, że gaz to przeżytek i oferują wszystko na prąd. Dlaczego? Bo to spisek
      zakładów energetycznych G6, w którym udział biorą producenci, spółdzielnie,
      sprzedawcy itd. Już dzisiaj prąd jest droższy od gazu ale fakt, że nieznacznie.
      Po wejściu do EU prąd drożeje 40%. Co wtedy? Ci, którzy dali się nabić w
      butelkę zapłacą o 40% większy rachunek za prąd. A wszystko to by ZEP był
      jeszcze bogatszy niż dzisiaj. O ekologii nie wspomnę. NIE WIERZCIE
      ELEKTRYKOM!!!
    • Gość: jaro [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Maro [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • legal.alien Re: Wolą gaz od prądu 02.03.04, 09:46
      Kuchnie z plyta ceramiczna sa bardzo sprawne energetycznie i bardzo
      fukcjonalne. Wiekszosc ciepla idzie bezposrednio do garnka, a nie do otoczenia.
      Garnek tylko musi byc dostosowany do kuchni z blatem ceramicznym. Latwiej jest
      je czyscic niz kuchnie gazowe.
      Podstawowa zaleta to jednak bezpieczenstwo. Ile to juz bylo w polsce wybuchow
      butli gazowych? Sieci gazowe w blokach toz to tykajaca bomba zegarowa.
      W instalacjach przemyslowych gdize jest uzywany gaz roi sie od detektorow i
      systemow zabezpieczajacych, a w blokach nic takiego nie ma.
    • Gość: swojak Re: Wolą gaz od prądu IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.03.04, 13:38
      Już byli z kontrolą z MTBS.
      Sąsiedzi mówią że to jakaś rodzinka redaktora Śmietanowskiego nadała mu ten
      temat.
      A w atrykule napisał że "były telefony" haha
    • Gość: for Re: Wolą gaz od prądu IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.03.04, 16:22
      I po co budować mieszkania o podwyższonym standardzie? Wszyscy godzili się na
      kuchnie elektryczne aby dostać mieszkanie. Teraz cwaniaczą więc jest nauczka-
      lepianki im dać. Tylko czekać jak płytki zerwą.
      • Gość: gd Re: Wolą gaz od prądu IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 02.03.04, 22:31
        > Wszyscy godzili się na kuchnie elektryczne ...

Ale skoro się godzili na kuchnie elektryczne a teraz montują na własną rękę
        kuchenki gazowe to chyba znaczy, że już zerwali umowy z MTBS-em i powinni się
        wyprowadzić z mieszkań. Zrobili to na własne życzenie.
        Od kilku lat mieszkam w budynku, w którym są zainstalowane kuchenki elektryczne
        i jakoś nikomu nie przyszło nawet do głowy żeby instalować gazowe. Poza tym
        jest jeszcze jedna korzyść - sprzątanie kuchni jest mniej uciążliwe. Nie ma
        tych tłustych osadów na szafkach i kafelkach;) I wcale nie jest drożej niż
        kiedy korzystałam z gazu.
        pozdr
    • Gość: lokator Re: Wolą gaz od prądu IP: *.class146.petrotel.pl 02.03.04, 16:39
      • Gość: lokatorka Re: Wolą gaz od prądu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 19:47
        Z tego wynika ,że lokator w MTBS nic nie znaczy. Powinno się wcześniej ustalać
        listy kandydatów do mieszkań i przydzielać mieszkania wg upodobań do
        wyposażenia i zróżnicować wyposażenie. W końcu lokatorzy płacą pensję
        prezesom.
        • zwyczajny1 Re: Wolą gaz od prądu 02.03.04, 22:13
          Gość portalu: lokatorka napisał(a):

> Z tego wynika ,że lokator w MTBS nic nie znaczy. Powinno się wcześniej
          ustalać
          > listy kandydatów do mieszkań i przydzielać mieszkania wg upodobań do
          > wyposażenia i zróżnicować wyposażenie. W końcu lokatorzy płacą pensję
          > prezesom.

W końcu droga lokatorko powiedzmy sobie szczerze ile płaciliście za te
          mieszkania? Bo z mojej wiedzy wynika, ze po prostu grosze. W tebeesiakach
          ludzie płacą wysoki czynsz, bo sami muszą spłacić kredyt za budowę bloków a
          wasz kredyt ma byc splacany z miejskiego budżetu. Czyli także z mpojej i mojej
          zony. A kto mnie dokładał jak si budowałem? To chociaż szanujcie to co macie. A
          wogóle to mam ogromną satysfakcję, teraz widac, jaki by sens za budowac po
          takich kosztach, drożej jak spóldzielnie, gdzie ludzie muszą sobie KUPIC
          mieszkania. Jaka władza, takie myślenie. Jak slyszę o komunalnych i tych nby
          biedakach, co tam mieszkają, to mnie szlag trafia! Trzeba bylo od razu kuchnie
          gazowe wstawic, w hurcie wyszloby ponizej 4 stówek za sztukę. Bo niby z jakiej
          racji mamy wszyscy doplacac do tego az tyle?
          • Gość: anka Re: Wolą gaz od prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 22:34
            wydaje mi sie ze lokatorzy maja pelne prwao do zmiany kuchenek , gotowanie dla rodziny 4 osobowej jest bardzo drogie . przeciez niektore danie gotuje sie po kilka godzin, wiec koszty sa naprawe wysokie. o co do bezpieczensttwa chyba kazdy lokator nie chce wyleciec w powietrze i cala instalacje jest odpowiednio przeprowadzona . ja mam caly dom ogrzewany przez piec gazowy i wcale sie nie obawiam ze wybuchne:) zreszta uwazam ze nie wazne jest ile lokatorzy placili za te mieszkania uwazam ze maja pelne prawo do zmiany tych kuchenek i nikt nie powinien z tego powodu robic im jakich kolwiek problemow
        • Gość: gd Re: Wolą gaz od prądu IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 02.03.04, 22:40
          Droga lokatorko!
          "Ustalać wedle upodobań" to można jak się buduje własnościowy lokal i płaci się
          za każdy meterek i każdy kafelek własnymi ciężko zarobionymi pieniędzmi.
          Mieszkania miejskie zwane komunalnymi to nie "koncert życzeń". Budowane są one
          według jakiegoś z góry założonego standardu. Poza tym nie bardzo wierzę, że
          podpisaliście umowy na mieszkania nie wiedząc co w nich jest w środku. A jeśli
          wiedzeliście to znaczy, że zgodziliście się na wyposażenie i powinniście
          dotrzymać zawartej umowy.
          I jeszcze jedno... wiele rodzin marzy o kuchni elektrycznej z blatem
          ceramicznym, ale nie mogą sobie na to pozwolić ze względów np. finansowych. Wam
          podano wszystko "na tacy" i nawet nie potraficie tego uszanować.
    • Gość: ktoś Re: Wolą gaz od prądu IP: *.class146.petrotel.pl 03.03.04, 22:25
      Panie i Panowie!!!!
      Zaręczam że praktycznie wszyscy mieszańcy "programu 300" są wdzięczni miastu
      za mozliwośc zmiany mieszania!!!!!!
      Oczywiście bez sensu jest narzucanie drogich rozwiązań technicznej
      inflastruktury w dobie znacznych oszczędności w budżecie miasta.
      Ale nitk sie nie pytał lokatorów czy chcą mieć takie czy inne kuchnie, takie
      czy inne podłogi.

Wracając do meritum sprawy to czekam na dlaszy ciąg tego tematu na łamach
      Gazety, gdyż MTBS dokonał kontroli mieszań. Jednak wątpię czy tem "wspaniały
      redktorek Ś." podejmie dalej temat.

Redaktorek Ś. wsadził kij w mrowisko i jak to bywa w tej Gazecie na tym się
      skończy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka